R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-21-2002, 04:42 PM   #1
Tech Master
 
dg8one's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: NELLYVILLE
Posts: 1,368
Default motorman

hey dennis
i got one of the rtu that i got from you at the nats and i used it at mains that's the only time i used the engine and after that that's it till yesterday i put a new mc9 plug and run it (4 to 5 laps)
and pull it in the pit to check my temp and the temp is 298 with the needle setting at 5 on top, 3 on the bottom, flush on the other side i dont know what s wrong a couple of guy said that it might be the header and pipe combo but that's the same set up i have at hte nats. pls help (gearing 13,16 with 50,47 30% sidewinder fuel 60mm tire mid size track.



hows my rb is it almost their yet is it their yet
dg8one is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2002, 05:00 PM   #2
Tech Elite
 
AMGRacer's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brisbane, Australia
Posts: 3,939
Default

Low end seems a little low. On my RTU I run it between 3 3/4 and 3 1/4. Mostly 3 3/4.
AMGRacer is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2002, 05:14 PM   #3
Tech Master
 
dg8one's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: NELLYVILLE
Posts: 1,368
Default

amgracer but my car is slow this guy got the same motor same set up but his is fast.
dg8one is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2002, 05:36 PM   #4
Tech Master
 
Motorman's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Michigan
Posts: 1,911
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

you may need to send it to me so I can inspect it. with the plug out does the piston drag bad in the bore? If so I will need to rework the fit. Some of them developed piston liner drag. Its a QC issue on Novas part. Had a few of them do that. I fixed a buddies JP the other day that did the same thing. Not even to the RB. still cleaning up other engines from before the nats. People are still requesting engines from all over but I have shut down all new engine work.


Pressureize the fuel system and make sure the tank is not cracked and the lid is not leaking. I believe you have a serrpent right?
__________________
Just here to give the world grief.

Last edited by Motorman; 07-21-2002 at 05:38 PM.
Motorman is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:57 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net