R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-01-2004, 11:38 PM   #1
Tech Apprentice
 
lachlan90's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 55
Default car stops when i accelerate

ok i start up my car. then the car runs for about five minutes. the highest temp it gets to is 140 F and when i accelerate it just stops. i shortened the fuel line would that affect this(there was a hole in the tube). it was running fine a couple days before this. what is happenning.


thanks
lachlan90 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2004, 01:16 AM   #2
Tech Regular
 
Fisher890's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Redondo Beach Calif
Posts: 269
Default Re: car stops when i accelerate

Quote:
Originally posted by lachlan90
ok i start up my car. then the car runs for about five minutes. the highest temp it gets to is 140 F and when i accelerate it just stops. i shortened the fuel line would that affect this(there was a hole in the tube). it was running fine a couple days before this. what is happenning.


thanks
140F Definatly too rich.Start leaning the Low end needle 1/8th turn till you hit 200F then see what the high end does. if it cools when you run it fast start leaning the High end till you stay at at least 200F. What is the air temp? If it is very cold there then a lower temp is better but 140F is a very cold temp for a nitro engine to run well at.After you have the high end running up to temp recheck your low end as it will probably need to go a bit richer now that the main needle is restricting overall fuel flow.
Fisher890 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rc car Stops running newguytoRc Nitro Off-Road 13 11-02-2007 06:38 PM
FORCE .25 PISTON STOPS AT TOP OF SLEEVE!!!!! HELP!! jatoman1992 Nitro Off-Road 16 10-03-2007 03:11 PM
E-maxx Cuts out and stops moving scrolanky Monster Trucks 3 07-03-2007 10:49 PM
car stalls when i accelerate lachlan90 Australian Racing 7 02-05-2004 04:00 PM
Car dies when I accelerate amelko01 Nitro On-Road 2 04-03-2002 01:00 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net