Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree96Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Reply

Old 06-29-2019, 09:42 AM
  #12961  
Tech Rookie
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
Default

Hi,i have problem with xr8 sct.the esc always turn on after connecting batt plug & work normally,but i cant turn it off with switch(must pull batt to turn it off).anyone know how to solve this prob?
JumpingFrog is offline  
Reply With Quote
Old 06-29-2019, 07:26 PM
  #12962  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2018
Location: from a wee town in TX
Posts: 273
Default

New switch will fix that
iplaygames is offline  
Reply With Quote
Old 06-30-2019, 07:52 PM
  #12963  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2016
Location: MOBILE AL
Posts: 154
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Since the new XR10 was announced does that mean 2nd generation XR8s are on the horizon?
Mordred is offline  
Reply With Quote
Old 07-01-2019, 12:14 AM
  #12964  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2018
Location: from a wee town in TX
Posts: 273
Default

Originally Posted by Mordred View Post
Since the new XR10 was announced does that mean 2nd generation XR8s are on the horizon?
Xr8's are in a odd product stage, where the product works very well and reliably, i still have one of the first production ones.
maybe a up in true amperage, the xr8 plus is on par with higher advertised amp'd esc's available from other manfs but is a good chunk cheaper, especially the SCT
iplaygames is offline  
Reply With Quote
Old 07-01-2019, 07:37 PM
  #12965  
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Default

Hello New here, I have a XR10 2cell stock pro.

Ran last Friday at OCRC and came in Third for the race. went to the track today and everything came on but motor would not run nor would it turn off. light was red and blinked but not like when in blinky mode. fan runs, power goes to the servo. Also program box will not link.

Any ideas about what is going on..
smeado28 is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2019, 11:20 PM
  #12966  
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 136
Default

Hey guys,

​​​​​I just want to share my experience on attempting to update the XR8 sct pro firmware. Some of u might not know this. HW just release new firmware for HW usb link. It has updated software for xr8 plus and xr8 sct pro.

At first I try the normal way evryone would do, update all the firmware and database. Then, try update the esc firmware. But that one failed. No new updates.

Email it to HWNA, seems like they dont know why i failed. Then, i email to HW china. They gave me the proper method

1. Download the hw usb link v4.0.6
2. DISCONNECT internet connection
3. Install the hw usb link
4. Run the software and update the esc

Also you should uninstall the old version before installing the new one.
DJ78 likes this.
Skaar_rc is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2019, 11:26 PM
  #12967  
Tech Addict
iTrader: (19)
 
Join Date: Apr 2018
Location: Los Angeles
Posts: 507
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

What does the new firmware do?
riceball777 is online now  
Reply With Quote
Old 07-02-2019, 11:40 PM
  #12968  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2018
Location: from a wee town in TX
Posts: 273
Default

the wifi express is easier, all you click is update and the app and esc does it all, everyone owns a smart phone these days.
iplaygames is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2019, 04:18 AM
  #12969  
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 136
Default

Originally Posted by iplaygames View Post
the wifi express is easier, all you click is update and the app and esc does it all, everyone owns a smart phone these days.
Im a budget racer... So if anyone is like me... There the method of using the cheapo progbox
Skaar_rc is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2019, 04:19 AM
  #12970  
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 136
Default

Originally Posted by riceball777 View Post
What does the new firmware do?
Only minor stuff... Change the default mode from hybrid to full sensored.

But i did read somewhere said they said the coasting features has improved
Skaar_rc is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2019, 09:44 PM
  #12971  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 372
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Xerun SCT Switch bypass.

esc switch is giving issues and we do not have a replacement and since we are not in the USA ee will not get a replacement soon and we want to race this weekend.
The switch has 4 wires 2 red 1 black and 1 white. Does anyone knows how to bypass the switch and make it direct when 2e connect the esc to the battery.
Regards.

Last edited by moisesing; 07-06-2019 at 08:23 PM.
moisesing is offline  
Reply With Quote
Old 07-04-2019, 09:08 AM
  #12972  
Tech Fanatic
iTrader: (19)
 
Join Date: May 2005
Location: Riverside, CA
Posts: 886
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Considering switching from Reedy to the new G2 esc. The weight listed on Hobbywing's website says it's 95 grams. That's twice what the 510R is. Does anyone know if the weight listed on Hobbywing's website is with or without wires and fan?
Chris Brown is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2019, 07:17 AM
  #12973  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Hang_TiMe's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Philippines
Posts: 182
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Chris Brown View Post
Considering switching from Reedy to the new G2 esc. The weight listed on Hobbywing's website says it's 95 grams. That's twice what the 510R is. Does anyone know if the weight listed on Hobbywing's website is with or without wires and fan?
The first version lists it with wires so I assume it's the same. Doesn't say if it's with fan though. Also, looks like the G2 is my answer for the reverse motor direction.
Hang_TiMe is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2019, 08:47 PM
  #12974  
Tech Master
iTrader: (35)
 
chevydc44's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: So Cal
Posts: 1,028
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Why didnt they make the new G2 with more Amps like Tekin and R1
chevydc44 is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2019, 05:09 AM
  #12975  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
gigaplex's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Melbourne, VIC
Posts: 2,735
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by chevydc44 View Post
Why didnt they make the new G2 with more Amps like Tekin and R1
The R1 Digital 3 is essentially a rebranded Graupner Genius. It wouldn't surprise me if their amp rating is overinflated since the Graupner rating doesn't go that high.
gigaplex is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service