R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree2Likes
  • 1 Post By SteveM
  • 1 Post By SteveM
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-08-2017, 11:10 AM   #1
Tech Champion
 
SteveM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ottawa, Ontario, CANADA
Posts: 6,308
Trader Rating: 142 (100%+)
Default Futaba R2004GF Servo Compatability

I cannot find anything to tell if I can use an analog servo with my Futaba 3PL transmitter and Futaba R2004GF receiver combination. I have a Hitec HS-925MG servo that I would like to use but need to be sure it will work with the Futaba electronics. Anyone?
SteveM is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 11:22 AM   #2
Moderator
 
MarkA's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Corvallis, OR
Posts: 9,008
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

In general, analog servos plugged into 2.4 radios twitch and buzz before burning themselves out regardless of brand of radio and/or servo. However, the output mode resolution/speed of the 3PL is Futaba's lowest so if you plug it in and it doesn't do that, it should be fine.
MarkA is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 11:23 AM   #3
Tech Elite
 
EbbTide's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bay Area, Ca
Posts: 3,125
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SteveM View Post
I cannot find anything to tell if I can use an analog servo with my Futaba 3PL transmitter and Futaba R2004GF receiver combination. I have a Hitec HS-925MG servo that I would like to use but need to be sure it will work with the Futaba electronics. Anyone?
It should be fine since the servos that get paired with the 3pl and r2004GF receiver are analog as well. They show in this manual. Seems it's for a bundle kit.

http://manuals.hobbico.com/fut/3pl-2...hss-manual.pdf
__________________
:::Tekno EB410 (Under construction)::: Tekno EB48SL ::: HPI Blitz ::: Kyosho RB5 SP2 WC :::Team Durango DEX210 v2 ::: Team Durango ExoDex210 :::Tamiya TB03r/TRF418-ish :::
EbbTide is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 11:30 AM   #4
Tech Champion
 
SteveM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ottawa, Ontario, CANADA
Posts: 6,308
Trader Rating: 142 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EbbTide View Post
It should be fine since the servos that get paired with the 3pl and r2004GF receiver are analog as well. They show in this manual. Seems it's for a bundle kit.

http://manuals.hobbico.com/fut/3pl-2...hss-manual.pdf
The manual does show S3003 servos come bundled so I imagine I will be OK. I will give it a try, thanks.
EbbTide likes this.
SteveM is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 11:45 AM   #5
Tech Champion
 
SteveM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ottawa, Ontario, CANADA
Posts: 6,308
Trader Rating: 142 (100%+)
Default

All connected and it all seems to be working fine. My setup is a Tamiya TA-06 with the Exotek EX06 chassis, LRP Quantum Sport ESC, Tamiya black can Sport brushed motor, Hitec HS-925MG servo and a 2S Venom 4000 shorty lipo. Threw this together to have play car for lunch breaks and between rounds just for fun.
SteveM is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 12:03 PM   #6
Tech Elite
 
EbbTide's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bay Area, Ca
Posts: 3,125
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SteveM View Post
All connected and it all seems to be working fine. My setup is a Tamiya TA-06 with the Exotek EX06 chassis, LRP Quantum Sport ESC, Tamiya black can Sport brushed motor, Hitec HS-925MG servo and a 2S Venom 4000 shorty lipo. Threw this together to have play car for lunch breaks and between rounds just for fun.
lol dang man that is a pretty nice play car if I do say so myself I'd love one of the Exotek converted Tamiya cars.
__________________
:::Tekno EB410 (Under construction)::: Tekno EB48SL ::: HPI Blitz ::: Kyosho RB5 SP2 WC :::Team Durango DEX210 v2 ::: Team Durango ExoDex210 :::Tamiya TB03r/TRF418-ish :::
EbbTide is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 02:03 PM   #7
Tech Champion
 
SteveM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ottawa, Ontario, CANADA
Posts: 6,308
Trader Rating: 142 (100%+)
Default

Have a look....



EbbTide likes this.
SteveM is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 04:01 PM   #8
Tech Champion
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 6,290
Send a message via ICQ to Roelof
Default

The analog servo's need a normal framerate from about 20msec. Any high or fast framerate will only work with digital servo's.

Not sure about the 3PL but with the 4PLS you can switch between normal and high speed modus.
__________________
The quality of an answer comes with the quality of the question.
Roelof is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2017, 04:27 PM   #9
Tech Champion
 
SteveM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ottawa, Ontario, CANADA
Posts: 6,308
Trader Rating: 142 (100%+)
Default

The 3PL does not have any capability to switch between frame rates. The menu system is very basic.
SteveM is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Selling. Hua Singapore For Sale-Trade 12 02-06-2016 03:19 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:10 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net