Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree193Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 06-18-2016, 05:12 PM
  #10621  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
MeasuresMicrons's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 360
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Awesome, thank you!

Originally Posted by Johnny-RC
The USB Link software is an all inclusive PC app that supports many different Hobbywing ESC's. When your ESC is properly connected to your PC trough the programing box, the USB Link software will recognize which ESC you have and give you a list of appropriate firmware's that can be flashed to the connected ESC.

Download the latest version of the USB Link software here...
http://www.hobbywing.com/article.php?id=162
MeasuresMicrons is offline  
Old 06-18-2016, 07:39 PM
  #10622  
Tech Master
iTrader: (8)
 
Kremzeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Mt. Horeb, WI
Posts: 1,139
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Does anyone know if Hobbywing sells replacement sensor modules for the Xerun 3656 4700kV?
Kremzeek is offline  
Old 06-19-2016, 11:03 AM
  #10623  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by jrz93
Yes, I have servo but esc doesn't work. All it does is flash green 3 times over n over
Any ideas? If not I'll send it in
Try plugging your speedo into the steering slot of your receiver , maybe you're not getting a radio signal to your throttle side. Another thing that might do it is create a new model in your radio.
Slotmachine is offline  
Old 06-19-2016, 12:04 PM
  #10624  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
MeasuresMicrons's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 360
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Multifunction Box stays at "Connecting ESC" Any thoughts? Latest reads " Connecting PC" Still nothing. I think it may be the box.

Last edited by MeasuresMicrons; 06-19-2016 at 12:24 PM.
MeasuresMicrons is offline  
Old 06-19-2016, 12:34 PM
  #10625  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
MeasuresMicrons's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 360
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

I really need to pay attention....Thanks for this. More degrees then a dam thermometer and I can't follow directions.....go figure!


Originally Posted by Slotmachine
You do know that you plug the program card into the fan port and not into the receiver wire from the speedo?
MeasuresMicrons is offline  
Old 06-19-2016, 02:26 PM
  #10626  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by MeasuresMicrons
I really need to pay attention....Thanks for this. More degrees then a dam thermometer and I can't follow directions.....go figure!
Well thats what we're here for........Im happy you got it working.
Slotmachine is offline  
Old 06-19-2016, 02:44 PM
  #10627  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
MeasuresMicrons's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 360
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

I got it work off the program box but can't with my laptop, something isn't hooking up right.....I did receive an error code the first couple times I try to load it but just won't sync....is there anything the PC does that the box can't?


Originally Posted by Slotmachine
Well thats what we're here for........Im happy you got it working.
MeasuresMicrons is offline  
Old 06-19-2016, 02:57 PM
  #10628  
Tech Initiate
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2015
Location: Wapakoneta, OH
Posts: 20
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I am racing with the Tekno SCT 410.3 and have the Hobbywing Xerun SCT Pro speedo and Hobbywing 3656 4000kv motor with gearing at 16 tooth pinion and 44 spur. Every time I run my truck, I get red and green lights flashing simultaneously after a few minutes. According to the troubleshooting guide in the manual, that is overload protection. I have tried 15 and 17 tooth pinions and still happens. I have put in a new sensor wire and made sure it is fully pushed in. Also had someone else check my soldering job and he said it looks good. What else might I try? Only have 2 races on the speedo and 4 races on the motor.
bigdaddy83 is offline  
Old 06-20-2016, 09:25 AM
  #10629  
Tech Addict
iTrader: (5)
 
OttoKrosse's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: AZ, USA
Posts: 566
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Trying to reprogram my ESC and a new 3-1 HW program box with the 4.0.1 firm ware / soft ware package. Downloaded the USB link, plugged everything in but can't get the box to read that it's connected to the PC. It connects to the ESC just fine, even after changing to different USB outlets I can't seem to muster up a connection to the PC.

Can someone direct me to some clear instructions on how to do this update with Windows 7?
OttoKrosse is offline  
Old 06-20-2016, 09:32 AM
  #10630  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
MeasuresMicrons's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 360
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

I'm having the same issues with Windows 8


Originally Posted by OttoKrosse
Trying to reprogram my ESC and a new 3-1 HW program box with the 4.0.1 firm ware / soft ware package. Downloaded the USB link, plugged everything in but can't get the box to read that it's connected to the PC. It connects to the ESC just fine, even after changing to different USB outlets I can't seem to muster up a connection to the PC.

Can someone direct me to some clear instructions on how to do this update with Windows 7?
MeasuresMicrons is offline  
Old 06-20-2016, 05:27 PM
  #10631  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by MeasuresMicrons
I got it work off the program box but can't with my laptop, something isn't hooking up right.....I did receive an error code the first couple times I try to load it but just won't sync....is there anything the PC does that the box can't?
Try another usb cable........
Slotmachine is offline  
Old 06-20-2016, 05:30 PM
  #10632  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by bigdaddy83
I am racing with the Tekno SCT 410.3 and have the Hobbywing Xerun SCT Pro speedo and Hobbywing 3656 4000kv motor with gearing at 16 tooth pinion and 44 spur. Every time I run my truck, I get red and green lights flashing simultaneously after a few minutes. According to the troubleshooting guide in the manual, that is overload protection. I have tried 15 and 17 tooth pinions and still happens. I have put in a new sensor wire and made sure it is fully pushed in. Also had someone else check my soldering job and he said it looks good. What else might I try? Only have 2 races on the speedo and 4 races on the motor.
Turn your LVC to 3.0 and take your cell detecti9n off of automatic.
Slotmachine is offline  
Old 06-20-2016, 05:35 PM
  #10633  
Tech Initiate
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2015
Location: Wapakoneta, OH
Posts: 20
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Slotmachine
Turn your LVC to 3.0 and take your cell detecti9n off of automatic.
I currently have the LVC set to off and have the cell detection on 2s lipo.
bigdaddy83 is offline  
Old 06-20-2016, 05:39 PM
  #10634  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
MeasuresMicrons's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 360
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Thanks, I'll give that a shot when I get home. I had some trouble D/L'ing the USB Link software, kept getting a Unable to Execute fole error, no matter what I tried....even dl'ed at work, same thing

Originally Posted by Slotmachine
Try another usb cable........
MeasuresMicrons is offline  
Old 06-20-2016, 08:14 PM
  #10635  
Tech Apprentice
iTrader: (4)
 
Join Date: Mar 2016
Location: Eastvale, CA
Posts: 91
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Can Hobbywing repair an ESC that has been connected to the battery backwards? If so, what is the estimated cost? StockSpec 3.1. I took off the cover and nothing looks burnt...

40yoCaliRacer is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.