Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Novak Explorer 2 questions >

Novak Explorer 2 questions

Novak Explorer 2 questions

Reply

Old 10-21-2007, 06:43 AM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Columbus Ohio
Posts: 425
Trader Rating: 17 (100%+)
Default Novak Explorer 2 questions

I have the Novak Explorer 2 and I am trying to run a CO27 Stock motor. The ESC will show that its recieving the signal but the motor will not run. I have an older motor that will run on the ESC but I dont know the make, model or the number of turns of this motor. Does anyone know anything about this ESC or what I can do to get this motor to run?

Chad
hpiaddict is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-2007, 04:04 PM
  #2  
The Evicerator
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,144
Default

I would check the motor itself out... make sure the armature spins relatively freely and that the brushes are making contact with the commutator.
Steve Weiss is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-2007, 07:16 PM
  #3  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (17)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Columbus Ohio
Posts: 425
Trader Rating: 17 (100%+)
Default Problem solved

I had the wiring correct but I switch to the other two tabs and it corrected the problem. Any idea what caused this?
hpiaddict is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service