Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree191Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 05-13-2014, 09:30 AM
  #6886  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by Micah123
anyone?
This might help got it from the Stock Spec info on their website.

http://www.hobbywing.com/service.asp?id=3
FastPete is offline  
Old 05-13-2014, 10:05 AM
  #6887  
Tech Fanatic
iTrader: (26)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 914
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by COBRARACING
Everything your doing is correct the reason why the lcd box wont wont when the rx cable is still in the receiver is the radio signal takes priority over the programmer so you either remove the rx cable from receiver or you disable radio signal .there must not be any radio signal input while programming with lcd programmer and thats because the 3 pin programming port is actually designed into thr receiver rx port as the mcu has only one pin that is used to program.
Thanks. Got it to work. Just used the HW3.42 computer software and updated the programmer until one of the 3 software programs worked. I do believe the ESC is running the "beta" software. I am impressed at how crazy fast the 4000kv 4 pole is. I run it in a durango 4x4 and have to get used to keeping up with the car LOL. it's a rocket.
tfrankito is offline  
Old 05-13-2014, 10:06 AM
  #6888  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2012
Posts: 590
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks but I am running 7.5 short course truck on indoor clay track. Setup sheets appear to be for onroad asphalt tracks.
Micah123 is offline  
Old 05-13-2014, 01:44 PM
  #6889  
Tech Champion
iTrader: (1)
 
R40Victim's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: N.W. FL___L.A.___Lower Alabama
Posts: 7,831
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I just got the 150 amp ESC and installed in my T8E(8th scale buggy) The Motor needs to turn the opposite way(clockwise in stead of counter clockwise) Can I do this without a program card? It is mentioned in the manual, but not how to change it. It's under "advanced items"
R40Victim is offline  
Old 05-13-2014, 02:04 PM
  #6890  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by R40Victim
I just got the 150 amp ESC and installed in my T8E(8th scale buggy) The Motor needs to turn the opposite way(clockwise in stead of counter clockwise) Can I do this without a program card? It is mentioned in the manual, but not how to change it. It's under "advanced items"
The LCD card makes life easier. But I just looked at the instructions, and don't think you have to have it. Just follow the instruction's, and see if it will let you get to that parameter.
FastPete is offline  
Old 05-13-2014, 02:48 PM
  #6891  
Tech Master
iTrader: (33)
 
nickdawg18's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Granite City, IL
Posts: 1,696
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

I'm switching to hobbywing this year after I fried a brand new Tekin gen 2. I was told that I should get the sct combo to run in my buggy. I assume it's this model http://www.falconsekido.com/products...sct-pro-series

Is that the go to setup that everyone is running in buggy? Does it have more setup options? What makes it better then this model? http://www.falconsekido.com/products...ox-for-1-8-car

Thanks guys.
nickdawg18 is offline  
Old 05-13-2014, 03:13 PM
  #6892  
Tech Elite
 
rcboy1's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 3,703
Default

Originally Posted by nickdawg18
I'm switching to hobbywing this year after I fried a brand new Tekin gen 2. I was told that I should get the sct combo to run in my buggy. I assume it's this model http://www.falconsekido.com/products...sct-pro-series

Is that the go to setup that everyone is running in buggy? Does it have more setup options? What makes it better then this model? http://www.falconsekido.com/products...ox-for-1-8-car

Thanks guys.
That will work Nick, but you must get the Pro-D combo if youre running ebuggy. The rest of the combos have too short of a motor that is also too high kv. not 1/8th e friendly. I run the 150amp Xerun Combos (your second link, M6c or M6b).

