R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-08-2012, 10:41 AM   #886
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Sorry to hear these problems. I am communicating to the engineers to find out the A30 firmware problem. It might be a glitch in the software. I will keep you posted here and on the website but for now please use the VTX1 A25 software for those of you who have problems. I will get it solved. Sorry
__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2012, 12:23 PM   #887
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2007
Location: Calgary, AB CANADA
Posts: 833
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Thanks for the info! Did this solve the brake problem or were you even having that issue? I use a KO 2.4Ghz system so I'm not sure if what you did with your radio will work but I'll certainly give it a shot.

Other than the hesitation issue and the lack of brakes I was very impressed with the VTX1...I had TONS of speed down the straight and decent punch out of the corners although I think I need to fine tune it so as to get a bit more punch.

Cheers,
Mike

Quote:
Originally Posted by blackbird View Post
Mike, I had the same problem when setting up my VTX1 with A30 software, esc would shut down and rearm. Traced the problem to the neutral setting of my transmitter here is what I had to do to overcome this problem (my radio is futaba 3vcs with spektrum 2.4ghz module) on transmitter set brake/throttle mode to 50/50( instead of70/30) and put throttle and brake transmitter end points to 120% (instead of 100%) then calibrate with esc and shutdown problem is cured.

Hope its of some help to you as have now run esc and am impressed with it.
__________________
Mike
Hyper_Mike is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2012, 01:04 PM   #888
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Hyper_Mike View Post
Thanks for the info! Did this solve the brake problem or were you even having that issue? I use a KO 2.4Ghz system so I'm not sure if what you did with your radio will work but I'll certainly give it a shot.

Other than the hesitation issue and the lack of brakes I was very impressed with the VTX1...I had TONS of speed down the straight and decent punch out of the corners although I think I need to fine tune it so as to get a bit more punch.

Cheers,
Mike
Hi Mike, I did have a lack of brakes but this was solved by upping the brake pwm freq. All this is with running single cell in 1/12.

I have encountered a problem with smart brake ( I cannot turn it off, trigger set to disable and strength set to disable) rev car up and let go of throttle and motor freewheels ok open throttle up a seconed time and let go and smart brake is operating. This is on 2s 17.5 boosted. Tried non boosted profile and motor freewheels ok after releasing throttle.Have you encountered this?
blackbird is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 12:40 PM   #889
Tech Fanatic
 
ekim628's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: OC
Posts: 815
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by blackbird View Post
Hi Mike, I did have a lack of brakes but this was solved by upping the brake pwm freq. All this is with running single cell in 1/12.

I have encountered a problem with smart brake ( I cannot turn it off, trigger set to disable and strength set to disable) rev car up and let go of throttle and motor freewheels ok open throttle up a seconed time and let go and smart brake is operating. This is on 2s 17.5 boosted. Tried non boosted profile and motor freewheels ok after releasing throttle.Have you encountered this?
What is your drag brake setting? If you have dynamic brake settings set at zero it should turn it off
__________________
Eric K.

/ Team Associated / Viper RC / Radiopost / Sweep Tires / Much-More Racing / RAL Designs / Parma USA
ekim628 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 12:48 PM   #890
Tech Master
 
smyka's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Broad Brook,CT
Posts: 1,182
Send a message via AIM to smyka
Default

I have had this happen to me two different times with the brake problem one was a radio issue my throttle pot was very bad everytime it returned to neutral it was a different spot the second time was not really a problem but I had to fix it the second time you reved it was the tires still moving from the first time if so you might of went higher into the boost/ turbo timing and when you let back out of it it just dumped all the timing you put in back out tekin had this issue also that's why they use the push control
__________________
Trinity, Proline ,EA motorsports, T.O.P Racing ,Futaba ,Bsr Racing tires ,Advantage racing products,Hot Bodies racing,Tq Wire ,REDS Racing, Orca ,Protoform racing
smyka is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 03:19 PM   #891
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by ekim628 View Post
What is your drag brake setting? If you have dynamic brake settings set at zero it should turn it off
Hi Eric,my drag brake is set to zero,dynamic brake set to disable and the problem continues. The only way I can stop it is by putting the dynamic brake setting up to 60000 and 1% brake strength ( if I leave brake strength at zero and dynamic disabled the problem comes back). This is happening on both my esc VTX10R and VTX1 both are A30 firmware.
blackbird is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 03:26 PM   #892
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by smyka View Post
I have had this happen to me two different times with the brake problem one was a radio issue my throttle pot was very bad everytime it returned to neutral it was a different spot the second time was not really a problem but I had to fix it the second time you reved it was the tires still moving from the first time if so you might of went higher into the boost/ turbo timing and when you let back out of it it just dumped all the timing you put in back out tekin had this issue also that's why they use the push control
Hi, the problem even happens from part throttle and as I have said this is happening with dynamic braking set to disable and drag brake set to zero.When I change to a throttle profile which has the smart brake disabled it all works ok (no smart brake) but on a profile which has smart brake cannot disable it, can only stop it happening by putting max value dynamic setting with a minimum drag brake.
blackbird is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2012, 09:18 AM   #893
Tech Master
 
smyka's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Broad Brook,CT
Posts: 1,182
Send a message via AIM to smyka
Default

i will go down to the track tonight and see if i can get one of my cars to do what you are explaining i have been running a30 for awhile with no issues but i also never use the preset throttle profiles i always make my own .

