R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road > Onroad Nitro Engine Zone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-04-2005, 05:30 PM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2004
Location: henry il
Posts: 155
Send a message via AIM to t-maxxfantom Send a message via Yahoo to t-maxxfantom
Default big problem

i have a brand new hyper .21 8 port that will not start it has only been run for about 20 secs then it died adn wont start i can pull it over find and its getting gas and compresison is to the extreme and the glow plug is good

i really need help
t-maxxfantom is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 05:50 AM   #2
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2004
Location: Australia
Posts: 167
Default

Firstly, I hope when you say 'gas', you don't mean gasoline...

Check the needle valves are correct for break in.

Is the engine getting fuel?

Is the pullstarter slipping?



Other than that, you have to be much more specific.
jamiekulhanek is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 06:52 AM   #3
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2004
Location: Australia
Posts: 167
Default

Perhaps the idle adjustment?
jamiekulhanek is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 10:44 AM   #4
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2004
Location: henry il
Posts: 155
Send a message via AIM to t-maxxfantom Send a message via Yahoo to t-maxxfantom
Default

ok all my needles are fine there is no problem with those

and no i mean nitro methane and all the other good anmes for it
im not that blonde

it is getting gas no the pullstart isnt slipping all my batteries are good and also my um plug is good
t-maxxfantom is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 11:57 AM   #5
Tech Champion
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,699
Trader Rating: 4 (100%+)
Send a message via MSN to Slotmachine
Default Try this

Quote:
Originally posted by t-maxxfantom
ok all my needles are fine there is no problem with those

and no i mean nitro methane and all the other good anmes for it
im not that blonde

it is getting gas no the pullstart isnt slipping all my batteries are good and also my um plug is good


Heat the engine up with a hair dryer or heat gun. Get it up to 180 or so and it should start easier.
__________________
HOBBYWING NORTH AMERICA /FALCON SEKIDO/ TEKNO RC TEAM/VBC Racing America/VP-PRO RACING TIRES/2010 R.O.A.R. VTA National Champion Driving a T2R PRO/NANO-TECH Batteries Paul Rush
Slotmachine is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 12:11 PM   #6
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2004
Location: henry il
Posts: 155
Send a message via AIM to t-maxxfantom Send a message via Yahoo to t-maxxfantom
Default try this

i already heated it up


its blurped a couple times then stopped doing it

it started for about 10 secs then died



i dont know what it is the lhs said call ofna which i have already done and htey didnt help much they just said tkae it to the place u bought it from


i have heating it up to about 175
t-maxxfantom is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 08:59 PM   #7
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2004
Location: henry il
Posts: 155
Send a message via AIM to t-maxxfantom Send a message via Yahoo to t-maxxfantom
Default its running

its running guys and gals i finally got tired so i jsut pulled and pulled til it started after about five mins of pulling it finally did

now to begin the heat cycle process
t-maxxfantom is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ESC PROBLEM ghj1997 Electric Off-Road 13 06-04-2008 08:38 AM
Problem RaceANissan616 Nitro On-Road 20 07-23-2006 09:07 PM
KO PRO PO VSF-1 PROBLEM mazmo Australian Racing 4 07-24-2005 07:38 AM
New to R/C and I have a bit of a problem ZeeBMaN Rookie Zone 6 05-15-2003 05:08 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:24 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net