Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree194Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 12-07-2014, 12:22 PM
  #8251  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Bob Barry
Hey guys, new to the HobbyWing scene. just started really putting some time in on my 3.1. My ESC's came with firmware 3.1_121129 Beta loaded in them. Is this the desired firmware for 2wd Mod Buggy / 4wd Mod Buggy?


Thanks!

Your good to go. The 129 beta is the newest roar approved also.
lewis110 is offline  
Old 12-07-2014, 04:46 PM
  #8252  
Tech Champion
iTrader: (22)
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 8,616
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Originally Posted by lewis110
Your good to go. The 129 beta is the newest roar approved also.
Thanks bud. I am just getting a feel for the system. Seems pretty straight forward.
Bob Barry is offline  
Old 12-08-2014, 03:37 AM
  #8253  
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2011
Location: Leominster,Ma.
Posts: 656
Default

Originally Posted by explorerlyon
I have the EZRUN Combo B8 with the following problems the developed after a few months of use.

1. Reverse stopped working (yes, I checked the setup to ensure it was enabled).

2. When I release the throttle, the motor keeps running. The motor only stopps when I apply the brake. Works much like cruise control.

I have re-set multiple times neutral, full throttle, full brake according to the set-up instructions and the lights on the ESC blink with each setting properly.
How's the radio calibration. I just ran into this with my Futaba. I didn't even no that we could calibrate just the radio itself .
Losi57 is offline  
Old 12-08-2014, 05:30 AM
  #8254  
Tech Fanatic
iTrader: (4)
 
onekiwi's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Sweden but from New Zealand
Posts: 898
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Has anyone purchased spares of parts etc from angelo at [email protected] ???
onekiwi is offline  
Old 12-08-2014, 07:19 AM
  #8255  
Tech Adept
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 136
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by Rutters
Can I get away with running a single cap, tekin style is 330 uf 16v. Speedo is zerun 2.1 in a dex 410 running in 17.5 blinky, just trying to save space as not much room, currently running 4 cap board.

Rob
Any one?
Rutters is offline  
Old 12-08-2014, 10:07 AM
  #8256  
Tech Adept
iTrader: (50)
 
Mundy1's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mid-Michigan
Posts: 245
Trader Rating: 50 (100%+)
Smile

Originally Posted by dpcardoza
When running blinky is there really any noticeable difference between the juststock and the 2.1 or 3.1 if removing the $ component?
I believe there is a difference.

The way power comes on is different between the 2.1 and 3.1 and so are the brakes.

Just installed my 3.1 last week and I was 1 second faster right out of the box.

The brakes on the 3.1 took some getting used to and I am still undecided if if the 2.1 was better on braking
By the end of Friday night I was plenty comfortable with the brakes on my new 3.1 and laying down faster more consistent times than I had been with my old setup.

Is it a wow type of difference? Not at All. I had to look at the score screen to see. I was able to qualify in front of a few guys I have been chasing for months.

Is it worth $100 more? That Depends I sure did feel good walking out Friday Night knowing I out qualified those guys
Mundy1 is offline  
Old 12-08-2014, 10:31 AM
  #8257  
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 44
Default

Ran my sct-pro/ 4700 setups in my scte 2.0 and 1/8 buggy for the first time over the weekend. WOW i was really impressed with how smooth they where. I was way out front in my first heats and had battery go dead in both races. After some program changes won both my second heats. Tq'ed sc and 4th in buggy, won sc main and 3rd in buggy main. Very happy with switching for the junk tekin stuff.
scoobymx79 is offline  
Old 12-08-2014, 10:33 AM
  #8258  
Tech Regular
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2011
Location: GreatWhiteNorth
Posts: 362
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Jimmyjim
I have a HW V3/3.1 and the fan will turn on upon start up but shut off during a run. I see no info in the manual. I am using 2s lipo in a 2w buggy. The temp is reading 105 deg C on carpet.
The fan should be running all the time, it is only shut-off with the power switch. Do you by chance have the 105 degree temperature shut-down enabled for the ESC? If so is it shutting down the entire ESC as designed, or are you saying that only the fan quits part way through the run?

