R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-05-2005, 05:44 PM   #1
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 327
Trader Rating: 3 (100%+)
Default radio probs

I have a futaba 3pdf radio and it has distance problems only will go about 150 feet. any ideas what may be the cause.
reddishdsb is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2005, 03:24 AM   #2
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2005
Location: Melbourne, Victoria
Posts: 77
Default

Talking of radio problems, my servos are having trouble moving the tyres and throttle. Put some foam backing on the receiver, made sure the crystal wasn't lose but still struggling. Help!

Now to answer your question, check the transmitter's AND receivers batteries, make sure BOTH crystals are firmly in and not damaged and check that you extened the aerial on the transmitter.
theBUZZ is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2005, 05:16 AM   #3
Moderator
 
Artificial-I's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Rurouni Kenshin
Posts: 3,459
Trader Rating: 17 (100%+)
Send a message via AIM to Artificial-I
Default

Most cars can be run at least 200yards away. If your having trouble at 150 feet it could just be really bad intereference. Try another location see if the results are the same.
Artificial-I is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2005, 10:45 AM   #4
Tech Elite
 
rcabj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: johor, west malaysia
Posts: 4,682
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

most common radio problem that i have faced :

- low battery
-crystals
- short or torn antenna wires
- receivers
-transmitter moduls

for the receivers u can open it and "clean" it up with hair drier to blow dust and moisture away...

good luck
__________________
BLacK cRoW RaCiNg TeaM
JBRCC
TEAM ORANGE
RCCUTM
pemandu upahan ;)
rcabj is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 06:59 PM   #5
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 327
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

tried a freinds transmitter with my crystals and it worked fine, must be in transmitter.
reddishdsb is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 07:07 PM   #6
Tech Champion
 
Slotmachine's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Germantown Maryland
Posts: 5,695
Trader Rating: 4 (100%+)
Send a message via MSN to Slotmachine
Default

Quote:
Originally Posted by reddishdsb
I have a futaba 3pdf radio and it has distance problems only will go about 150 feet. any ideas what may be the cause.
I send my radio in every 2 years to be re-calibrated, I never get glitched or loose signal.
__________________
HOBBYWING NORTH AMERICA /FALCON SEKIDO/ TEKNO RC TEAM/VBC Racing America/VP-PRO RACING TIRES/2010 R.O.A.R. VTA National Champion Driving a T2R PRO/NANO-TECH Batteries Paul Rush
Slotmachine is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 07:15 PM   #7
Tech Master
 
dg8one's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: NELLYVILLE
Posts: 1,368
Default

i have my M8 for over 5yrs now and never have that kind of problem.......and i always taking care of my stuff
__________________
Member of the CHEATERS CLUB
TEAM KAMIKAZE(MARYLAND CHAPTER)
TOKWA'T BABOY LTD
dg8one is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 10:11 PM   #8
Tech Regular
 
Hesky's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sunny Blighty
Posts: 387
Default

This is sort of not related, but some ratio equipment is very susceptible to vibrations, as I found out today when my car decided to kangaroo and steer left and right erratically when it shifted into 2nd. completely puzzled by this I started to diagnose the problem. guess what it was, it was caused by an unbalanced wheel of all things! it vibrated so much so when the car went into 2nd gear the rx would malfunction and throw out incorrect signals to the servos, no loose external wires just an rx that hated being shuck around!!
and they say solid state electronics is completely shock resistant, yeah right!
I bet when I take it apart I find a dry solder joint or somethin
Hesky is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 11:58 PM   #9
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne
Posts: 55
Default

Slotmachine
What do they calibrate and where is this getting done?

Dishy
Dishy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probs with the Traxxas 2.5 pfcbrook Monster Trucks 3 12-11-2005 06:02 PM
RC10 GT starting probs/idleing probs Smoke21 Electric Off-Road 3 07-13-2004 11:03 PM
sterring probs trx1 Rookie Zone 4 06-16-2004 12:59 PM
V-one-s Probs Durge Australian Racing 6 06-09-2003 05:01 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:39 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net