Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree194Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 12-02-2014, 07:29 PM
  #8221  
Tech Master
iTrader: (40)
 
BlackStarRacing's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Miramar, Florida
Posts: 1,786
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Originally Posted by jmkalt
Hey guys, just dropped a new 3.1 stock spec esc into my AE B5. Wired it up, calibrated it and adjusted all my settings to my liking. So far, so good.

But the fan turns on the instant the ESC is powered up and does not shut off.

Looked through all the parameters on the program card and couldn't find anything to make any adjustments.

Is something wrong with the ESC, or is there something I'm overlooking? Or, is it just supposed to be this way. The fan is loud and I'd rather not have it running all the time.

Also, would it be safe to run without the fan, do you think, and if so, down to what turn motor?

Thanks.
i run my v3.1 in my 22 buggy with a 7.5t motor and no fan, but my 4wd has a v3.1 as well and the fan is always running when the car is on... so you shouldn't need it for your 2wd buggy!
BlackStarRacing is offline  
Old 12-02-2014, 08:07 PM
  #8222  
Tech Adept
 
jmkalt's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 163
Default

Thanks for the replies, guys, but just to be clear: I'm talking about a 3.1 Stock Spec. I also have a regular 3.1 in my 4wd and the fan does not come on until the ESC gets hot and calls for it. The stock spec fan comes on as soon as you power it up.
jmkalt is offline  
Old 12-02-2014, 09:10 PM
  #8223  
Tech Regular
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2011
Location: GreatWhiteNorth
Posts: 362
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by jmkalt
Thanks for the replies, guys, but just to be clear: I'm talking about a 3.1 Stock Spec. I also have a regular 3.1 in my 4wd and the fan does not come on until the ESC gets hot and calls for it. The stock spec fan comes on as soon as you power it up.
I believe the v3.1 fans should be running all the time. They do not have a temperature sensing function to turn the fan on/off. Are you sure your 120a v3.1 fan is working at all?
brew99 is offline  
Old 12-02-2014, 09:30 PM
  #8224  
Tech Master
iTrader: (40)
 
BlackStarRacing's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Miramar, Florida
Posts: 1,786
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Originally Posted by brew99
I believe the v3.1 fans should be running all the time. They do not have a temperature sensing function to turn the fan on/off. Are you sure your 120a v3.1 fan is working at all?
+1, I have the v3.1 stock in my 22 buggy and no fan needed! But my v3.1 fan always runs once turned on
BlackStarRacing is offline  
Old 12-02-2014, 10:11 PM
  #8225  
Tech Adept
 
jmkalt's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 163
Default

Originally Posted by brew99
I believe the v3.1 fans should be running all the time. They do not have a temperature sensing function to turn the fan on/off. Are you sure your 120a v3.1 fan is working at all?
Wow. My mistake. Seems like the fan in my 4wd (the 120a 3.1) was broken and that's why it wasn't running. Swapped the stock spec fan in and lo and behold - it runs all the time. Which is a great testament to the HW esc's since I have been running the 4wd buggy hard and it's not overheating even with no working fan.

So next question: Does anyone have a part # for a replacement fan so I can have a spare on hand in case it dies on me again?
jmkalt is offline  
Old 12-03-2014, 02:31 AM
  #8226  
Tech Initiate
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 34
Trader Rating: 1 (100%+)
Default


Last edited by rbr31andrew; 12-05-2014 at 02:27 AM.
rbr31andrew is offline  
Old 12-03-2014, 03:55 AM
  #8227  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by jmkalt
Wow. My mistake. Seems like the fan in my 4wd (the 120a 3.1) was broken and that's why it wasn't running. Swapped the stock spec fan in and lo and behold - it runs all the time. Which is a great testament to the HW esc's since I have been running the 4wd buggy hard and it's not overheating even with no working fan.

So next question: Does anyone have a part # for a replacement fan so I can have a spare on hand in case it dies on me again?
Here's the link to the fan you will need.

http://www.falconsekido.com/products/cooling-fan
lewis110 is offline  
Old 12-03-2014, 06:53 AM
  #8228  
Tech Adept
 
jmkalt's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 163
Default

Originally Posted by lewis110
Here's the link to the fan you will need.

http://www.falconsekido.com/products/cooling-fan
Thank you!
jmkalt is offline  
Old 12-03-2014, 07:21 AM
  #8229  
Tech Rookie
 
madbuggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 18
Default

sent an email with a copy of my receipt.

and now all i got are crickets. SWEET!!!
madbuggy is offline  
Old 12-03-2014, 08:41 AM
  #8230  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

How long has it been since you sent hobbywing your receipt?
Slotmachine is offline  
Old 12-03-2014, 08:27 PM
  #8231  
Tech Rookie
 
madbuggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 18
Default

I dunno 48 hours since my email. Not even an auto response. Do they have a customer service dept?

Hate to miss another race, pizza feast was a bust, think they have a 68 day turn around? So I can atleast make rumble in the rockies?

Last edited by madbuggy; 12-04-2014 at 07:29 AM.
madbuggy is offline  
Old 12-04-2014, 11:47 AM
  #8232  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by madbuggy
I dunno 48 hours since my email. Not even an auto response. Do they have a customer service dept?

Hate to miss another race, pizza feast was a bust, think they have a 68 day turn around? So I can atleast make rumble in the rockies?
Hi Madbuggy,

Keep in mind im just trying to help you. Sorry about any displeasure your having. Did you check your spam folder? They don't not answer people. Make sure you send it to

Contact [email protected] or [email protected]

Last edited by FastPete; 12-04-2014 at 12:44 PM.
FastPete is offline  
Old 12-04-2014, 07:17 PM
  #8233  
Tech Rookie
 
madbuggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 18
Default

no worries just trying to get er taken care of
madbuggy is offline  
Old 12-04-2014, 09:52 PM
  #8234  
Tech Master
iTrader: (83)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Sutter, California
Posts: 1,269
Trader Rating: 83 (100%+)
Default

Anybody running a justock esc with a 10.5 motor with the fan? I know it says it is supposed to be 11.5 or greater but was just curious
dpcardoza is offline  
Old 12-05-2014, 07:06 AM
  #8235  
Tech Adept
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 136
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Can I get away with running a single cap, tekin style is 330 uf 16v. Speedo is zerun 2.1 in a dex 410 running in 17.5 blinky, just trying to save space as not much room, currently running 4 cap board.

Rob
Rutters is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.