Obvious things to try are new fan, but honestly, you should not need a fan with this ESC even runing on carpet in a 2wd buggy. I think you might have a couple blown FETS which are causing this high ESC temps, or you are entirely geared wrong.
brew99 is offline  
Old 12-08-2014, 04:04 PM
  #8259  
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 3
Default

Yes, the fan shuts off at some point during the run. When we get back on the bench the fan is off. If we shut the esc off and right back on the fan will restart.
The gearing is 18/82.

Last edited by Jimmyjim; 12-08-2014 at 04:11 PM. Reason: More info
Jimmyjim is offline  
Old 12-08-2014, 09:40 PM
  #8260  
Tech Apprentice
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 82
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Losi57
How's the radio calibration. I just ran into this with my Futaba. I didn't even no that we could calibrate just the radio itself .
I resent the radio and unfortunately it did not solve my problem. Thank you for the suggestion.
explorerlyon is offline  
Old 12-09-2014, 08:19 AM
  #8261  
Tech Regular
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2011
Location: GreatWhiteNorth
Posts: 362
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Jimmyjim
Yes, the fan shuts off at some point during the run. When we get back on the bench the fan is off. If we shut the esc off and right back on the fan will restart.
The gearing is 18/82.
That doesn't sound out of the ordinary for 2wd buggy gearing, but what concerns me is that you said the temp of the ESC is 105 Celsius. That is traditionally higher than you would want to run, and shouldn't be getting that high even without a fan on (unless you are running in ambient temps of 30 celsius.

Do you have the ESC overtemp set at 105 by any chance?

Have you ever reversed the battery polarity by accident, blowing the little diode that is in the capacitor pack? I did this and replaced the capacitor pack, but the ESC seemed to run a much higher temp after that, so obviously it also effected the FETS in the ESc also.
brew99 is offline  
Old 12-09-2014, 10:07 AM
  #8262  
Tech Elite
iTrader: (152)
 
JFuel11's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central IL
Posts: 3,587
Trader Rating: 152 (100%+)
Default 2wd Modified Buggy Setup

I wanted to post my current 2wd Mod Buggy ESC Settings as I have had a lot of messages on setups again lately and want to help. I will be posting more as I have time to do so. The setup sheet I am posting is actually screen shots directly from the software on the PC and offers explanation of why I make the changes that I do to help others with why they should make these changes and when they should make these changes.

I hope this helps and feel free to message me with questions.

Alan Bachman - Mod 2wd Buggy - Hobbywing V3.1 ESC Setup - 12-09-2014.pdf

Alan

Last edited by JFuel11; 12-09-2014 at 11:31 AM.
JFuel11 is offline  
Old 12-09-2014, 03:28 PM
  #8263  
Tech Champion
iTrader: (22)
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 8,616
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Originally Posted by JFuel11
I wanted to post my current 2wd Mod Buggy ESC Settings as I have had a lot of messages on setups again lately and want to help. I will be posting more as I have time to do so. The setup sheet I am posting is actually screen shots directly from the software on the PC and offers explanation of why I make the changes that I do to help others with why they should make these changes and when they should make these changes.

I hope this helps and feel free to message me with questions.

Attachment 1254176

Alan
Thanks Alan. I'm not too far off from you
Bob Barry is offline  
Old 12-09-2014, 03:57 PM
  #8264  
Tech Master
iTrader: (40)
 
BlackStarRacing's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Miramar, Florida
Posts: 1,786
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Hey guys, i noticed with some of the big racers that use Orion sec's you know the cousin of our favorite sec's lol...... well i noticed for mod racing none of them are using turbo or boost is there anyone running mod 2wd or 4wd 10 scale not using turbo or boost as well?
BlackStarRacing is offline  
Old 12-09-2014, 04:09 PM
  #8265  
Tech Elite
iTrader: (152)
 
JFuel11's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central IL
Posts: 3,587
Trader Rating: 152 (100%+)
Default No boost for me

Originally Posted by BlackStarRacing
Hey guys, i noticed with some of the big racers that use Orion sec's you know the cousin of our favorite sec's lol...... well i noticed for mod racing none of them are using turbo or boost is there anyone running mod 2wd or 4wd 10 scale not using turbo or boost as well?
I personally do not run boost or turbo for mod classes. I dont like the way the power band feels. For me when I have the right turn motor for the application gearing and endbell timing is all I need for smooth power. Now if I needed to run a 10.5 or greater turn motor i may start adding some if needed if not a spec class.
JFuel11 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.