Like Tree5Likes

Vinyl Cutters!

Reply

Old 07-26-2008, 12:01 AM
  #1  
Super Moderator
Thread Starter
iTrader: (1)
 
charlie_b's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Anaheim
Posts: 9,852
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Vinyl Cutters!

Any cutter issues, questions, etc. here is the place.
UnkTob2002 likes this.
charlie_b is offline  
Reply With Quote
Old 07-26-2008, 02:46 AM
  #2  
Tech Master
iTrader: (12)
 
Kropy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: In a van down by the river
Posts: 1,763
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Where is the place to find logo's?
Kropy is offline  
Reply With Quote
Old 07-26-2008, 02:55 AM
  #3  
Tech Fanatic
iTrader: (24)
 
[[john]]'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 852
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

I hope I'm allowed to answer this.

Originally Posted by Kropy View Post
Where is the place to find logo's?
Alot of artwork can be found @ http://www.brandsoftheworld.com/ Just search for what your after.

Another way: Download various Manuals from RC Manufacturer's Sites in .PDF form, Open in Illustrator and extract what you require.

Have fun
[[john]] is offline  
Reply With Quote
Old 07-26-2008, 04:59 AM
  #4  
Tech Lord
iTrader: (24)
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,976
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Any recomendations on a good, small, not too expensive cutter as well as where to get it and all the supplies?
wingracer is offline  
Reply With Quote
Old 07-28-2008, 05:16 PM
  #5  
Super Moderator
Thread Starter
iTrader: (1)
 
charlie_b's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Anaheim
Posts: 9,852
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Craft Robo sold by OOC is great. Roland makes one too. I have had my Roland since 2000 and still running strong.
charlie_b is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2008, 12:59 AM
  #6  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kaneohe, Hawaii
Posts: 58
Default

What programs work well for these cutters/ploters? Is Illustrator the standard? Someone else suggested CorelDraw. Will this work out pretty good for doing the various tasks needed to design, manipulate and create? What i'm hoping is whatever comes from Graphtec with the Craft Robo will work okay in the short term. Then i'll step into something better like Illustartor or Corel Draw. Does this plan hold merit or will I be flopping around like a fish out of water?

Thanks
Big-Kid is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2008, 11:44 AM
  #7  
Super Moderator
Thread Starter
iTrader: (1)
 
charlie_b's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Anaheim
Posts: 9,852
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The graphtec program is very basic allowing teh use of text and basic shapes. If you really want to design stuff AI or Corel is the way to go. Fexi is also good.
charlie_b is offline  
Reply With Quote
Old 08-02-2008, 02:58 AM
  #8  
Tech Fanatic
iTrader: (24)
 
[[john]]'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 852
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

I usually do all my artwork in Illustrator, save as a .EPS & import into flexi for cutting.

Some basic plotters allow you to plot directly from any program, As it can be set-up as a printer. I've only had this mentioned to me however, And have never experienced the quality of the final product.
[[john]] is offline  
Reply With Quote
Old 08-02-2008, 04:50 AM
  #9  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Graphtec, has a plug-in for ILL & Corel.

Works great cutting straight from the program.

Only time my Flexi gets opened now is to convert a file.
However, I still RIP through Versaworks.
Tres is offline  
Reply With Quote
Old 08-02-2008, 05:34 AM
  #10  
Tech Fanatic
iTrader: (24)
 
[[john]]'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 852
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

The only time you need to rip a file in versaworks is when its being printed or your using your printer to cut.

Never once have I ever required to rip a file to cut on an ordinary Roland plotter.
[[john]] is offline  
Reply With Quote
Old 08-03-2008, 06:52 AM
  #11  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

You are correct.

Versaworks is only needed when using the print/cut models.
Not the cut only.
Tres is offline  
Reply With Quote
Old 08-04-2008, 02:10 AM
  #12  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kaneohe, Hawaii
Posts: 58
Default

Thanks guys I'll look into what Versaworks and Flexi offer's. I've also heard Inkscape being thrown around. Is this something worth looking into?

What material is used to make paint mask's? I'm assuming a cutter should be able to cut out paint mask with no problem? Something like the Vector yellow spray mask?
https://www.vectorgraphics.com/comer...idCategory=265

Any suggestions are welcomed,
Big-Kid is offline  
Reply With Quote
Old 08-04-2008, 02:23 AM
  #13  
Company Representative
iTrader: (14)
 
Tres's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: WWW.TNT-FX.COM
Posts: 3,403
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

I use mainly Avery or Oracal for paint mask.

I'm not sure about Vectorgraphics, they more than likely relabel from another company.
Tres is offline  
Reply With Quote
Old 08-04-2008, 02:56 AM
  #14  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kaneohe, Hawaii
Posts: 58
Default

Cool, thanks Tres

Is that the Oracal Oramask paint mask stencil film? Whats the material you use from Avery?
Big-Kid is offline  
Reply With Quote
Old 08-11-2008, 03:59 PM
  #15  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 290
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

On Craft Robo, how do you make flame border? What I meant - we have a regular flame mask, but I want to have border cust also. Instead of doing shadow, but paint the border... How do you design or setup to cut an extra .5mm border? Craft Robo will do the border but, at the tip of the flame, it is round instead of point... How do you make it not round? Thanks.... Sorry, my english is not perfect
rcracingzone is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service