R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-26-2012, 12:23 AM   #1186
Tech Elite
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,673
Trader Rating: 29 (100%+)
Send a message via AIM to nikos2002
Default

Josh didn't use one at IIC with his 4.5 (I think he ran 3.5 in a qualifier, at least he was talking about it).

Eric did run a fan on his car with 17.5, but just the motor, not the speedo. We might need to look into set up silvalis to see if we can help keep the temps down, or at least controllable.

My apologies, I owe someone Josh's TC speedo set up, I thought they posted it on the site, but they did not. I have to get it from him and I will post it when I have it.
__________________
Nick Malato
Spektrum Surface Product Manager
** www.spektrumrc.com - www.horizonhobby.com ***
Sponsored By: Spektrum RC, Horizon Hobby, TLR, Maclan Racing, J Concepts
nikos2002 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 08:25 AM   #1187
Tech Master
 
smyka's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Broad Brook,CT
Posts: 1,182
Send a message via AIM to smyka
Default

Chris i would suggest a d3.5 for 10.5 OVER THE REEDY motor . and as for speedo's getting hot can you give some more info like track size motor air temp gearing are you running alot of boost and turbo ? josh's speedo in both sedan and 1/12 were warm but no where near thermaling and my stuff was not even warm

also settings in speedo what was cutoff for speedo temp set at ?

mark
__________________
Trinity, Proline ,EA motorsports, T.O.P Racing ,Futaba ,Bsr Racing tires ,Advantage racing products,Hot Bodies racing,Tq Wire ,REDS Racing, Orca ,Protoform racing
smyka is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 01:10 PM   #1188
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

If you run the right esc parameters and the right gearing, both the esc and the motor shouldn't need a fan. What i always do is leave a conservative blinky setup on the speedo and gear the motor until both motor and speedo are the same temp, lets say 115* then i play with gearing to get maximum speed. Usually the difference from motor to esc should be 20-30 degrees hotter on the motor. It takes some time to tune modified motors so you have to test and keep track of temps.

Also take traction into consideration. More or less traction can both heat up the motor.

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
When you guys ran modified, was there a need for an esc fan?
__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 02:17 PM   #1189
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Josh Cyrul's Touring Car Setup with boost
Attached Files
File Type: pdf IIC 2012 Josh Mod TC.pdf (476.2 KB, 143 views)
__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2012, 02:24 AM   #1190
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Default

Quote:
Originally Posted by smyka View Post
Chris i would suggest a d3.5 for 10.5 OVER THE REEDY motor . and as for speedo's getting hot can you give some more info like track size motor air temp gearing are you running alot of boost and turbo ? josh's speedo in both sedan and 1/12 were warm but no where near thermaling and my stuff was not even warm

also settings in speedo what was cutoff for speedo temp set at ?

mark
sorry but I used to have the D3 and it kept eating sensor boards. No support for trinity in the UK either so getting replacements is a bitch.
__________________
http://rcgtpancars.blogspot.com/
chris_blakey is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2012, 07:16 AM   #1191
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 347
Default

Quote:
Originally Posted by macke View Post
My problems with the throttle "glitch" seems to be solved. I guess it was the change of deadband from Narrow to Middle that did the trick!
NOT SOLVED!

Had a practice night yesterday and the throttle "glitched" on me two times with the new settings... I ran in "Practice" mode (i.e. with reverse enabled) and I'm starting to suspect the glitching has something to do with that mode (or the reverse I should say). Changed to "Race open" mode and I did not get any more glitch that evening. The problem is really intermittent but the only pattern I see is that the glitch is coming directly after I have giving brake but I'm not 100% sure of it.

As I said before I'm running the A30 firmare (came with the ESC). I don't want to spend another $25 + shipping on a computer cable just to try the A55 firmware as someone suggested. If this was a confirmed bug than yes, I would definitely upgrade, but now I'm not even sure if the ESC is a keeper. Can't afford to have an unreliable ESC when racing...
__________________
Sponsored by Maclan Racing
1:10 Xray XB4 - Viper VTX10R BE & VST 7.5 | 1:10 Yokomo YZ2 - Viper VTX10 & VST 8.5 | 1:8 HB Ve8 HHH - Viper VTX8
macke is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2012, 08:46 AM   #1192
Tech Elite
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,673
Trader Rating: 29 (100%+)
Send a message via AIM to nikos2002
Default