i will post what i find
mark smyka
__________________
Trinity, Proline ,EA motorsports, T.O.P Racing ,Futaba ,Bsr Racing tires ,Advantage racing products,Hot Bodies racing,Tq Wire ,REDS Racing, Orca ,Protoform racing
smyka is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2012, 10:25 PM   #894
Tech Master
 
dag32's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: SoCal
Posts: 1,625
Trader Rating: 109 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ekim628 View Post
Sorry to hear these problems. I am communicating to the engineers to find out the A30 firmware problem. It might be a glitch in the software. I will keep you posted here and on the website but for now please use the VTX1 A25 software for those of you who have problems. I will get it solved. Sorry
Where do I download A25?
__________________
★ David Garcia ★
dag32 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2012, 11:10 PM   #895
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 82
Default

Has there been any success with on road with the Viper RC motors and ESC?????
StevenS is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2012, 11:45 PM   #896
Tech Master
 
dag32's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: SoCal
Posts: 1,625
Trader Rating: 109 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by StevenS View Post
Has there been any success with on road with the Viper RC motors and ESC?????
Unfortuatly, I have not had any luck with my VTX1, I believe it was DOA. I am not sure if its a software/ firmware issue but when I calibrate the ESC to my transmitter (KO EX-10 Eurus) the ESC will reboot after each pull of the throttle.

I will say this, the equipment looks very well constructed and the ProGauge is easy to navigate. Also the VTX Firmware Update App is easy to install and navigate. Customer service has been good too, Thanks Eric.

I will be returning the unit to Viper hopefully they can fix it because I really want to use this ESC.
__________________
★ David Garcia ★
dag32 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 12:24 AM   #897
Tech Adept
 
Join Date: May 2009
Location: italy
Posts: 198
Default

Ciao Dag,

very strange situation yours, i'm usign the vtx10r A30 firmware and ko eurus with no issue.

Stevens, i'm a medium skill driver and since i'm using ther vtx10r during the race i'm always performing the best lap of my manche (usually B) and within the overall top 10. Now i'm trying to be more consistent in order to achive a better final result, but anyhow i have done a great improvement tnks to the drivability of such esc.
__________________
Touring: WRC STX
F1: WRC F-ONE 200 and 180 mm
ESC:Viper VTX10R; Motor: too many; Radio: Sanwa MT4

Don't follow me.... at the end of the straight there is the hairpin and my wall.....
mtaddei is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 03:38 AM   #898
Tech Addict
 
b_recliner's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Apr 2010
Location: Port Royal, PA
Posts: 501
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by StevenS View Post
Has there been any success with on road with the Viper RC motors and ESC?????
I run onroad with the vtx1 in 1/12 pan car (blinky 13.5) and the vtx10r in VTA with a viper 21.5. With the gearing allowed in VTA, I can't get that viper motor to heat up, even with the endbell cranked. That being said, other 21.5's are faster on the stretch (I think because of the lower kv rating as compared to other 21.5s). The viper equipment is extremely well constructed, very tunable via the progauge as well as responsive to the changes that you make, and has profiles already programmed in that are suitable to onroad. Great escs and motor. No regrets here.
__________________
Tracks: Richfield Raceway, LCRC, DRP
Current Cars: Xray t4 '14, Schumacher Cougar KF, Schumacher Mi5, Losi 22 2.0, Losi 8ight E 3.0
b_recliner is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 01:24 PM   #899
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2009
Location: Woodinville, WA
Posts: 2,512
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Is A30 actually ROAR legal? Roar still hasn't updated its list online.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 10:57 PM   #900
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 82
Default

Quote:
Originally Posted by mtaddei View Post
Ciao Dag,

very strange situation yours, i'm usign the vtx10r A30 firmware and ko eurus with no issue.

Stevens, i'm a medium skill driver and since i'm using ther vtx10r during the race i'm always performing the best lap of my manche (usually B) and within the overall top 10. Now i'm trying to be more consistent in order to achive a better final result, but anyhow i have done a great improvement tnks to the drivability of such esc.
good to hear that the viper is ok and that you are improving.
StevenS is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viper RC - mini-dub Radio and Electronics 12069 12-04-2017 10:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:17 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net