Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
What is a good  lipo/nimh charger? >

What is a good lipo/nimh charger?

What is a good lipo/nimh charger?

Old 12-24-2008, 05:24 PM
  #16  
Tech Lord
iTrader: (21)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 11,530
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by KZ 250 View Post
Can I buy the turnigy accuel-6 at any other website because I want to get it from a place in the US

Originally Posted by KZ 250 View Post
Do you guys know if the 16A 14v DC Power Supply for Chargers is a good power supply since its only $40
Here's the USA warehouse link -

http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=7373

I don't have 1st hand experieince with that supply, but haven't heard anything bad about it either. I would expect it to be a good supply.If you get one let us know what you think.
Duster_360 is offline  
Old 12-24-2008, 05:25 PM
  #17  
Tech Lord
iTrader: (21)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 11,530
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by iPearl View Post
I didnt get a word -_-
What do you mean ?
Sorry, my bad - it was a backhanded way of saying the Accucel-6 is an awesome charger for cost and what it will do.
Duster_360 is offline  
Old 12-24-2008, 06:03 PM
  #18  
Tech Elite
iTrader: (96)
 
iPearl's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cypress, TX
Posts: 2,890
Trader Rating: 96 (100%+)
Default

Accucel-6 39.99
or
Accucel-8 79.99

The Accucel-6 seems to be the better price point, and i still need a Power Supply for it correct ??? Or it has a build in AC/DC ???
iPearl is offline  
Old 12-24-2008, 06:19 PM
  #19  
Tech Lord
iTrader: (21)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 11,530
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Both are DC chargers, you will need a power supply to run either one.

The Accucell-6 is a 50watt output charger. The Accucell-8 is a 150watt output charger - its 3 times more powerful as the 6, so it is more expensive. You will need a more powerful power supply to run the 8 than the 6 also - if you want to operate the charger at its full charge capacity.
Duster_360 is offline  
Old 12-24-2008, 06:57 PM
  #20  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
KZ 250's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 162
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Do you know if a I can use a 14v power supply with the Accucel-6?
KZ 250 is offline  
Old 12-24-2008, 07:07 PM
  #21  
Tech Lord
iTrader: (21)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 11,530
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by KZ 250 View Post
Do you know if a I can use a 14v power supply with the Accucel-6?
Yes, the manual says DC input from 11 - 18v is allowed. The 14v will do fine. If thats the 16amp HC 14v PS, you'll have plenty of power for an Accucell-6. Matter of fact, thats enough to run 2 Accucell-6's and then some.
Duster_360 is offline  
Old 12-25-2008, 02:37 AM
  #22  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
mog ruith's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Spiritual Black Dimension
Posts: 502
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

hyperion610i
mog ruith is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.