Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics
Sanwa PGS-LH Installation > Sanwa PGS-LH Installation
Like Tree4Likes

Sanwa PGS-LH Installation

Reply

Old 12-03-2017, 10:34 PM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Sanwa PGS-LH Installation

Hello anyone know how we should install and set the servo to enable the SSL mode for touring car.

What atť default value of settings.

Is there video how to install and change settings.

Last edited by Nuno Gancho; 12-03-2017 at 10:46 PM.
Nuno Gancho is offline  
Reply With Quote
Old 12-04-2017, 01:02 AM
  #2  
Tech Fanatic
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Hong Kong
Posts: 795
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

You enable SSL mode from your TX in the bind menu within system.

To program the servo, you either get the program card or there are some parameters you can program with your TX after plugging the servo in to CH 4 or AUX. Can't remember which one
dawgmeat likes this.
WagwanBumba is offline  
Reply With Quote
Old 12-04-2017, 01:06 PM
  #3  
Tech Fanatic
iTrader: (1)
 
Airwave's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 905
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Don't forget, when you change the mode on a channel you have to rebind your receiver, or the change is not applied.
Airwave is offline  
Reply With Quote
Old 12-04-2017, 02:50 PM
  #4  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks all, after changing servo settings do right away the re-bind or turn off then rť-bind their receiver.

Anyone that may help with what is default settings and how to change.
Nuno Gancho is offline  
Reply With Quote
Old 12-05-2017, 07:30 AM
  #5  
Tech Initiate
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 48
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Everything should be on the same bind screen. Toggling the servo mode does nothing.
Originally Posted by Nuno Gancho View Post
Thanks all, after changing servo settings do right away the re-bind or turn off then rť-bind their receiver.

Anyone that may help with what is default settings and how to change.
moistAF is offline  
Reply With Quote
Old 12-05-2017, 08:35 PM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
dan_vector's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,028
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Make the setting changes on the Tx then switch on the Rx and immediately re-bind. You don't need to power cycle the Tx.
dan_vector is offline  
Reply With Quote
Old 12-06-2017, 06:10 PM
  #7  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Where to change settings in TX

By then end still in Fh4t and SHR mode correct thanks
Nuno Gancho is offline  
Reply With Quote
Old 12-06-2017, 11:10 PM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
dan_vector's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,028
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by Nuno Gancho View Post
Where to change settings in TX

By then end still in Fh4t and SHR mode correct thanks
No SSR. It's under the BIND menu.
dan_vector is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2017, 12:47 AM
  #9  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,326
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Actually, if you plug the servo into the SSL port on the RX, its already working in SSL mode with the transmitter... But unlocking the rest of the features requires a bit of work

Ok, so if you want telemetry, you'll need to activate it in the BIND menu (SYSTEM - BIND - TELEMETRY to ON).
Next, if you want to activate the programability, you need Racing Mode engaged, and the Aux2Code10 option active.
[1 - Telemetry]

First, turn on the Aux Code 2. In the SYSTEM menu, find the AUX TYPE sub menu. Here, go to AUX2 selection, and set to CODE10.
[2 - AuxCode]

Now sort our the Racing Modes. Go to RACING, then R-MODE (which if you use steering expo, should need to be on already). Turn it from INH to 2, 3, 4 or 5 (the numbers give you more modes. 2 gives you R1, R2. 3 gives R1, R2 and R3, etc.)
[3 - R-Mode]

Whilst in the R-Mode screen, scroll to the bottom and turn on CodeAX2 to ON. (You'll need to do this for each R-Mode too), along with any other options you want.
[4 - R-Mode AuxCodeON]

With all that done, to program the servo... go back into the RACING menu, Select C-AUX2, and bingo, changing the values of CODE-1 through CODE-7, you can tune the servo (I've relabelled them on my Tx to represent the settings.. see image).
[5 - AuxCode Setting]

Repeat the setup for each R-MODE.. and here's the beauty. By using different R-MODES, with different Aux2Code10 settings, you can tune the servo to switch quickly mid race. For example... R-MODE 1 could be a high grip setup, R-MODE 2 lower. Flick between the R-Modes, and you can instantly change the feel.
Oh and to setup the R-Mode switch... go to SYSTEM and ASSIGN.. then pick a switch or Trim lever (I have mine on Trim3)

