R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-19-2006, 08:20 PM   #1
Tech Addict
 
never lift's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: nanticoke, pa
Posts: 640
Send a message via AIM to never lift
Default rs4 3 ss clutch problem .

i have a new rs4 3 ss with the racing clutch . the motor rev but it don't move till it's very high up in the rpm's still running rich though ..
never lift is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2006, 10:56 PM   #2
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2005
Location: mentor, ohio
Posts: 199
Default

is it a centax clutch?
Dan D is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2006, 01:24 AM   #3
Tech Master
 
Rapid Roy's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: L.A. (Rowland Hts)
Posts: 1,531
Default

Dan, its got the shoe type clutch on it.

never lift, try using a different hole to mount the shoes onto the flywheel. You want to use the hole nearest the end of the shoe. If you are already doing this, there might be a bit of extra material that is keeping the shoes from pivoting and making good contact with the clutch bell. You can test this by putting the shoes onto the clutch bell pins without the circular spring. Then try pivoting the shoes out just like when you rev the motor. You need to do this to both shoes at the same time. If somthing is hanging up, you should be able to see it or at least feel it.
Rapid Roy is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2006, 02:27 PM   #4
Tech Addict
 
never lift's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: nanticoke, pa
Posts: 640
Send a message via AIM to never lift
Default

ok i'll try this and let you know what the out come is ..
never lift is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clutch Problem vazzo Nitro On-Road 8 06-20-2008 07:24 AM
Clutch bell problem ERL2004 Nitro On-Road 4 10-31-2007 06:18 AM
R40 Clutch Problem Scott S Nitro On-Road 7 12-19-2004 09:16 AM
Clutch Problem B3boy Electric Off-Road 2 04-06-2003 12:20 PM
Is this a clutch problem? albertlam Nitro On-Road 31 03-17-2003 09:18 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net