Macke, PM me all the settings from the esc, what kind of radio and servo you are using. So I can take a look at it and even try and replicate it. Something has be to causing it, it's not a widespread issue with out product set, so we have to look at all the info to see why it's happening. We don't want you to think its "unreliable", it's not a problem we are seeing elsewhere.
__________________
Nick Malato
Spektrum Surface Product Manager
** www.spektrumrc.com - www.horizonhobby.com ***
Sponsored By: Spektrum RC, Horizon Hobby, TLR, Maclan Racing, J Concepts
nikos2002 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2012, 12:07 PM   #1193
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 347
Default

Quote:
Originally Posted by nikos2002 View Post
Macke, PM me all the settings from the esc, what kind of radio and servo you are using. So I can take a look at it and even try and replicate it. Something has be to causing it, it's not a widespread issue with out product set, so we have to look at all the info to see why it's happening. We don't want you to think its "unreliable", it's not a problem we are seeing elsewhere.
PM sent. I really hope we can get this working. Looking forward to hear from you.
__________________
Sponsored by Maclan Racing
1:10 Xray XB4 - Viper VTX10R BE & VST 7.5 | 1:10 Yokomo YZ2 - Viper VTX10 & VST 8.5 | 1:8 HB Ve8 HHH - Viper VTX8
macke is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 05:18 PM   #1194
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Hey guys, the ARC R10 1/10 touring car kits are in stock ready to ship. We also have all our Viper products in stock as well. Have a great week!!!

www.shopviperrc.com



__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA

Last edited by ekim628; 11-01-2012 at 05:38 PM.
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 10:52 AM   #1195
Tech Regular
 
scr8pn4205's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 257
Default

Looking at switching from a Tekin rs pro to viper. I run mostly 1/10 2wd offroad buggy 17.5 blinky but like to run a 7.5 every so often. Am I going to be leaning toward the VTX1 or the VTX10R. Smyka told me the 1 is single circuit board and the 10R is dual but what are the differences.
__________________
Airtronics M12
Team Xray XB2 2017 CE
TSR power
scr8pn4205 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 10:56 AM   #1196
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin USA
Posts: 3,339
Trader Rating: 217 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by scr8pn4205 View Post
Looking at switching from a Tekin rs pro to viper. I run mostly 1/10 2wd offroad buggy 17.5 blinky but like to run a 7.5 every so often. Am I going to be leaning toward the VTX1 or the VTX10R. Smyka told me the 1 is single circuit board and the 10R is dual but what are the differences.
All I know is the VTX1 doesn't require a booster/receiver pack. Great for one cell use without the extra battery/booster. Works with 2 cell as well.
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 07:11 AM   #1197
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Default

Had a good race last sunday in my WGT car. Qualified 4th in the A and finished 3rd. Getting used to the new motor so will get quicker. Here are the settings I used qill update the more I use it.

Reedy Sonic 10.5 motor small amount of timing on the can.
1 Cell
52mmpr

BRAKE
Strength 80%
PWM Freq 3200hz
Linear

Throttle
pwm freq 5000hz
punch 100%
curve linear
band narrrow

MOTOR POWER
start rpm 3000
finish rpm 11000
Max timing 35

TOP SPEED TIMING
Slew 5
Max timing 18

small update to my blog

http://rcgtpancars.blogspot.co.uk/
__________________
http://rcgtpancars.blogspot.com/
chris_blakey is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 08:04 AM   #1198
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by chris_blakey View Post
Had a good race last sunday in my WGT car. Qualified 4th in the A and finished 3rd. Getting used to the new motor so will get quicker. Here are the settings I used qill update the more I use it.


small update to my blog

http://rcgtpancars.blogspot.co.uk/
What a great facility, and great track you guys have

Looks hella fun
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 09:33 AM   #1199
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Default

Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
What a great facility, and great track you guys have

Looks hella fun
Cheers fella, http://www.carsrcracing.co.uk/ one of the best, if not THE best pan clubs in the UK imo
__________________
http://rcgtpancars.blogspot.com/
chris_blakey is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 12:39 AM   #1200
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 697
Trader Rating: 5 (100%+)
Default viper combo

Hi Viper,

I really thought the viper esc/motor/pro gauge combo is a good deal.

But...

VTX10R sensored brushless racing system with VST2.5
VTX10R sensored brushless racing system with VST3.5

2.5T and 3.5T on 2S VTX10R ?

Wouldn't it be great to have a combo for VTX1 for 1S ? especially for 3.5T & 4.5T on 1/12.

Seriously, I dunno how you can run a 2.5T on 2S. :P
ongbenghui is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viper RC - mini-dub Radio and Electronics 12069 12-04-2017 10:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:30 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net