R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-28-2004, 05:44 AM   #4321
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

Thanks BrainTeased,

All 3 cars have the 3 Racing aloy side braket. We thought it may have been an alighnment problem, but the one that breaks the 18T has not been in an accident. One of the other cars has hit a netball pole at full speed and it does not do it.



Dazza
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 06:06 AM   #4322
Tech Master
 
BrainTeased's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne
Posts: 1,342
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

the car that is breaking the 18T pulley is it any different to the other 2 cars in terms of the material of the pulley etc? this is a tricky one
__________________
www.feralbatteries.com.au
BrainTeased is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 07:31 AM   #4323
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

It is a bit strange, all 3 cars use the Kyosho 18T. All the same part number.

He seems to go through belts too, but i think it is due to the 18T coming apart.
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 07:38 AM   #4324
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

This is a list of parts that 2 cars have above the standard kit.

3Racing (#020) Aluminum Pulley 32T For V One R Series
3Racing (#021) Aluminum Pulley 27T For V One R
3Racing (#027) Pulley Spacer For V One R
3Racing (#035) Alum. Diff. Pulley 48T For V One R Sereis
3Racing (#V1E-014) Alum Brake Stopper w/ Pulley For VOneRR Evo
3Racing (#VS003) Alum. Pulley 19T For 2 Speed
3Racing (#VS005) Aluminum Shield For V-One S & S II
Kyosho (#39308) Fuel Filter (M)
Kyosho (#VZW003) Rear Stabilizer Set For V One Series
Kyosho (#VZW004) Front Stabilizer Set For V One Series

One has the problem with the 18T and the other does not

The 3rd car has only got the alloy 18T and it is not got the problem

Interesting though... the one that has the problem is running the gold sway bars and the ther is running black. Not sure if that has anything to do with it though


Dazza
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 07:42 AM   #4325
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

ohh there is one more difference. The one with the problem is running 26 foams all the way round, and my car (no problem) has 26 front and 30 rear.

But I think that is all the differences are.
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 08:51 AM   #4326
Tech Initiate
 
Adoika's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canberra, ACT
Posts: 30
Post Pulley

This may sound stupid but are you sure that the pulleys are numbered correctly? ie 18t on inside and 2 19t on the main shaft? Have you tried reinstalling the original plastic pulley? Mine keep popping the front belt off until I realised that the belt and pulley were knackered.
Adoika is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 08:57 AM   #4327
Tech Initiate
 
Adoika's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canberra, ACT
Posts: 30
Post End c-clip

I have a problem as well. I keep losing the little spacer and c clip that goes onto the left side of the main shaft near the engine. It has happened 3 times now and I am sick of buying the complete pulley set to get one little spacer that I need. Should I space it out correctly with washers and loctite the c clip onto the bastard or should I buy another pulley set and loctite the clip on? Sugestions please
Adoika is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 03:26 AM   #4328
Tech Master
 
BrainTeased's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne
Posts: 1,342
Trader Rating: 4 (100%+)
Default Re: Pulley

Quote:
Originally posted by Adoika
This may sound stupid but are you sure that the pulleys are numbered correctly? ie 18t on inside and 2 19t on the main shaft? Have you tried reinstalling the original plastic pulley? Mine keep popping the front belt off until I realised that the belt and pulley were knackered.
Dazza this is the answer you may have been looking for!! as sway bars or foam tyres can not make a pulley pop out.
__________________
www.feralbatteries.com.au
BrainTeased is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 04:26 AM   #4329
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

We have tried replacing both the belt and the pulley at the same time, and after about 20min running it will pop the side off the 18T. the belt does not come off just the side of the pulley comes off. We can even continue driving and even after another 20 mins the belt is still on. just the side of the pulley is missing.
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 04:28 AM   #4330
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

must admit we have not changed the front diff pulley ... yet. might put the plastic one back on and see.
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 04:40 AM   #4331
Tech Master
 
BrainTeased's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne
Posts: 1,342
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by dazza
We have tried replacing both the belt and the pulley at the same time, and after about 20min running it will pop the side off the 18T. the belt does not come off just the side of the pulley comes off. We can even continue driving and even after another 20 mins the belt is still on. just the side of the pulley is missing.
im lost as you mentioned all 3 cars have that side bracket on the g/box so how does the plastic retainer fall off with the bracket still mounted on the g/box.
__________________
www.feralbatteries.com.au
BrainTeased is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 04:49 AM   #4332
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

Sorry,
The pulley we are having troubles with is the one that drives the front diff. It is the one in the middle of the car on the inside of the centre bulk. I will try and find a pic.
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 04:56 AM   #4333
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

Ok Here is a pic, i just lifted from 3racing website.

The yellow arrow is the pulley we are having problems with

The red circle was already on the pic.. not the trouble spot.
Attached Images
File Type: jpg vs005_c.jpg (13.7 KB, 107 views)
dazza is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 07:27 AM   #4334
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 18
Default

Quote:
Originally posted by dazza
We have tried replacing both the belt and the pulley at the same time, and after about 20min running it will pop the side off the 18T. the belt does not come off just the side of the pulley comes off. We can even continue driving and even after another 20 mins the belt is still on. just the side of the pulley is missing.
Easy fix

GLUE IT

Hank
Hank is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 03:08 PM   #4335
Tech Apprentice
 
dazza's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingaroy, Queensland AU
Posts: 61
Send a message via ICQ to dazza
Default

That could work... now I wonder where that tinny piece has gone this time.

Still a bit strange how 1 out of 3 cars does it.

Thanks Hank. I will get a new one break it then glue it and see how long that lasts.
dazza is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All my FS in this thread Vincent_666 Australia For Sale/Trade 11 06-30-2007 03:13 AM
HK for sale thread/wanted to buy thread....finally Got Xray? Hong Kong Racing 1 04-06-2006 09:37 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:46 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net