Links to the suggested setting sheets from Sanwa;
Default settings by class - http://sanwa-denshi.com/rc/news/PGS-...20Category.pdf
Team Driver settings - http://sanwa-denshi.com/rc/news/Sett...%20Drivers.pdf
Only thing to note is that to get the full tuning, you still need the PGS setting box...
Attached Thumbnails Sanwa PGS-LH Installation-1-telemetry.jpg   Sanwa PGS-LH Installation-2-auxcode.jpg   Sanwa PGS-LH Installation-3-r-mode.jpg   Sanwa PGS-LH Installation-4-r-mode-auxcode-.jpg   Sanwa PGS-LH Installation-5-auxcode-setting.jpg  

nnick, dawgmeat and airbiscuit like this.
TryHard is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2017, 01:05 AM
  #10  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
dan_vector's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,028
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by TryHard View Post
Actually, if you plug the servo into the SSL port on the RX, its already working in SSL mode with the transmitter... But unlocking the rest of the features requires a bit of work

Ok, so if you want telemetry, you'll need to activate it in the BIND menu (SYSTEM - BIND - TELEMETRY to ON).
Next, if you want to activate the programability, you need Racing Mode engaged, and the Aux2Code10 option active.
[1 - Telemetry]

First, turn on the Aux Code 2. In the SYSTEM menu, find the AUX TYPE sub menu. Here, go to AUX2 selection, and set to CODE10.
[2 - AuxCode]

Now sort our the Racing Modes. Go to RACING, then R-MODE (which if you use steering expo, should need to be on already). Turn it from INH to 2, 3, 4 or 5 (the numbers give you more modes. 2 gives you R1, R2. 3 gives R1, R2 and R3, etc.)
[3 - R-Mode]

Whilst in the R-Mode screen, scroll to the bottom and turn on CodeAX2 to ON. (You'll need to do this for each R-Mode too), along with any other options you want.
[4 - R-Mode AuxCodeON]

With all that done, to program the servo... go back into the RACING menu, Select C-AUX2, and bingo, changing the values of CODE-1 through CODE-7, you can tune the servo (I've relabelled them on my Tx to represent the settings.. see image).
[5 - AuxCode Setting]

Repeat the setup for each R-MODE.. and here's the beauty. By using different R-MODES, with different Aux2Code10 settings, you can tune the servo to switch quickly mid race. For example... R-MODE 1 could be a high grip setup, R-MODE 2 lower. Flick between the R-Modes, and you can instantly change the feel.
Oh and to setup the R-Mode switch... go to SYSTEM and ASSIGN.. then pick a switch or Trim lever (I have mine on Trim3)

Links to the suggested setting sheets from Sanwa;
Default settings by class - http://sanwa-denshi.com/rc/news/PGS-...20Category.pdf
Team Driver settings - http://sanwa-denshi.com/rc/news/Sett...%20Drivers.pdf
Only thing to note is that to get the full tuning, you still need the PGS setting box...
Thatís all true and great help but just to point out you can only program the servo on a compatible SSL radio with Code 10 such as M12S, Exzes ZZ, MT-44. You canít use Code 5 on these servos on radios M12, Exzes Z, MT-4s. So make sure you are using a compatible Tx!
dan_vector is offline  
Reply With Quote
Old 12-11-2017, 07:07 PM
  #11  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Excellent will try thanks
Nuno Gancho is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2018, 10:13 PM
  #12  
Tech Regular
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Indeed great help
Have in minde the code names have been changed example from code01 to SSL in the photos

Would like to know if to be able to program we need to have the 482 receiver or 481 will do

Why have same drivers use EP Buggy default settings on TC car

if we donít have aux2 ON at the racing mode what will be the servo default settings
If we have the servo on CH1 what will be the default settings

To be able to change settings the servo must be connected to the SSL/BAT port of the receiver correct
Nuno Gancho is offline  
Reply With Quote
Old 03-15-2018, 07:31 AM
  #13  
Tech Master
 
Join Date: Jun 2008
Location: santa monica / manchester
Posts: 1,294
Default

I am pondering getting a PGS-LH servo, Although I only have an Exzes Z. Will it have the quick response time? or is it something that I can only do with the Exzes ZZ? Or should I just keep my current BLS V2? Thanks
Qatmix is offline  
Reply With Quote
Old 04-11-2018, 05:04 PM
  #14  
bl4
Tech Regular
iTrader: (5)
 
bl4's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 473
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Will this still work if plug into other port? As I am using Sanwa Vortex esc on the SSL port.
bl4 is offline  
Reply With Quote
Old 05-02-2018, 11:53 PM
  #15  
Tech Adept
 
SlideMasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 175
Default

Originally Posted by dan_vector View Post
Thatís all true and great help but just to point out you can only program the servo on a compatible SSL radio with Code 10 such as M12S, Exzes ZZ, MT-44. You canít use Code 5 on these servos on radios M12, Exzes Z, MT-4s. So make sure you are using a compatible Tx!
So does that mean you can still use the PGS-lh or Cl on a std m12, or any other radio for that matter, you will just need to program the servo with a multi gear setting box to change parameters ?
SlideMasteR is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service