R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-15-2005, 09:45 AM   #1
Tech Fanatic
 
SavageSYNTH25's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Charlotte, NC
Posts: 794
Send a message via AIM to SavageSYNTH25
Default Engine question for all you onroad guys!

Hey everyone, I've got a Mugen MT12 that is running great, but something is bugging me about it.

I removed the carb, expecting to see a carb sealing o-ring, but I didn't! I usually run JP or OS big blocks, so I'm not a Small block Genius............

It looked like it fit in there perfectly, the way it was machined and everything, it sealed down perfectly........I put some sealant on it anyway, but is there supposed to be an O-Ring?

The engine runs perfectly, 225-230, low reliable idle and everything, just wondering if there was supposed to be an O-Ring...........
SavageSYNTH25 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2005, 10:07 AM   #2
Tech Elite
 
GrandeGixxer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Waldorf, MD
Posts: 2,937
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Most novarossi 12s have an o-ring at the bottom of the hole that the carb seats against and one on the carb to seat against the top of the crankcase. Did you buy this motor second hand or new? If you bought it new, refer to your instruction manual/parts list. The MT may have a different carb than the MR that l have, but l doubt it. Mine has 2 o-rings.
__________________
Joe Cude
Mugen MBX-7R Mugen MTX-6R Mugen MTC-1 Mugen MRX-6 Mugen MST-1 Tamiya Euro Truck
GrandeGixxer is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2005, 10:14 AM   #3
Tech Elite
 
stefan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Bavaria, Germany
Posts: 3,273
Send a message via AIM to stefan
Default

The MT12 only has one o-ring on the carb neck.

The one in the crankcase came later.
stefan is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 10:25 PM   #4
Tech Rookie
 
gilanson's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
Default

trying to start my new engine.....the moment i remove the heater the engine died...can anybody help
gilanson is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 11:08 PM   #5
Tech Elite
 
rcabj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: johor, west malaysia
Posts: 4,682
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gilanson
trying to start my new engine.....the moment i remove the heater the engine died...can anybody help
is this your 1st time breaking in, have u tried following the manual.. btw what engine is it?
__________________
BLacK cRoW RaCiNg TeaM
JBRCC
TEAM ORANGE
RCCUTM
pemandu upahan ;)
rcabj is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 11:34 PM   #6
Tech Rookie
 
gilanson's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
Default

yes my first time.....its os 12 trp 5 port
i tried both plugs p6 and p8
gilanson is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 11:51 PM   #7
Tech Elite
 
Roger's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,312
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SavageSYNTH25
The engine runs perfectly, 225-230, low reliable idle and everything, just wondering if there was supposed to be an O-Ring...........
If your holding a good tune and the engine runs perfectly, I wouldn't even worry about it. Engine runs perfectly, hold its temp. at 225-230 F, low reliable tune, and everything...............sounds like you have a winner.
__________________
http://nitrokb.netne.net/profiles/RogerSerafin.html
Roger is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2006, 12:57 AM   #8
Tech Elite
 
rcabj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: johor, west malaysia
Posts: 4,682
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gilanson
yes my first time.....its os 12 trp 5 port
i tried both plugs p6 and p8
your lucky..i've broken in 2 nos off os tr 3p and 5p.... usually the plug that came with the engine is p6...if the engine stall each time u take off the heater lean the low end needle a bit....good luck...
__________________
BLacK cRoW RaCiNg TeaM
JBRCC
TEAM ORANGE
RCCUTM
pemandu upahan ;)
rcabj is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2006, 02:23 AM   #9
Tech Rookie
 
gilanson's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
Default

thanks will try it out and see how it goes.....
gilanson is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question for you engine guys.. Hrdluck13 Electric Off-Road 10 12-11-2006 06:03 PM
well guys i have a question about my tb-01 darky_minded Electric On-Road 0 09-12-2006 09:49 AM
Question for u guys... losirunner Kansas/Missouri Racing 10 11-28-2005 09:41 PM
Hey guys, got a question here...... Phatkat Monster Trucks 4 10-04-2005 08:36 AM
Doesnt get any cheaper...Onroad Guys Look!! e420x R/C Items: For Sale/Trade 2 10-24-2004 04:14 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net