Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree180Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 01-02-2020, 08:53 PM
  #13126  
Tech Elite
iTrader: (43)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 2,852
Trader Rating: 43 (100%+)
Default

Originally Posted by Hang_TiMe View Post
Care to share stories about that?
lol .... I used to have that feature on until it turned off on me because my buggy was on an inclined part of the track..... never again.
Losiracer12 likes this.
Phillip F is offline  
Old 01-02-2020, 11:49 PM
  #13127  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Hang_TiMe's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Philippines
Posts: 198
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Phillip F View Post
lol .... I used to have that feature on until it turned off on me because my buggy was on an inclined part of the track..... never again.
I meant the reverse polarity one.
Hang_TiMe is offline  
Old 01-04-2020, 12:52 AM
  #13128  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 4,966
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by billdelong View Post
This feature saves time for club racers who need to turn off their equipment and get into marshal position. By not having to remove the body to turn off your ESC can save upwards of 10-30 seconds instead of stressing out the RD looking for marshals... but if a pro driver already has an entourage to marshal for them, then yeah I can see how this feature is targeted more for a club racer
I don't need to take my body off my TC to reach the power button. Also don't you usually need to leave the ESC on for post race scrutineering (blinky)?
Losiracer12 likes this.
gigaplex is offline  
Old 01-04-2020, 02:03 PM
  #13129  
Tech Regular
 
quantum's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 404
Default

I am mainly racing in blinky classes with zero timing. Is there a performance advantage to running the XR10 Pro ESC's over the XR10 Stock ESC?
bonzo915 likes this.
quantum is offline  
Old 01-04-2020, 06:10 PM
  #13130  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 4,966
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by quantum View Post
I am mainly racing in blinky classes with zero timing. Is there a performance advantage to running the XR10 Pro ESC's over the XR10 Stock ESC?
I haven't noticed a difference between them. Some people claim the brakes are weaker on the Stock Spec, but I turn my brakes down on both systems so can't really comment on that.
gigaplex is offline  
Old 01-05-2020, 12:21 AM
  #13131  
Tech Elite
iTrader: (41)
 
Anthony.L's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boise, Idaho
Posts: 2,920
Trader Rating: 41 (100%+)
Default

Originally Posted by quantum View Post
I am mainly racing in blinky classes with zero timing. Is there a performance advantage to running the XR10 Pro ESC's over the XR10 Stock ESC?
Possibly better brakes (likely won't notice in blinky stock racing), more adjustments, and reverse polarity protection.

If all you are running is blinky stock/spec classes, then I would go with the XR10 Pro Stock. If you ever plan on running below say 13.5t then get the Pro G2.
Anthony.L is offline  
Old 01-05-2020, 09:12 AM
  #13132  
Tech Champion
iTrader: (33)
 
Join Date: Mar 2011
Location: Austin,TX
Posts: 5,857
Trader Rating: 33 (97%+)
Default

Originally Posted by quantum View Post
I am mainly racing in blinky classes with zero timing. Is there a performance advantage to running the XR10 Pro ESC's over the XR10 Stock ESC?
I would like to clarify that there are 3 different XR10 versions, both the "XR10 Pro" and "XR10 Stock Spec" versions offer excellent brake strength, but the cheaper "XR10 Justock" has a weak brake which is perfectly fine for running on dirt, but I have found that I need a stronger brake when running on turf/carpet in order to be more competitive in those conditions. As far as acceleration and top speed, I did not find any significant performance gain between the three systems with my 13.5T motor.
billdelong is offline  
Old 01-05-2020, 12:23 PM
  #13133  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 551
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The brakes on the G2 Elite could have been better. On the highest bite surfaces with them set most aggressive and max epa they still werenít enough for my preference
Losiracer12 is offline  
Old 01-05-2020, 09:24 PM
  #13134  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 4,966
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by billdelong View Post
I would like to clarify that there are 3 different XR10 versions, both the "XR10 Pro" and "XR10 Stock Spec" versions offer excellent brake strength, but the cheaper "XR10 Justock" has a weak brake which is perfectly fine for running on dirt, but I have found that I need a stronger brake when running on turf/carpet in order to be more competitive in those conditions. As far as acceleration and top speed, I did not find any significant performance gain between the three systems with my 13.5T motor.
I've seen lots of complaints about the Stock Spec having weak brakes.
quantum likes this.
gigaplex is offline  
Old 01-06-2020, 09:27 PM
  #13135  
Tech Regular
 
quantum's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 404
Default

thanks all. Thats helpful
quantum is offline  
Old 01-09-2020, 05:16 AM
  #13136  
Tech Adept
 
bonzo915's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 106
Default

It barley has any brakes at all I have tried multiple settings
bonzo915 is offline  
Old 01-10-2020, 02:03 PM
  #13137  
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 5
Default

Hi everyone, I just bought a max 10, 3200kv motor and wifi express for my Stampede 4x4. I am having issues with the wifi express, I have the app on my phone (galaxy S7) and I can get my phone to connect to the wifi module but when I open the app on my phone I have a hard time getting the module to connect to the esc. I have had it connected and working once and it's back to not working. When I click the esc button in the top right of the app it says loading data but comes up to confirm wifi module is connected etc. The only way I got it to connect before was putting my phone on airplane mode but it doesn't seem to make any difference now.....No idea where to go from here
fierogt is offline  
Old 01-11-2020, 11:34 AM
  #13138  
Tech Addict
iTrader: (3)
 
uDi_MP7.5's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 552
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Try keeping the phone close to the ESC the whole time. I've had no problems with iPhone and it's been very straightforward to connect to it regularly in wifi mode.
You'd know this already but you need to connect to the hw wifi network from your phone (and disconnect from whatever other network).

For troubleshooting you could try connecting where you don't have wifi internet access (or turn your router off temporarily), just in case your phone is auto re-connecting to the higher strength home network for example. If still no luck, could try deleting the network from your phone and starting again. Just some ideas.
uDi_MP7.5 is offline  
Old 01-12-2020, 11:50 AM
  #13139  
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 5
Default

I put a video of my issue on youTube but can't post a link yet because I haven't made enough posts yet.

I have tried it with another phone and still the same problem. I can't even drive the truck now because it doesn't have reverse and I can't change the mode it is in. I have reinstalled the app, factory reset the module and even downloaded another .apk from hobbywings website for android and still doesn't connect.
fierogt is offline  
Old 01-12-2020, 12:02 PM
  #13140  
Tech Addict
iTrader: (16)
 
Bsthetech's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Earth
Posts: 628
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by fierogt View Post
I put a video of my issue on youTube but can't post a link yet because I haven't made enough posts yet.

I have tried it with another phone and still the same problem. I can't even drive the truck now because it doesn't have reverse and I can't change the mode it is in. I have reinstalled the app, factory reset the module and even downloaded another .apk from hobbywings website for android and still doesn't connect.
The two main tricks Iíve found in my limited experience are;

1) Change the SSID and password. If you are in a busy environment you want your unit stand apart from the noise. Keep away from microwaves and other high RF devices.

2) I found my connection required me to turn on power to the esc, and only then plug the WiFi adapter into the esc. When I plugged it in and then powered up the esc it never connected.

Bsthetech is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.