R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-18-2005, 03:58 PM   #1
Tech Apprentice
 
RC-HPI's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 90
Default Help Car won't Move!?!?

Well I just started it up and when I put on the gas it didn't go anywhere it just stayed there sitting so I shut it off then I tryed restarting it and it did the same thing but shut off itself

Whats the problem?

Its a CD-3
RC-HPI is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2005, 05:09 PM   #2
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne
Posts: 55
Default

Does the engine rev when you gun it? and do the wheels turn when the car is ideling and the car is lifted off the ground?

Dishy
Dishy is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2005, 05:21 PM   #3
Tech Adept
 
Fsturbo15's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 170
Send a message via AIM to Fsturbo15
Default

Is the carb opening?

Is your mesh right??
Fsturbo15 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2005, 06:43 PM   #4
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2003
Location: Bronx,NY
Posts: 56
Default

Well that happened to me once. The car was running, the engine revved when I hit the gas, the flywheel started spinnig faster, but the car didn't move. If those are your symptoms too than, the problem is your clutch. If you take off the clutch bell, I bet your clutch is glazed over. You could buy a new one, but all I did was use some scotch brite to get rid of the glaze and make it dull again. That did the trick
rcburner is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2005, 10:00 PM   #5
Tech Fanatic
 
redsand's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Chicane.
Posts: 855
Send a message via Yahoo to redsand
Default

thats what happens when you get a radio shack toy car.
redsand is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2005, 10:00 PM   #6
Tech Fanatic
 
nsxshogun's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Maryland
Posts: 847
Send a message via AIM to nsxshogun
Default

Man to bad he got a OFNA......
nsxshogun is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2005, 12:00 AM   #7
Tech Adept
 
Chaya's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Bundok ng Tralala
Posts: 176
Default

Quote:
I just started it up and when I put on the gas it didn't go anywhere
I think you just encountered a sliding clutch. Remove your clutchbell and look for any sign of oil or grease. clean your clutch bell and your clutch shoe with a sandpaper to remove any sign of grease. Or better yet, just buy a new clutch shoe and replace it.
__________________
Xray Nt1 l Xray T3'12 l F104PRO
Chaya is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
it wont move.... pinky2252s Monster Trucks 4 02-10-2008 11:36 AM
It wont move.. pinky2252s Nitro Off-Road 5 02-09-2008 11:36 PM
Just Won't Move enzo354 Electric On-Road 9 02-11-2007 01:23 PM
Can I move DSM Antenna for M11 straightaway Nitro On-Road 5 04-28-2006 06:26 AM
Was this the right move? RCGaryK Chat Lounge 23 05-13-2005 05:18 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:47 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net