Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree192Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 09-26-2021, 03:27 AM
  #13546  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
DirkW's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Germany
Posts: 2,648
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Bonanza73
Question regarding XeRun XR8 PRO G2 ESC.

Multiple persons running this ESC in 1:8 GT class in my RC club is having problems with temp cutoff.
To be able to use this ESC we need to disable the temp sensor in the ESC.
It seems that the temp indicated by the ESC is way to high.
If ESC has had cutoff and you directly measure temp outside ESC it for ex reads just 45c celsius.

We have been using the same gearing with the XeRun XR8 Plus without any temp issues.

Anyone else with the same problem?

We think that the internal temp sensor must be calibrated wrong.
Just to make sure: are we talking about ESC temps or motor temps leading to the shutdown?
DirkW is offline  
Old 09-26-2021, 07:03 AM
  #13547  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta,Ga
Posts: 214
Default

Consensus on running XERun XR8 SCT in Truggy with Upgraded fan 2200Kv 6000ish 4S
njballa is offline  
Old 09-27-2021, 11:00 AM
  #13548  
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2012
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 73
Default

Originally Posted by DirkW
Just to make sure: are we talking about ESC temps or motor temps leading to the shutdown?
ESC temps.
Bonanza73 is offline  
Old 09-30-2021, 03:23 AM
  #13549  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2020
Location: New Zealand
Posts: 31
Default Can't enter programming mode Xerun V2.1

I've got this old Hobbywing Xerun that's a few years old and last used it 1.5 years ago for mod indoor buggy racing 10.5.... fast forward and I've put it into my Lunch Box with a 17.5 sensored motor and I want to have reverse reinstated. I have no program card... I know how to program my bigger Max6 no problem. This thing just goes beyond calibration mode and keeps flashing red with no other noises. Can someone please help?

Eastwolf168 is offline  
Old 09-30-2021, 03:45 AM
  #13550  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
DirkW's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Germany
Posts: 2,648
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I don't know if the Xerun ESCs can be adjusted without the programmings card...
gigaplex likes this.
DirkW is offline  
Old 09-30-2021, 03:21 PM
  #13551  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2020
Location: New Zealand
Posts: 31
Default

Originally Posted by DirkW
I don't know if the Xerun ESCs can be adjusted without the programmings card...
They can - I guy at the track did it for me 1.5 years ago. he's the one that removed reverse and added drag brake. I watched him.
Eastwolf168 is offline  
Old 09-30-2021, 03:36 PM
  #13552  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
DirkW's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Germany
Posts: 2,648
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

You are right, it was possible on the older Xerun ESCs. A quick google search found this:

gigaplex likes this.
DirkW is offline  
Old 09-30-2021, 10:03 PM
  #13553  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2020
Location: New Zealand
Posts: 31
Default

Originally Posted by DirkW
You are right, it was possible on the older Xerun ESCs. A quick google search found this:
Yah, I tried the above sequences over and over.... Re-calibration is no problem, but it won't go beyond that for some reason.
Eastwolf168 is offline  
Old 10-01-2021, 12:17 AM
  #13554  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
DirkW's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Germany
Posts: 2,648
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Eastwolf168
Yah, I tried the above sequences over and over.... Re-calibration is no problem, but it won't go beyond that for some reason.
Just to make sure: so you held the set button (while switching the ESC on), throughout the red flashing until the green flashed once and only released it then, right? And then using the set key did not work to change modes?
DirkW is offline  
Old 10-06-2021, 08:36 AM
  #13555  
Tech Regular
iTrader: (8)
 
Join Date: Feb 2021
Location: MN, USA
Posts: 284
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Is it possible to open up a Justock and bypass/eliminate the power switch? I'd rather have no switch than a remote switch, I think the LCD program card can do everything the reset switch can, and I don't care about a warranty on a $50-60 ESC.
Cromulent is offline  
Old 10-06-2021, 02:26 PM
  #13556  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 6,323
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Cromulent
Is it possible to open up a Justock and bypass/eliminate the power switch? I'd rather have no switch than a remote switch, I think the LCD program card can do everything the reset switch can, and I don't care about a warranty on a $50-60 ESC.
How do you plan on calibrating it? You need the switch for that.
DirkW likes this.
gigaplex is offline  
Old 10-17-2021, 05:17 AM
  #13557  
Tech Master
iTrader: (16)
 
Join Date: Nov 2020
Location: Idaho
Posts: 1,829
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quick question.

My kid plugged his stock spec in backwards blowing it.

Trying to decide if the cost is worth fixing it. Anyone know roughly what HW charges to repair an ESC in a case like this?
Silverbullet555 is offline  
Old 10-19-2021, 09:44 AM
  #13558  
V12
Tech Elite
iTrader: (1)
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,682
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Issue with OTA programmer at XR8 SCT?

First I have to say I had tons of other ESC but I´m new to Hobbywing.
Bought a XR8 SCT ESC and a OTA BT programmer unit.
I figured out how to program the SCT through the OTA but I have a problem left.
After modifying the parameters I have to save to store the new parameters to the ESC.

I also learned the throttle won´t work as long as the OTA is connected through BT to my iPhone.
OK so I disconnect at the app..
Now the XR8 SCT should be ready to work. But the throttle still doesn´t work at my SCT.
I have to restart (switching off and on again) the SCT for getting the throttle to work again.
Is this usual behavior?
Actually I thought you just have to disconnect the BT connection at the app and the throttle should work again. But it doesn´t.
V12 is offline  
Old 10-26-2021, 08:05 PM
  #13559  
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Default XR8 Pro Esc combo 1900

I feel that my new combo of not getting full power. Last data log is showing 37,000 rpm and 178 on temp of the motor. Rc8b3.2e with a 16 pinion. Also the light on the esc when the throttle is pulled automatically goes to a flickering green and does not change thru the range to fullthrottle. It never gives any indication that it has got to full throttle. No color change. The same is true for braking side. I do have it set to the 1/8 off-road setting. Any help would be great.
qbubster is offline  
Old 11-08-2021, 03:35 PM
  #13560  
Tech Master
iTrader: (23)
 
Join Date: Jan 2015
Location: NY
Posts: 1,647
Trader Rating: 23 (100%+)
Default Hobbywing LED Program Card for QuicRun ESC's

I have two BL120 esc's and can't figure out how to get past Option 9 on the LED Program Card. Table 2 for surface vehicles has 12 settings that can be changed but the LED Program card only goes up to 9 then back to 1 without being able to change parameters 10,11 and 12. Any help with this will be appreciated. Thank you in advance


sam1481 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.