Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Oval, Larger Scales and More
FG 1/5 Sportsline Steering/Throttle problem >

FG 1/5 Sportsline Steering/Throttle problem

FG 1/5 Sportsline Steering/Throttle problem

Old 01-12-2015, 10:54 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 2
Questions?? FG 1/5 Sportsline Steering/Throttle problem

Hi guys,

I havn't been able to find anything about this anywhere so I hope one/some of you can help me with this.
I have this RC Gas car runs fine and steers fine, but as soon as I steer to the left, the throttle is not working, the servo motor does not do anything, it just sits stuck, as soon as I restart the car buy flipping the switch Off->On the throttle works again, but just till I turn left.

Do anyone have a clue what might cause this issue?
raskjeldsen is offline  
Old 01-13-2015, 10:21 AM
  #2  
Tech Adept
 
GT2NITRO's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Deer Park, New York
Posts: 234
Default

Originally Posted by raskjeldsen View Post
Hi guys,

I havn't been able to find anything about this anywhere so I hope one/some of you can help me with this.
I have this RC Gas car runs fine and steers fine, but as soon as I steer to the left, the throttle is not working, the servo motor does not do anything, it just sits stuck, as soon as I restart the car buy flipping the switch Off->On the throttle works again, but just till I turn left.

Do anyone have a clue what might cause this issue?
I have 2 thoughts, try rebinding your radio:don't forget to apply the brakes, you may also have a mixing issue if you're radio is programmable hope this helps

Last edited by GT2NITRO; 01-13-2015 at 09:45 PM.
GT2NITRO is offline  
Old 01-13-2015, 02:40 PM
  #3  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: indpls,ind
Posts: 1,508
Default

It does sound like a mixing problem with your radio. Review your owners manual for your radio and make sure you did not accidently mix the steering and throttle channels.
nitrohead5300 is offline  
Old 01-14-2015, 04:02 PM
  #4  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 2
Default

Thanks for your replies, sadly I'm not able to test it before in a couple of weeks since I'm currently in another country, anyways it's quite weird if it would be the channels, since I bought it used, worked all fine for a few hours of driving, but then it started to mess up, and since it's only when i turn left...
raskjeldsen is offline  
Old 01-14-2015, 06:21 PM
  #5  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: indpls,ind
Posts: 1,508
Default

What brand radio came with the kit??
nitrohead5300 is offline  
Old 01-21-2015, 04:41 PM
  #6  
Tech Apprentice
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2015
Location: Chicago, IL
Posts: 91
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Try a fresh battery as well.
PegLeg is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.