Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Icharger x6 Mini 30A Discharge >

Icharger x6 Mini 30A Discharge

Like Tree97Likes

Icharger x6 Mini 30A Discharge

Reply

Old 10-18-2018, 06:27 AM
  #181  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 131
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I just got my X6 in the mail yesterday. This little thing is an absolute beast! But I had a question....

All of the Junsi software I've found (namely the firmware updater) is being marked as malicious in Windows 10... and I can't really tell if it's legitimate or simply because it's unsigned. Has anyone recently downloaded and installed? My X6 is on 2.0.3 and I want to update to 2.0.4 to take advantage of a 10a discharge.
mtbwrench is offline  
Reply With Quote
Old 10-18-2018, 08:24 AM
  #182  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (205)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 30,086
Trader Rating: 205 (100%+)
Default

Originally Posted by mtbwrench View Post
I just got my X6 in the mail yesterday. This little thing is an absolute beast! But I had a question....

All of the Junsi software I've found (namely the firmware updater) is being marked as malicious in Windows 10... and I can't really tell if it's legitimate or simply because it's unsigned. Has anyone recently downloaded and installed? My X6 is on 2.0.3 and I want to update to 2.0.4 to take advantage of a 10a discharge.
you can discharge at 30 amps if you use a car battery as your power source, if you want to use the discharging bank you need the 2.0.4
Marcos.J is offline  
Reply With Quote
Old 11-01-2018, 07:08 PM
  #183  
Tech Elite
iTrader: (31)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 2,004
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

my new X6 with RL Power stand

RLPowerSupplies likes this.

Last edited by Phillip F; 11-01-2018 at 08:06 PM.
Phillip F is offline  
Reply With Quote
Old 11-02-2018, 07:34 AM
  #184  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
danny325is's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Matawan, NJ USA
Posts: 101
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by mtbwrench View Post
I just got my X6 in the mail yesterday. This little thing is an absolute beast! But I had a question....

All of the Junsi software I've found (namely the firmware updater) is being marked as malicious in Windows 10... and I can't really tell if it's legitimate or simply because it's unsigned. Has anyone recently downloaded and installed? My X6 is on 2.0.3 and I want to update to 2.0.4 to take advantage of a 10a discharge.
It is a false positive, you should be safe.
mtbwrench likes this.
danny325is is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2018, 08:54 AM
  #185  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 180
Default

I tried last night to update my charger but every time I went to upload the display would shut off. The only way to get it to come back on I would have to pull the power and it would reset. Not sure were to go with this and looking for some input.
Friulimotosport is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2018, 12:15 PM
  #186  
cnk
Tech Adept
iTrader: (9)
 
Join Date: Nov 2005
Location: NJ
Posts: 188
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Originally Posted by Friulimotosport View Post
I tried last night to update my charger but every time I went to upload the display would shut off. The only way to get it to come back on I would have to pull the power and it would reset. Not sure were to go with this and looking for some input.
Try doing the upgrade via a SD card instead. I had a similar problem and the SD card upgrade worked fine.
cnk is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2018, 01:03 PM
  #187  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 180
Default

Originally Posted by cnk View Post
Try doing the upgrade via a SD card instead. I had a similar problem and the SD card upgrade worked fine.
I'll give that a try.
Thanks

Friulimotosport is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2018, 03:41 PM
  #188  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 412
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Is there a way to use the Extra discharge feature for a 4s pack? I don't want a lot but I would like to have the ability to discharge over the 30w allowed by the charger. I've built some resistor banks for my 2s packs but for some reason it won't do the extra discharge feature through a 4s pack. I'm using a .5 ohm 200w resistor. All I really want from the 4s is like 4-5 amps. When I set it to 5A the charger will hit it for a few seconds then the 30w safety limit kicks in and wont allow it.
greener74 is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2018, 11:23 PM
  #189  
Tech Master
iTrader: (10)
 
Join Date: Jun 2004
Location: SoCal
Posts: 1,312
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by Friulimotosport View Post
I tried last night to update my charger but every time I went to upload the display would shut off. The only way to get it to come back on I would have to pull the power and it would reset. Not sure were to go with this and looking for some input.
Use a fully charge 3s pack or 12 volt supply to power the charger while updating.
trigger is offline  
Reply With Quote
Old 11-22-2018, 09:49 AM
  #190  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 180
Default

Originally Posted by trigger View Post
Use a fully charge 3s pack or 12 volt supply to power the charger while updating.
That happened with it plugged into the power supply
Friulimotosport is offline  
Reply With Quote
Old 11-22-2018, 02:28 PM
  #191  
Tech Master
iTrader: (10)
 
Join Date: Jun 2004
Location: SoCal
Posts: 1,312
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

I see. I had the same issue (4-5 attempts) updating mine but i was using a 3S pack that wasn't charged. I then charged the pack and final voltage was 12.6v and repeated and it immediately updated. I was relieved as i thought my charger was bad.
trigger is offline  
Reply With Quote
Old 11-22-2018, 02:30 PM
  #192  
Tech Elite
iTrader: (31)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 2,004
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

where do you get this updated firmware? And how do you do it?
Phillip F is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2018, 08:34 AM
  #193  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (205)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 30,086
Trader Rating: 205 (100%+)
Default


Originally Posted by Phillip F View Post
my new X6 with RL Power stand

here is my X6 charger with my stand from Amazon that cost me $6.97 with free same day shipping
Daffs likes this.
Marcos.J is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2018, 08:38 AM
  #194  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (205)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 30,086
Trader Rating: 205 (100%+)
Default


here it is you can use servo tape and tape it to the power supply and velcro secure it to the charger when done remove the charger and the stand closes on top of the power supply
mushroomed and Daffs like this.
Marcos.J is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2018, 08:43 AM
  #195  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (205)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 30,086
Trader Rating: 205 (100%+)
Default



With 2 is a perfect fit and less that $13.00
Marcos.J is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service