Really the sct pro is just a smaller lighter esc thats more at home in smaller spaces. Really not much is different for adjust-ability. Other than that its a bit cheaper.
rcboy1 is offline  
Old 05-13-2014, 03:13 PM
  #6893  
Tech Regular
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2011
Location: GreatWhiteNorth
Posts: 362
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by nickdawg18
I'm switching to hobbywing this year after I fried a brand new Tekin gen 2. I was told that I should get the sct combo to run in my buggy. I assume it's this model http://www.falconsekido.com/products...sct-pro-series

Is that the go to setup that everyone is running in buggy? Does it have more setup options? What makes it better then this model? http://www.falconsekido.com/products...ox-for-1-8-car

Thanks guys.
The SCT Pro esc is a little smaller and is widely used in 1/8th scale, but can only be used upto 4s. The 150A is physically larger, but can handle 6s. The programming functions are exactly the same from what I know.

I use the SCT pro both in my 4wd SCT and E-buggy, and have had no issues so far.

I wouldn't say it is the "go to setup that everyone is running", but it is a very popular option, and very economical compared to other choices.
brew99 is offline  
Old 05-13-2014, 03:28 PM
  #6894  
Tech Master
iTrader: (18)
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,195
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Originally Posted by R40Victim
I just got the 150 amp ESC and installed in my T8E(8th scale buggy) The Motor needs to turn the opposite way(clockwise in stead of counter clockwise) Can I do this without a program card? It is mentioned in the manual, but not how to change it. It's under "advanced items"
it can be done with the setup button.just follow the directions to get into the setup menu and select the correct option by counting the beeps.it's a little confusing at first but once you get used to it its fine.
xxxntwv is offline  
Old 05-13-2014, 03:35 PM
  #6895  
Tech Master
iTrader: (33)
 
nickdawg18's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Granite City, IL
Posts: 1,696
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Originally Posted by rcboy1
That will work Nick, but you must get the Pro-D combo if youre running ebuggy. The rest of the combos have too short of a motor that is also too high kv. not 1/8th e friendly. I run the 150amp Xerun Combos (your second link, M6c or M6b).

Really the sct pro is just a smaller lighter esc thats more at home in smaller spaces. Really not much is different for adjust-ability. Other than that its a bit cheaper.
Cool. Thanks man. You gonna be at dirtburners this Saturday?
nickdawg18 is offline  
Old 05-13-2014, 03:38 PM
  #6896  
Tech Elite
 
rcboy1's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 3,703
Default

Originally Posted by nickdawg18
Cool. Thanks man. You gonna be at dirtburners this Saturday?
You bet I will, as long as the track is dry. Hopefully will have the nitro car out too
rcboy1 is offline  
Old 05-13-2014, 04:26 PM
  #6897  
Tech Champion
iTrader: (1)
 
R40Victim's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: N.W. FL___L.A.___Lower Alabama
Posts: 7,831
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by FastPete
The LCD card makes life easier. But I just looked at the instructions, and don't think you have to have it. Just follow the instruction's, and see if it will let you get to that parameter.
IT WORKED! lol Thank you so much, I just had to reread the manual a few times to "get it" Got a little weird with longer beeps representing 5, but I got it.
R40Victim is offline  
Old 05-13-2014, 07:15 PM
  #6898  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by rcboy1
That will work Nick, but you must get the Pro-D combo if youre running ebuggy. The rest of the combos have too short of a motor that is also too high kv. not 1/8th e friendly. I run the 150amp Xerun Combos (your second link, M6c or M6b).

Really the sct pro is just a smaller lighter esc thats more at home in smaller spaces. Really not much is different for adjust-ability. Other than that its a bit cheaper.
+1 Same combo I run in my EBuggy.
FastPete is offline  
Old 05-13-2014, 07:17 PM
  #6899  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by R40Victim
IT WORKED! lol Thank you so much, I just had to reread the manual a few times to "get it" Got a little weird with longer beeps representing 5, but I got it.
Lol I been through the same thing.
FastPete is offline  
Old 05-13-2014, 07:26 PM
  #6900  
Tech Regular
iTrader: (21)
 
Join Date: Feb 2012
Location: San Antonio
Posts: 323
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

I run the SCTpro 120amp and a Tekin 1900kv motor with a 4s 30c lipo in my Mugen MBX6Eco. so far so good but only time will tell. just curious, what is a normal temp range for this esc and motor? I have it geared 14/44 running zero timing.
joel45acp is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.