Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Official Tekin RX8 GEN2 ESC Thread >

Official Tekin RX8 GEN2 ESC Thread

Like Tree13Likes

Official Tekin RX8 GEN2 ESC Thread

Reply

Old 03-11-2019, 02:00 PM
  #3826  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Shnoo's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Washington State
Posts: 139
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Any thoughts? Really wanna drive my new car and this just wonít work right

-Shnoo
Shnoo is offline  
Reply With Quote
Old 03-11-2019, 02:31 PM
  #3827  
Tech Champion
iTrader: (152)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,526
Trader Rating: 152 (99%+)
Default

Originally Posted by Shnoo View Post
Steering works, and since in pit mode, the esc “revs” the leds when the gas is pressed.
I've never heard of an RX8 always going into pit mode like this... besides a hard reset, are you able to load a different firmware to the RX8? I've had some rare issues that were solved by putting an older version on the ESC and then updating to the latest.
Krio is online now  
Reply With Quote
Old 03-11-2019, 02:55 PM
  #3828  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Shnoo's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Washington State
Posts: 139
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Krio View Post
I've never heard of an RX8 always going into pit mode like this... besides a hard reset, are you able to load a different firmware to the RX8? I've had some rare issues that were solved by putting an older version on the ESC and then updating to the latest.
Hmm, shoot. You need the HotWire thing right? I donít have that....
Shnoo is offline  
Reply With Quote
Old 03-11-2019, 05:22 PM
  #3829  
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
Default

So I recently updated to the 272 firmware on my rx8gen2, and now my low speed start up is acting weird on a sensorless motor. Was fine before the update. It starts to take off ok at low throttle, for a split second, then it lurches forward as if I pull the trigger more. I tried all the different throttle settings, and the timing. Can't figure out what setting is causing this.
Steve8 is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2019, 07:16 AM
  #3830  
Tech Champion
iTrader: (152)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,526
Trader Rating: 152 (99%+)
Default

Originally Posted by Shnoo View Post


Hmm, shoot. You need the HotWire thing right? I donít have that....
Hmm... Many racetracks have one on hand for racers to use. Might be worth a shot or if you can find another racer that runs Tekin. There's also a steady stream of used ones that show up on RCtech in the for sale section. Any Hotwire module will work with any Tekin ESC, so you can get a used gen1 Hotwire for $20 or so.
Krio is online now  
Reply With Quote
Old 03-12-2019, 05:47 PM
  #3831  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Shnoo's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Washington State
Posts: 139
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Krio View Post
Hmm... Many racetracks have one on hand for racers to use. Might be worth a shot or if you can find another racer that runs Tekin. There's also a steady stream of used ones that show up on RCtech in the for sale section. Any Hotwire module will work with any Tekin ESC, so you can get a used gen1 Hotwire for $20 or so.
Ok, and if that doesnít work? Iím screwed? Lol
Iíll try to find one.

-Shnoo
Shnoo is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2019, 07:40 AM
  #3832  
Tech Champion
iTrader: (152)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,526
Trader Rating: 152 (99%+)
Default

Originally Posted by Shnoo View Post


Ok, and if that doesn’t work? I’m screwed? Lol
I’ll try to find one.

-Shnoo
I don't remember if you mentioned if you got it new or used, Tekin will replace it for free (takes 7-10 days in my experience) if it is still under warranty. Follow the steps here:
https://www.teamtekin.com/service.html

If it is out of warranty and a Gen3 esc, I can't imagine you'd be charged much to fix this Pit Mode issue. It's not like there's mechanical damage. You can request they call you for a total before they do any repairs so you aren't surprised. Worst case scenario, they will give you a brand new Gen3 for $140ish even if it's a Gen1 RX8.
Krio is online now  
Reply With Quote
Old 03-13-2019, 05:06 PM
  #3833  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,874
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Shnoo View Post
Hey!

Thought Iíd post this here and maybe get some help...

[Copy and pasted from my thread]
Tekin RX8 Stuck in pit mode?

First run out ran it around for a little while, temp were fine. Took a hit to front left a arm (NOWHERE NEAR the esc) and the whole system shut off. Had that happen before with other escs, so I just let it rest. (Which has always worked with other companies esc) Plugged my batt back in, turned it on and it was suddenly in pit mode. Messed with settings, on and off, and nothing. So went to factory reset. AFTER COMPLETE RESET itís still in pit mode. All my other settings were reset, but canít get out of pit mode. It wasnít even a hard it, thereís a chip off the a-arm and thatís it. Probably goin mid 20s. This was my first Tekin esc and Iíve gotta say not impressed so far. $350 setup lasts one run before giving me crap. Iíve used pretty much every other brand out there and only a cheap chinese esc ever did this to me, but it lasted a whole 2 runs! Any Tekin reps here? Gotta say, not a fan so far. Thought Iíd give you guys a shot since so many people like you guys, but itís biting me in the butt leaving Castle.

PLEASE HELP!
This is an Rx8 Gen 2 or 3? Are the buttons damaged in any way? Did this esc get wet?
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2019, 07:08 PM
  #3834  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Shnoo's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Washington State
Posts: 139
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
This is an Rx8 Gen 2 or 3? Are the buttons damaged in any way? Did this esc get wet?
Gen 2 and no, never wet. Buttons are fine.
Shnoo is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2019, 02:30 PM
  #3835  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,874
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Can you send me a video of the esc booting up: [email protected]
1/8 IC Fan likes this.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 03-17-2019, 06:43 PM
  #3836  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Shnoo's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Washington State
Posts: 139
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
Can you send me a video of the esc booting up: [email protected]
Sure thing, Iíll send it tomorrow when I get off work.
Shnoo is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service