Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree192Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 03-08-2024, 05:37 PM
  #13861  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
RetroThutmose's Avatar
 
Join Date: Feb 2024
Location: North Carolina
Posts: 74
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

zeroed out my transmitter and it is working like normal
RetroThutmose is offline  
Old 03-11-2024, 11:48 PM
  #13862  
wsl
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Default LCD Program Box with XR8 Pro G3

I am having problem with LCD Program Box (HW310_v2.1, version PB-4.0.09) with XR8 Pro G3. stuck at "Connecting ESC". Does anyone know are they compatible?
wsl is offline  
Old 03-19-2024, 12:47 AM
  #13863  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 6,311
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by gigaplex
G3 or G3S? My G3 works fine. I've updated my G3S firmware and same issue.
They've just released another new firmware, 4.4.03 and it's fixed the neutral range issue. There's also another firmware, 4.4.03-G3 which is oddly named, not really sure if I should try installing it to see what it does.
gigaplex is offline  
Old 03-21-2024, 10:57 PM
  #13864  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 76
Default

Also posted in the other thread..

I picked up an XR10 Justock ESC / G2.1 17.5T motor combo from my LHS last month, and I was quite surprised to see in the fold-out manual that there's no cut-off protection.. is this a concern?

If I buy the LCD Program Box, would that allow me to set a voltage cutoff to 3.6v per cell?
Feijai is offline  
Old 03-22-2024, 12:09 AM
  #13865  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 6,311
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Feijai
Also posted in the other thread..

I picked up an XR10 Justock ESC / G2.1 17.5T motor combo from my LHS last month, and I was quite surprised to see in the fold-out manual that there's no cut-off protection.. is this a concern?

If I buy the LCD Program Box, would that allow me to set a voltage cutoff to 3.6v per cell?
Not sure what that fold-out is on about, that ESC has a low voltage cutoff.
gigaplex is offline  
Old 03-22-2024, 07:35 AM
  #13866  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 76
Default

Originally Posted by gigaplex
Not sure what that fold-out is on about, that ESC has a low voltage cutoff.
Is it set by default though? This is what I'm referring to:



Apologies if I'm asking the wrong thing, I've just been reading about which ESC to get, and the GensAce battery thread says I shouldn't go lower than 3.6v per cell.
Feijai is offline  
Old 03-22-2024, 08:54 AM
  #13867  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
DirkW's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Germany
Posts: 2,632
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The manual says how the default settings are marked right under the table (although they should have said "in bold and italics"). So the default is 2.6V/cell, according to that manual and you cannot set 3.6V per cell, maximum is 3.4V/cell.
gigaplex likes this.
DirkW is offline  
Old 03-22-2024, 02:17 PM
  #13868  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 6,311
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Feijai
Is it set by default though? This is what I'm referring to:



Apologies if I'm asking the wrong thing, I've just been reading about which ESC to get, and the GensAce battery thread says I shouldn't go lower than 3.6v per cell.
Odd that the default is 2.6, the manual for mine says it defaults to 3.2. But your picture clearly shows that the default has it enabled.

Are you sure you have the XR10 Justock? Your image shows a setting for brushed vs brushless. That ESC doesn't support configuring for brushed. Nor does it support timing.

Last edited by gigaplex; 03-22-2024 at 03:00 PM.
gigaplex is offline  
Old 03-22-2024, 05:59 PM
  #13869  
Tech Master
iTrader: (20)
 
Bigedmond's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,856
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Search on my phone is horrible. Is there a part number for the power switch case for an XR8 plus G2. I had the switch in a bad place and it cracked and would like to just replace the power switch case.
Bigedmond is offline  
Old 03-23-2024, 11:14 AM
  #13870  
Tech Champion
iTrader: (146)
 
RC*PHREAK's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5,375
Trader Rating: 146 (100%+)
Default

anybody know what the potential problem ROAR had with the new torque rotor for the G4R series?
RC*PHREAK is offline  
Old 03-24-2024, 08:52 PM
  #13871  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 76
Default

Thanks @gigaplex. Ran into someone at the track with the Hobbying Programmer Box and he set my cutoff to 3.4V, also gave me reverse with the ESC and changed the burst setting,.

My daughter was happy the second half of today driving with reverse.
Feijai is offline  
Old 04-04-2024, 03:15 PM
  #13872  
Tech Master
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,532
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Anyone tried to run high voltage packs on the G2S elite? I'm talking 8.7v from the pack.
Sabin is offline  
Old 04-07-2024, 01:39 PM
  #13873  
Tech Regular
iTrader: (23)
 
Fidanza's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 350
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

I have a new Hobbywing XR10 Pro Legacy Edition and when I try to put the esc in calibration mode the led flashes red and the esc makes a constant beeping sound and nothing happens. Servo doesn’t not work either. All the connections look good. Never had this problem before.

thank you for your help.
Fidanza is offline  
Old 04-07-2024, 04:24 PM
  #13874  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 6,311
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Fidanza
I have a new Hobbywing XR10 Pro Legacy Edition and when I try to put the esc in calibration mode the led flashes red and the esc makes a constant beeping sound and nothing happens. Servo doesn’t not work either. All the connections look good. Never had this problem before.

thank you for your help.
It's supposed to beep like that until you press the button again with the throttle at the right positions. If the servo isn't working that suggests either something is not plugged into the receiver correctly or the BEC is dead in the ESC (or maybe the receiver isn't bound to the radio).
gigaplex is offline  
Old 04-10-2024, 12:00 PM
  #13875  
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2011
Location: Buchs, Switzerland
Posts: 60
Default

Hi, is it possible to configure the BEC voltage to 6V without any external programming device?
On Xerun XT10 pro.
Smarley is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.