R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-27-2005, 04:02 PM   #1
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 72
Default stalls, and starts :cry: please help

Ive bin driving my rc car for about 2 weeks now. Ive gone through 10 tanks and recently just oild heh. My rc car has bin harded to start latly. I checked if the engine was flooded or not it wasnt. But also befor i didnt get a good look, but when i tried with dura trax glo igniter it took along time wich was what i used all the time when it took awhile. Then i used my hpi glo igniter and it started quicker. Im not sure though if that was just my other glo igniter heating it up quickly. This is in my evo and it has t-15 roto. i think the stalls should be gone now i retuned it.


thanks please help
Modified_Racer is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2005, 04:04 PM   #2
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 72
Talking heh forgot

I used my hpi glo igniter at my causins house, and i let him borrow it heh heh but yeah thats pretty much it please tell me if you know what might be wrong thanks.
Modified_Racer is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2005, 04:18 PM   #3
Tech Fanatic
 
AndyT 's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sydney Australia
Posts: 862
Default

Quote:
Originally Posted by Modified_Racer
I used my hpi glo igniter at my causins house, and i let him borrow it heh heh but yeah thats pretty much it please tell me if you know what might be wrong thanks.
Try checking these-
1. Ensure your ignitor is fully charged.
2. Glow plug may need replacing.
3. Engine may need a retune....try www.cefx.net for tuning hints.
4. Make sure you have good quality fuel
Good luck
AndyT  is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2005, 04:29 PM   #4
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 72
Default k

I think i need a new glo igniter cause my car starts fine with the other one. and i already retuned to factory settings and i checked if the engine was flooded.
Modified_Racer is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2005, 04:34 PM   #5
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 72
Default

also my fuels fine same with my glo plug havnt beetin it up yet ehheh
Modified_Racer is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2005, 09:31 PM   #6
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boiceville, New York
Posts: 99
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Modified_Racer
Ive bin driving my rc car for about 2 weeks now. Ive gone through 10 tanks and recently just oild heh. My rc car has bin harded to start latly. I checked if the engine was flooded or not it wasnt. But also befor i didnt get a good look, but when i tried with dura trax glo igniter it took along time wich was what i used all the time when it took awhile. Then i used my hpi glo igniter and it started quicker. Im not sure though if that was just my other glo igniter heating it up quickly. This is in my evo and it has t-15 roto. i think the stalls should be gone now i retuned it.


thanks please help
I had the same problem. I was using HPI plugs & then switched to novarossi plugs. The HPI had a much taller center spindle & over time reshaped the soft brassy material on the ignitor core. when I went to the nova plug it would no longer make good contact. I wound up having to disassemble the ignitor (I use a great planes unit) by unscrewing the shaft & then used a dremel to shave some of the tip off to get a good contact. also I burnished the brass to get it back to clean metal. This fixed the problem for me. I'm not sure if you can take the duratrax unit apart. The HPI unit will come apart by pushing the trigger unit away from the battery & jambing it on the center shaft you can then simply unscrew it to reveal the postiive lead for cleaning. Hope this helps.
GBagRacing is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine stalls Mag-Racer Monster Trucks 5 06-20-2008 04:08 AM
revo stalls help papadocks Monster Trucks 13 01-15-2006 08:23 PM
revo stalls ? papadocks Monster Trucks 12 12-02-2005 03:11 PM
car stalls when i brake lachlan90 Australian Racing 9 04-11-2005 04:36 AM
Help MTX-3 Stalls at Grid! ttektek Nitro On-Road 3 10-05-2003 07:16 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:46 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net