Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD >

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Like Tree191Likes

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Old 03-17-2014, 03:12 AM
  #6256  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by SouthFloridaApp
Need some advice. I have a stock Tekno SC410 with a Hobbywing SCT combo which includes the 4700KV motor. I am using a 16 tooth pinion and 7200 mah new batteries from SMC. This past Saturday at the races my car stopped after about four minutes. About thirty seconds later is went again. The same thing happened in the main, but more frequently as we race for ten minutes. My battery voltage after the ten minute main (I ran for about 7 minutes) was 7.53 volts. I did not take the voltage after the second qualifier, but it would surely be higher than 7.53 volts due less run time. I temped the motor after the qualifier and the main and it was approx. 120 degrees both times. Should I go down one tooth on the pinion gear to a 15 tooth? Should I get a higher mah amp battery? Should I get a fan for the motor? Is there anything I can do to the esc settings? FYI I have been playing with the ESC drag brake setting.... if memory serves I have it at 40 or 30 with the programming card...Everything else is pretty standard. I was thinking of taking off the rear bumper to save weight. No nose dive issues for me.... Please advise.
Post your settings, what's your LVC set at?
lewis110 is offline  
Old 03-17-2014, 06:36 AM
  #6257  
Tech Adept
iTrader: (25)
 
Join Date: Sep 2012
Location: Mechanicville, NY
Posts: 141
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Originally Posted by Johnny-RC
But I could be wrong.....

1 might be 50% for all I know lol which would mean each step would be 5.55%

2 would be 55.55 ect. ect....
Yea i guess 120% would be hard to attain. Lol. Knowing that starting point for level 1 would be nice to know. Not required but, nice for reference point. Do Hobbywing folks monitor this forum?
mconway is offline  
Old 03-17-2014, 07:28 AM
  #6258  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
CENTRAL's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 120
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi there!

It's really nice to have this kind of support available...

I am considering an upgrade from brushed motor & ESC to a Hobbywing X9B combo. Problem is that I seem to have a limited space for an esc on my car (a Kyosho EP Fazer Kobra). The current ESC is a Perfex KA-16H ESC which measures 30.2x33.7x16.5mm.

How do I deal with the issue?
CENTRAL is offline  
Old 03-17-2014, 07:36 AM
  #6259  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by SouthFloridaApp
Need some advice. I have a stock Tekno SC410 with a Hobbywing SCT combo which includes the 4700KV motor. I am using a 16 tooth pinion and 7200 mah new batteries from SMC. This past Saturday at the races my car stopped after about four minutes. About thirty seconds later is went again. The same thing happened in the main, but more frequently as we race for ten minutes. My battery voltage after the ten minute main (I ran for about 7 minutes) was 7.53 volts. I did not take the voltage after the second qualifier, but it would surely be higher than 7.53 volts due less run time. I temped the motor after the qualifier and the main and it was approx. 120 degrees both times. Should I go down one tooth on the pinion gear to a 15 tooth? Should I get a higher mah amp battery? Should I get a fan for the motor? Is there anything I can do to the esc settings? FYI I have been playing with the ESC drag brake setting.... if memory serves I have it at 40 or 30 with the programming card...Everything else is pretty standard. I was thinking of taking off the rear bumper to save weight. No nose dive issues for me.... Please advise.
Post settings, but lower the LVC that's most likely it.
FastPete is offline  
Old 03-17-2014, 08:17 AM
  #6260  
Tech Master
 
5th wheel's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Florida
Posts: 1,084
Default

I have a question. to turn off turbo if you do not want turbo I don't see a disable feature so I am guessing that on turbo if you do not want it to come in you would set the setting at 0 when you get to the turbo parameters in the ESC is this correct? I would like to try using boost only just trying to figure out how to turn off the turbo thanks for the information
5th wheel is offline  
Old 03-17-2014, 08:19 AM
  #6261  
Tech Master
 
5th wheel's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Florida
Posts: 1,084
Default

turbo I am talking about is on the v3.1 esc
5th wheel is offline  
Old 03-17-2014, 09:31 AM
  #6262  
Tech Adept
iTrader: (18)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indiana
Posts: 191
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

For anyone running the sct pro and hw 4700 kv motor in a scte/mip. What is your gearing?
cm03 is offline  
Old 03-17-2014, 09:59 AM
  #6263  
Tech Master
iTrader: (90)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Houston TX (formally Sou CA)
Posts: 1,220
Trader Rating: 90 (100%+)
Default

Originally Posted by cm03
For anyone running the sct pro and hw 4700 kv motor in a scte/mip. What is your gearing?
13 or 14 works well although I prefer 14 to remove some of the excessive wheel spin.
Kuya_Kimo is offline  
Old 03-17-2014, 10:06 AM
  #6264  
Tech Master
iTrader: (111)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Norcal
Posts: 1,055
Trader Rating: 111 (100%+)
Default

