Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree191Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 11-28-2014, 11:46 AM
  #8191  
Tech Master
iTrader: (36)
 
slakr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NC
Posts: 1,818
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Wish HW would make a 1800-2050kV sensored short can motor...
slakr is offline  
Old 11-28-2014, 11:50 AM
  #8192  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge, Va
Posts: 143
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by slakr
Wish HW would make a 1800-2050kV sensored short can motor...
+1 Ya mee too...
offroadlover is offline  
Old 11-28-2014, 03:47 PM
  #8193  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,721
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

hey guys, i have a 10.5 and a black edition v3.1 2 quick questions, do i need the fan for 10.5 2wd sct? the track is pretty cold this time of year as it is, also my D4 end bells timing is set in middle, i think 30, is that where i want it with the #8 sct profile? thanks
TommyBlazin is offline  
Old 11-28-2014, 05:53 PM
  #8194  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by TommyBlazin
hey guys, i have a 10.5 and a black edition v3.1 2 quick questions, do i need the fan for 10.5 2wd sct? the track is pretty cold this time of year as it is, also my D4 end bells timing is set in middle, i think 30, is that where i want it with the #8 sct profile? thanks
Fan wont be needed, but keep an eye on temps.
Paul
Slotmachine is offline  
Old 11-28-2014, 10:04 PM
  #8195  
Tech Fanatic
iTrader: (139)
 
Tandum4056's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Jersey
Posts: 943
Trader Rating: 139 (100%+)
Default

Hi Guys, I just picked up a SCT Pro and I was looking to update the software with the USB Link. What is the latest version available? Thanks.
Tandum4056 is offline  
Old 11-28-2014, 10:24 PM
  #8196  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by Tandum4056
Hi Guys, I just picked up a SCT Pro and I was looking to update the software with the USB Link. What is the latest version available? Thanks.
It will be a choice when you hook up to the USB link

2013-11-30
database version:130814
FastPete is offline  
Old 11-28-2014, 10:53 PM
  #8197  
Tech Fanatic
iTrader: (139)
 
Tandum4056's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Jersey
Posts: 943
Trader Rating: 139 (100%+)
Default

Originally Posted by FastPete
It will be a choice when you hook up to the USB link

2013-11-30
database version:130814

Hi Pete,

Thanks for the quick reply. I just hooked up the USB Link and it wont give me that software option. Please see the attached screen shot. You can see the software version the SCT Pro currently has and the one upgrade option it gives me. From the info I can find this software is for the HW v3.1; how can i change it?

Thanks, JH

Tandum4056 is offline  
Old 11-29-2014, 06:44 AM
  #8198  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by Tandum4056
Hi Pete,

Thanks for the quick reply. I just hooked up the USB Link and it wont give me that software option. Please see the attached screen shot. You can see the software version the SCT Pro currently has and the one upgrade option it gives me. From the info I can find this software is for the HW v3.1; how can i change it?

Thanks, JH

Click on the grey bubble drop down window.
Paul
Slotmachine is offline  
Old 11-29-2014, 10:55 AM
  #8199  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by TommyBlazin
hey guys, i have a 10.5 and a black edition v3.1 2 quick questions, do i need the fan for 10.5 2wd sct? the track is pretty cold this time of year as it is, also my D4 end bells timing is set in middle, i think 30, is that where i want it with the #8 sct profile? thanks
I run blinky mode (profile #2) then just switch the punch settings to 15 for both settings and adjust from there. I can look at my settings if you want to know exactly what I'm running. Also you're probably going to want to up the can timing to appx 45. Just check temps. My gearing is 21-81 in my stadium truck with a 2.6 trans.
lewis110 is offline  
Old 11-29-2014, 01:33 PM
  #8200  
Tech Fanatic
iTrader: (139)
 
Tandum4056's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Jersey
Posts: 943
Trader Rating: 139 (100%+)
Default

Originally Posted by Slotmachine
Click on the grey bubble drop down window.
Paul
Hi Paul,

I tried that of course. The only 2 software versions in the drop down menu are the currently installed version version and the one selected in the pic posted.

Any other suggestions? How is it possible that Hobbywing's own USB link program (updated to most recent version) does not list the correct software for the SCT Pro? This is just frustrating and over-complicated.

Thanks.
Tandum4056 is offline  
Old 11-30-2014, 08:33 AM
  #8201  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Tandum4056
Hi Paul,

I tried that of course. The only 2 software versions in the drop down menu are the currently installed version version and the one selected in the pic posted.

Any other suggestions? How is it possible that Hobbywing's own USB link program (updated to most recent version) does not list the correct software for the SCT Pro? This is just frustrating and over-complicated.

Thanks.
The one that is greyed out is actually a newer version. I'd use that.
lewis110 is offline  
Old 11-30-2014, 07:55 PM
  #8202  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,823
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Did anyone try out my 3.1 boosted set up yet? How did you like it?
Slotmachine is offline  
Old 12-01-2014, 02:54 PM
  #8203  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Tracy B's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 169
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I'm having a problem with a customer's V3.1 1S.
The customer bought it used and it worked when he bought it. We hooked it up to the USB Link Software with the Multi-function box because he wanted to turn on the timing and such, but he didn't have the programming cables. He updated the firmware in the box and in the ESC as well. He also reset the ESC to the default settings. Now the ESC has a blinking green light and goes Beep-Beep, which according to the manual is low input voltage. He swears he used a new charged pack and it's still happening.

I had him pull the ESC out of his car and send it to me, since I have the correct programming cables for the multi-function box.

Any ideas on what I can try when I get the ESC in my hands to troubleshoot this issue??
Tracy B is offline  
Old 12-01-2014, 03:08 PM
  #8204  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (10)
 
monkeyracing's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 6,305
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Was it hooked up to a 1s battery while programmed for 2s? Happened to me!
monkeyracing is offline  
Old 12-01-2014, 03:11 PM
  #8205  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Tracy B's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 169
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by monkeyracing
Was it hooked up to a 1s battery while programmed for 2s? Happened to me!
It shouldn't have been, since it won't work with a 2S, being the 1S version of the 3.1.
Tracy B is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.