Like Tree172Likes

FlySky Noble NB4

Old 10-01-2019, 08:15 PM
  #256  
Tech Adept
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 248
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by Dob View Post


My FGR4 should be here tomorrow so I will get my answer whether itís a fgr4sV2 receiver issue or the transmitter is defective.

If you feel up to it, I would appreciate it if you could check to see if you have the V2 small receivers in your box. Even more so if you were able to try to get them binded.
none of mine say V2 on them. just FGR4S.
I did not use the sideways bind plug technique with any of them and they all still seem to work flawless.
I hope you get some answers soon, or find something that works, this radio really is fantastic, so it would be a bummer to see yours or anyones view of it tarnished from this.
morvlorv is offline  
Old 10-01-2019, 08:58 PM
  #257  
Tech Master
iTrader: (3)
 
TOM MAR's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 1,027
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by morvlorv View Post
none of mine say V2 on them. just FGR4S.
I did not use the sideways bind plug technique with any of them and they all still seem to work flawless.
I hope you get some answers soon, or find something that works, this radio really is fantastic, so it would be a bummer to see yours or anyones view of it tarnished from this.
I might have missed it, what firmware do you have in your transmitter?
TOM MAR is offline  
Old 10-01-2019, 10:38 PM
  #258  
Tech Adept
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 248
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by TOM MAR View Post
I might have missed it, what firmware do you have in your transmitter?

the latest 4 chan firmware
morvlorv is offline  
Old 10-02-2019, 07:12 AM
  #259  
Dob
Tech Addict
 
Dob's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 606
Default

Originally Posted by morvlorv View Post
none of mine say V2 on them. just FGR4S.
I did not use the sideways bind plug technique with any of them and they all still seem to work flawless.
I hope you get some answers soon, or find something that works, this radio really is fantastic, so it would be a bummer to see yours or anyones view of it tarnished from this.
Thanks for checking. I can't find another soul that has a "v2" FGr4s. Mine was shipped from Hobby Kings global warehouse so maybe that's why they haven't landed stateside yet? Either way, I'll have my answer today when my new Rx arrives.

I hear you. I wouldn't come here to bash, just to get answers. It's just unfortunate for me that the people that should have the answers are on holiday for a few weeks I'm patient and understanding, it will work out in the end!

Originally Posted by TOM MAR View Post
I might have missed it, what firmware do you have in your transmitter?
If that was for me, I have the 8 channel. Also tried the 4 channel.
TOM MAR likes this.
Dob is offline  
Old 10-02-2019, 08:49 AM
  #260  
Tech Elite
iTrader: (55)
 
Join Date: Dec 2009
Location: Warsaw Indiana
Posts: 2,225
Trader Rating: 55 (94%+)
Default

Hey at least your getting help I posted a question on the dx5pro page and canít get an answer from anyone. Looks like I should have went with the Noble after all..
tcb22185 is offline  
Old 10-02-2019, 08:50 AM
  #261  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (1)
 
frewster's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 653
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I will be getting a V2 FGr4s in the mail soon from FlySky. They've told me it has extra reverse polarity protection and I'll take it apart once it gets here to see. I'll let you know if I can get it to bind.
TOM MAR likes this.
frewster is offline  
Old 10-02-2019, 09:15 PM
  #262  
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 99
Default

Originally Posted by MonsterJuice View Post
hi i seen there was some discussion about the 1 or 2 way RF setup, is 1 way actually faster?
i tried to bind in 1 way but it never completes binding?
anyone? using the FGR4S, it nevers completes binding but it still works as it wouldve if it had bound?
MonsterJuice is offline  
Old 10-03-2019, 04:18 AM
  #263  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
MrOflam's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Ohio
Posts: 146
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by MonsterJuice View Post
anyone? using the FGR4S, it nevers completes binding but it still works as it wouldve if it had bound?
Are you using 1 way or 2 way communication?

It did do this to me once, the one time I was messing with 1 way.
MrOflam is offline  
Old 10-03-2019, 04:35 AM
  #264  
Tech Apprentice
 
BambooSword's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 53
Default

Originally Posted by MonsterJuice View Post
anyone? using the FGR4S, it nevers completes binding but it still works as it wouldve if it had bound?
One way - it won't say binding complete. You need to look at the LED on the receiver.
Two way - once finish it'll say binding complete.
Mini-Z EVO - the same as one way.
BambooSword is offline  
Old 10-03-2019, 08:35 AM
  #265  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (1)
 
frewster's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 653
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

It makes sense. In 2 way the receiver can talk to the TX and tell if binding succeeded but in 1 way the receiver does not talk to the TX.
frewster is offline  
Old 10-03-2019, 12:56 PM
  #266  
Dob
Tech Addict
 
Dob's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 606
Default

Brand new FGR4 v2 will not bind or update. Transmitter must be defective from the factory.
Dob is offline  
Old 10-03-2019, 01:25 PM
  #267  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (1)
 
frewster's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 653
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Dob View Post
Brand new FGR4 v2 will not bind or update. Transmitter must be defective from the factory.
I'm sorry to hear that. I hope you can get a replacement soon.
frewster is offline  
Old 10-06-2019, 01:52 AM
  #268  
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Default Failsafe

am confused about the failsafe mode in the config. I am using the noble 4 for the techno MT 410 truck.


the ďOFFĒ on the channel means no filesafe mode ?

so I need to set to 0 % instead?


another thing is the small icon of negative and tick meaning is very confusing!
Cyttse is offline  
Old 10-10-2019, 05:49 PM
  #269  
Dob
Tech Addict
 
Dob's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 606
Default

Update-

Returned radio to Hobbyking. They were great. Ordered a new one. Replacement works as intended.
TOM MAR and frewster like this.
Dob is offline  
Old 10-10-2019, 05:50 PM
  #270  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
MrOflam's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Ohio
Posts: 146
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Dob View Post
Update-

Returned radio to Hobbyking. They were great. Ordered a new one. Replacement works as intended.
Nice, glad it worked out
MrOflam is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.