Like Tree108Likes

Novarossi engines thread

Reply

Old 09-22-2006, 11:06 AM
  #1666  
Tech Elite
iTrader: (28)
 
mtveten's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,714
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Yep the TZ is a good motor. If you liked the LL better aside from its slowdown in the middle you should try the LS tuned it has feels kinda like an LL that doesn't lose its snap around the shift point.
mtveten is offline  
Reply With Quote
Old 09-22-2006, 04:22 PM
  #1667  
Tech Master
iTrader: (4)
 
hav_lova's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sydney Model Autosports (SMA)
Posts: 1,387
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I'll look into it, as i said that was its only downfall it seemed to lose that magic down the straight
hav_lova is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 03:32 AM
  #1668  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 738
Trader Rating: 11 (100%+)
Default RX21R1WC conrod replacing

Hi guys,
Can anyone pls help me out... i think it's time to check for the conrod for replacement... the rod have not been change since new... how do u guys do the checking for replacement?? (i lost count of the usage cos i run 2 engines hehe...)
Can i use the R5 conrod instead of the R4?? cant find the R4 rod at my LHS...
thanks

ck
ck960 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2006, 08:50 AM
  #1669  
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2006
Location: singapore
Posts: 4
Default run in..help

hi,everyone i just get myself a REX rer5p,now im runing in with 25%nitro...do i need to add a 0.1mm shim?coz one of my frend said is better to add a 0.1 shim but my pervious rb x12 i din add and also doing good....ok hope u guy can gave me some comment......tks
tohtw is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 03:32 AM
  #1670  
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2004
Location: UK
Posts: 225
Default

Iv had both the LL3 and the LS3 and found the LS3 to be the better engine for me out of the two.

Ive also just run the MF 12 3P MasMo Version 2 and this thing is just another level and would be the best buy at the min.(see link)



http://www.mytsn.com/products/desc.asp?prid=4349
Nick Simpson is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 05:00 AM
  #1671  
Tech Adept
 
aaalp's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: istanbul - turkey
Posts: 196
Default N12LS3

Guys,
I am running an N12LS3. The engine had no problem when the weather was hot. Now that it cooled down, I am having problems with the fine tuning.
When I start the engine, idle is fine. It pulls off without hesitation. Hit the top rpm on the straight or give full throttle in between and then come into the corner, it still wants to rev, the rpm doesn't drop immediately.
If I come to a full stop on the straight from high rpm, the rpm comes down but reaches a steady idle after let's say 5-10 sec.
Any suggestions where I should adjust?
aaalp is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 07:22 AM
  #1672  
Tech Master
iTrader: (4)
 
hav_lova's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sydney Model Autosports (SMA)
Posts: 1,387
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Sounds lean on the top end? whats it temp at? remember you should always run a few laps and tune the engine once its at race temps
hav_lova is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 09:11 AM
  #1673  
Tech Adept
 
Join Date: May 2005
Location: Wilnis, The Netherlands
Posts: 153
Default

aaalp: The top end sounds too lean. The engine now needs some time to 'refill' with fuel after a full throttle burst and can't get enough fuel at its (still) high RPM to do so. If you go any leaner you will probably notice it making some sound as it starves for fuel on the straight.

The drop in RPM after idling for a while is related to this. Your bottom end adjustment probably is almost correct but takes a while to come into effect because the engine is still 'refilling'.

Try richening up the HSN by about 1/3th of a turn...
Qlone is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 10:22 AM
  #1674  
Tech Regular
 
Xyvern's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 260
Default

i just looked at novarossi website, a bit confuse because of so many type of .12 engine.

just wondering, which one is the best for high speed track with 2 sweepers?


Novarossi Plus 12-3CT

Last edited by Xyvern; 09-26-2006 at 05:31 PM.
Xyvern is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 10:28 AM
  #1675  
Tech Champion
iTrader: (3)
 
Team Kamikaze's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 我的名字是沈先生。我是中国人, 居住美国
Posts: 8,868
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Xyvern
i just looked at novarossi website, a bit confuse because of so many type of .12 engine.

just wondering, which one is the best for high speed track with 2 sweepers?
Novarossi Plus 12-3CT
Maxy modified Plus 12-3CT SAN PIE PA SHAE OOH
Team Kamikaze is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 06:35 PM
  #1676  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 738
Trader Rating: 11 (100%+)
Default pls help with R01 WC conrod

Can i use the R5 conrod instead of the R4?? cant find the R4 rod at my LHS...
Anyone can input thanks...
ck
ck960 is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 07:56 PM
  #1677  
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2006
Location: Fullerton Cal.
Posts: 187
Default

I RECOMMEND THE NOVA 12-PLUS 3CT STOCK. MOD MOTOR MIGHT HAVE DIFFICULTY MAKING 5 MINS.
JOSE CASAS is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 08:35 PM
  #1678  
Tech Master
iTrader: (7)
 
Nitro$junkie's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 1,420
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

5 MIN IS FINE WITH FULLY MODED PLUS 12-3CT
Nitro$junkie is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 09:36 PM
  #1679  
OVA
Tech Champion
iTrader: (80)
 
OVA's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: WASHINGTON
Posts: 9,045
Trader Rating: 80 (100%+)
Default

Originally Posted by Scott Fisher
I think the LS is better in all cases. I did not like the LL engine


Last edited by OVA; 09-27-2006 at 05:55 AM.
OVA is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2006, 10:51 PM
  #1680  
Tech Champion
iTrader: (3)
 
Team Kamikaze's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 我的名字是沈先生。我是中国人, 居住美国
Posts: 8,868
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by ck960
Can i use the R5 conrod instead of the R4?? cant find the R4 rod at my LHS...
Anyone can input thanks...
ck
Yes you can it has the same spec. and the R5 is actually an improved version of R4, you can also use R7 which is the better version of R5.
Team Kamikaze is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service