Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree198Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 04-03-2015, 01:50 AM
  #8971  
Tech Master
iTrader: (1)
 
R1Joel's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 1,183
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Just wondering. Do I need to re-calibrate throttle end points after updating firmware?
R1Joel is offline  
Old 04-03-2015, 08:30 AM
  #8972  
Tech Regular
iTrader: (18)
 
Armstrong's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 434
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Hi, my hobbywing 35A RTR S10 ESC just stopped working all of a sudden. The red and green led turns solid everytime I switch on the ESC and that's pretty much it. No throttle response or anything comes from the ESC although the BEC works as I have steering. The set button does not work either even if I press and hold it while turning on the ESC or just pressing it while ESC is on. Can anyone help me? What does the solid red and green led mean on a sensorless ESC like the HW S10 RTR 35A ESC?

Thanks
Armstrong is offline  
Old 04-03-2015, 02:19 PM
  #8973  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by R1Joel
Just wondering. Do I need to re-calibrate throttle end points after updating firmware?
yes, it also doesnt hurt to do it after each adjustment.
lewis110 is offline  
Old 04-03-2015, 04:05 PM
  #8974  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Stuff Of Legend's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Dark Side Of The Moon
Posts: 275
Trader Rating: 1 (100%+)
Questions??

10.5T Bandit ETA?

falconsekido.com *Suggestion* Add an Instock notifacation for out of stock items

Thanks
dre
Stuff Of Legend is offline  
Old 04-03-2015, 04:20 PM
  #8975  
Tech Master
iTrader: (1)
 
R1Joel's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 1,183
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by lewis110
yes, it also doesnt hurt to do it after each adjustment.
Alright thanks for the advice
R1Joel is offline  
Old 04-04-2015, 01:09 PM
  #8976  
Tech Master
iTrader: (5)
 
1/4milecrazy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: North Jersey
Posts: 1,187
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quick question, hopefully a quick answer from you guys. Hobbywing, stock spec v3.1, can it handle a 4 pole motor on 2s? I am assuming no, just want to be sure.
1/4milecrazy is offline  
Old 04-04-2015, 01:13 PM
  #8977  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by 1/4milecrazy
Quick question, hopefully a quick answer from you guys. Hobbywing, stock spec v3.1, can it handle a 4 pole motor on 2s? I am assuming no, just want to be sure.
Its best to use the SCT Pro for 4 poles
FastPete is offline  
Old 04-04-2015, 08:08 PM
  #8978  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
BryanAZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tempe, AZ
Posts: 417
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hello! I have the SCT Pro and fairly frequently on really hard landings, like when I case it on a jump, the low-voltage cutoff kicks in and kills the power. If I turn the switch off and then on again, it will run at full power. Anyone else know of this problem, or know how to fix it?
BryanAZ is offline  
Old 04-04-2015, 08:09 PM
  #8979  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 105
Default xpost

Last time I ran my mini 8ight t I splashed through a puddle on accident, and nothing happened as I would expect from a waterproof esc but I avoided the water anyways after that. I brought the truck back inside and let everything dry out over the next day, and after that I set into tearing it apart to clean it, once I had it back together I plugged everything back in to make sure I put everything together the right way and noticed my fan wasn't spinning so I took it out and ordered a new one. I put the new fan in today and noticed it will twitch once and then nothing and the red light on the esc flashes. When the esc beeps for a cell count on my lipo the motor twitches with the beeps and then I get a constant flashing red light and it seems like no power is passing the esc, it also heats up noticeably as soon as it's turned on which freaks me out so I shut it down when it get warm to the touch. What's going on?
ScumCity1 is offline  
Old 04-05-2015, 04:06 AM
  #8980  
Tech Apprentice
 
Dirtburner2.0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Kamloops B.C, Canada
Posts: 58
Default

Hey guys I have a 150a ezrun problem. went from a single 4cell lipo to two 2 cell lipos, also a new radio. Rebinded the Radio, recalibrated esc, but now I only have steering no motor response. neutral has no light, but reverse and forward both have solid red. Also I get no beeps when I turn esc on. Any ideas guys? Have a race coming up and im really stressed out here. Thanks again.

Last edited by Dirtburner2.0; 04-05-2015 at 04:18 AM.
Dirtburner2.0 is offline  
Old 04-05-2015, 06:58 AM
  #8981  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by Dirtburner2.0
Hey guys I have a 150a ezrun problem. went from a single 4cell lipo to two 2 cell lipos, also a new radio. Rebinded the Radio, recalibrated esc, but now I only have steering no motor response. neutral has no light, but reverse and forward both have solid red. Also I get no beeps when I turn esc on. Any ideas guys? Have a race coming up and im really stressed out here. Thanks again.
Try to take it off auto detect and pick the cell number your using.
FastPete is offline  
Old 04-05-2015, 06:58 AM
  #8982  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by BryanAZ
Hello! I have the SCT Pro and fairly frequently on really hard landings, like when I case it on a jump, the low-voltage cutoff kicks in and kills the power. If I turn the switch off and then on again, it will run at full power. Anyone else know of this problem, or know how to fix it?
Did you lower it to 3.0?
FastPete is offline  
Old 04-05-2015, 08:17 AM
  #8983  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 105
Default

Originally Posted by ScumCity1
Last time I ran my mini 8ight t I splashed through a puddle on accident, and nothing happened as I would expect from a waterproof esc but I avoided the water anyways after that. I brought the truck back inside and let everything dry out over the next day, and after that I set into tearing it apart to clean it, once I had it back together I plugged everything back in to make sure I put everything together the right way and noticed my fan wasn't spinning so I took it out and ordered a new one. I put the new fan in today and noticed it will twitch once and then nothing and the red light on the esc flashes. When the esc beeps for a cell count on my lipo the motor twitches with the beeps and then I get a constant flashing red light and it seems like no power is passing the esc, it also heats up noticeably as soon as it's turned on which freaks me out so I shut it down when it get warm to the touch. What's going on?
https://youtu.be/yvYXefYeaZc
ScumCity1 is offline  
Old 04-05-2015, 09:09 AM
  #8984  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
Default

quicrun 30A sensorless brushless esc

today everything ok, but after some time bashing, solid red lights on on esc, motor stopped... after turn off and turn on motor goes on... it happens more than about 4 times...

any ideas?
johnyM128 is offline  
Old 04-05-2015, 10:13 AM
  #8985  
Tech Adept
 
trutledge83's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pembroke Pines, FL
Posts: 211
Default Throttle Cut Off

I have a problem with my SCT Pro 120A. I have read on other posts and I dont mean to repost it but I cant find a solution.

my 8th scale truggy after 4 laps my throttle cuts off and I still have steering. After 20 seconds throttle comes back and it good for about a lap then does it again. when it does this the esc temp is 115 and the motor is 135

I have disabled the temp cut off.
I have put voltage cut off to 3.2v a cell
I have set auto calculate to 4s

Im running a 1900kv SMC 4 pole

46/15 gearing

SMC 6500 mah 65C 4s lipos (dose it with my other packs)
trutledge83 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.