Originally Posted by SouthFloridaApp
Need some advice. I have a stock Tekno SC410 with a Hobbywing SCT combo which includes the 4700KV motor. I am using a 16 tooth pinion and 7200 mah new batteries from SMC. This past Saturday at the races my car stopped after about four minutes. About thirty seconds later is went again. The same thing happened in the main, but more frequently as we race for ten minutes. My battery voltage after the ten minute main (I ran for about 7 minutes) was 7.53 volts. I did not take the voltage after the second qualifier, but it would surely be higher than 7.53 volts due less run time. I temped the motor after the qualifier and the main and it was approx. 120 degrees both times. Should I go down one tooth on the pinion gear to a 15 tooth? Should I get a higher mah amp battery? Should I get a fan for the motor? Is there anything I can do to the esc settings? FYI I have been playing with the ESC drag brake setting.... if memory serves I have it at 40 or 30 with the programming card...Everything else is pretty standard. I was thinking of taking off the rear bumper to save weight. No nose dive issues for me.... Please advise.
Drop the LVC to 2.8v and see what happens. That's what I had to do because I was having the same issue. That fixed it for me.
eddiemoney13 is offline  
Old 03-17-2014, 10:19 AM
  #6265  
Tech Champion
iTrader: (44)
 
FastPete's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orland Park IL
Posts: 5,311
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by cm03
For anyone running the sct pro and hw 4700 kv motor in a scte/mip. What is your gearing?
Same thing I used to use a 13-14 in mine.
FastPete is offline  
Old 03-17-2014, 11:28 AM
  #6266  
Tech Master
iTrader: (3)
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by 5th wheel
I have a question. to turn off turbo if you do not want turbo I don't see a disable feature so I am guessing that on turbo if you do not want it to come in you would set the setting at 0 when you get to the turbo parameters in the ESC is this correct? I would like to try using boost only just trying to figure out how to turn off the turbo thanks for the information
That's correct just set the turbo to zero if you don't want to use it. I personally use very little turbo and just put the boost to it. It depends on how aggressive you have the turbo set but its real easy to spin the tires. With just boost you get a very linear feeling of throttle. If you would like more help on this pm me or email me at lewisracecars @gmail.com

Roger
lewis110 is offline  
Old 03-17-2014, 12:08 PM
  #6267  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge, Va
Posts: 143
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by SouthFloridaApp
Need some advice. I have a stock Tekno SC410 with a Hobbywing SCT combo which includes the 4700KV motor. I am using a 16 tooth pinion and 7200 mah new batteries from SMC. This past Saturday at the races my car stopped after about four minutes. About thirty seconds later is went again. The same thing happened in the main, but more frequently as we race for ten minutes. My battery voltage after the ten minute main (I ran for about 7 minutes) was 7.53 volts. I did not take the voltage after the second qualifier, but it would surely be higher than 7.53 volts due less run time. I temped the motor after the qualifier and the main and it was approx. 120 degrees both times. Should I go down one tooth on the pinion gear to a 15 tooth? Should I get a higher mah amp battery? Should I get a fan for the motor? Is there anything I can do to the esc settings? FYI I have been playing with the ESC drag brake setting.... if memory serves I have it at 40 or 30 with the programming card...Everything else is pretty standard. I was thinking of taking off the rear bumper to save weight. No nose dive issues for me.... Please advise.
Did you happen to temp the ESC? Any hot/burnt smell? Did you have steering for the thirty seconds it was not running?

I've seen this in the past and it was the fan on the ESC not working or not plugged in. It will cause the ESC to overtemp and cut off.
offroadlover is offline  
Old 03-17-2014, 12:13 PM
  #6268  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
dan_vector's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,332
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Hi guys. I have a v2.1 90A driving a Speed Passion 13.5t V3 motor in my 4wd 1/10 buggy. How far can I push this setup sensibly to get the maximum punch and straight line speed out of it?

Can anyone provide some guidance and preferably a good starting ESC setup using STOCK software on the v2.1?
dan_vector is offline  
Old 03-17-2014, 12:27 PM
  #6269  
Tech Adept
iTrader: (18)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indiana
Posts: 191
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Thanks for the quick responses guys. And Pete, got my motor today, great service as usual.
cm03 is offline  
Old 03-17-2014, 01:39 PM
  #6270  
Tech Master
iTrader: (26)
 
84 GT 5.0's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Fresno California
Posts: 1,303
Trader Rating: 26 (96%+)
Default

will the xerun 90a run a 4 pole 550 motor 4500kv in a scte?
84 GT 5.0 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.