Like Tree4Likes

Viper RC -

Old 03-16-2018, 10:30 PM
  #12061  
Tech Master
iTrader: (32)
 
sickpuppy1's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Gardner,KS
Posts: 1,624
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

I have found more than once,on different brands, not being able to communicate when the esc is plugged into the receiver. try that too. Make sure the vehicle is off the ground b4 applying power,just in case.... failsafe should keep motor from spinning but you never know....
sickpuppy1 is offline  
Old 11-02-2018, 09:10 AM
  #12062  
Tech Master
iTrader: (18)
 
savage24x's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: PA
Posts: 1,240
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Is the 2100Kv motor worth anything? Have one I got in a parts lot. Never heard of Viper.
savage24x is offline  
Old 11-02-2018, 01:38 PM
  #12063  
Tech Legend
iTrader: (294)
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 34,356
Trader Rating: 294 (100%+)
Default

Originally Posted by savage24x
Is the 2100Kv motor worth anything? Have one I got in a parts lot. Never heard of Viper.
it works fine like other 1/8 motors.
Cain is offline  
Old 11-06-2018, 12:23 PM
  #12064  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 5,045
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Originally Posted by savage24x
Is the 2100Kv motor worth anything? Have one I got in a parts lot. Never heard of Viper.
Viper was the original brand that became Maclan. All newer versions are done under Maclan Racing. That 2100 was a nice strong motor.... still running mine. On and off for about 4 years.
billdelong and Aloha_ like this.
nikos2002 is offline  
Old 11-26-2018, 10:35 PM
  #12065  
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 11
Default

Does anyone have the firmware available?
Elpuro is offline  
Old 01-26-2020, 04:31 PM
  #12066  
Tech Apprentice
 
nwv327's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: glens falls ny
Posts: 87
Default

anyone up for beating a dead horse? just got around to updating firmware and now my esc fan wont work?
nwv327 is offline  
Old 01-27-2020, 11:59 AM
  #12067  
Tech Legend
iTrader: (294)
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 34,356
Trader Rating: 294 (100%+)
Default

trying to remember but I think maybe it comes on at a certain temp maybe programmable too?
Cain is offline  
Old 02-10-2020, 04:17 PM
  #12068  
Tech Apprentice
iTrader: (5)
 
vondegroot's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 60
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by nwv327
anyone up for beating a dead horse? just got around to updating firmware and now my esc fan wont work?
Did you update a VTX10? Mine is cutting out after 5 minutes All the leds flash rapidly, but nothing is overheating!
Confused and wanna try a reset, but don't wanna waste $20 on a data link if I can't find firmware hehehe.
vondegroot is offline  
Old 07-14-2020, 02:28 AM
  #12069  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 173
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

This is nice to know (the viper to maclan), I never knew, I like the VTX10Rblack (the couple of times that I've used it) for the absolute beast that it is, and the 32 bit resolution?(if I'm not off there) smoothness and dial-ability of the Maclan mmax 160 pro. The only two I've considered keeping out of the various brands that will go off with cars I sell : )
Best post I've read in quite some time : )



Originally Posted by nikos2002
Viper was the original brand that became Maclan. All newer versions are done under Maclan Racing. That 2100 was a nice strong motor.... still running mine. On and off for about 4 years.
Aloha_ is offline  
Old 08-15-2020, 04:19 PM
  #12070  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norwalk, Ohio
Posts: 186
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Does anybody know what the difference is between the VTX10 and the VTX10 Black Edition? I know the standard one is rated for up to 3s and the black edition is 2s only but they seem to be completely identical other than that.
kutless is offline  
Old 08-16-2020, 09:27 PM
  #12071  
Tech Elite
iTrader: (11)
 
deadmancourt's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Menifee,Ca
Posts: 2,574
Trader Rating: 11 (92%+)
Default

Anybody have any experience having to change the external BEC? I have a couple of these vx10 esc and love them. But 1 is acting up and was told the BEC is no good.
deadmancourt is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.