R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-16-2005, 08:24 AM   #7846
Tech Fanatic
 
bigtez's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: North BrisVegas QLD
Posts: 828
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

i have the camber/toe gauges from the hudy exclusive system and they fit just fine.
bigtez is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 12:56 PM   #7847
Tech Regular
 
Join Date: May 2004
Location: riverside, nj
Posts: 254
Default ntc3+

hey guys, looking for a little set-up help here. i'm running a ntc3+ rtr in our club race stock nitro class. i have take-off's 22, 27, and 32's. i also have a set of yokomos 138g's. any tips for a rubber tire set-up? i am running a mazda6 body. team asscoiated dosen't have a new ver2 rubber tire set-up sheet posted by anyone yet. thanks for the help.
owens is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 04:11 PM   #7848
Tech Champion
 
Join Date: Oct 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 7,211
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

You won't see a rubber tire setup because almost everyone runs foam tires. If you can find a ver1 setup use that. The ver2 rear doesn't change the car's geometry, just how you set rear toe in.

For rubber start out with the stock setup and go from there. That will bee close.
jiml is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 06:20 PM   #7849
Tech Fanatic
 
AndyT 's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sydney Australia
Posts: 862
Default

Quote:
Originally posted by hooked_on


What pipes is everyone using for rear exhaust motors? What is the FT Dual chamber one like?

H-O
I found the FT pipe to be very good with my RB v12........gave very good power in the low-mid range.
AndyT  is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 06:24 PM   #7850
Tech Fanatic
 
AndyT 's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sydney Australia
Posts: 862
Default

Quote:
Originally posted by hooked_on
Also,

The new Hudy setup system would need to be drilled out to accept the larger diameter axle on the NTC3?

H-O
I think from memory theres a post in here about someone having probs getting the older style Hudy setup system to fit the axles of the NTC3...........there was a follow-up post though that said the new Hudy setup system fitted the NTC3.
AndyT  is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 07:04 PM   #7851
Tech Regular
 
Join Date: May 2004
Location: riverside, nj
Posts: 254
Default

i just tried my ntc3+ on my hudy and the axles wouldn't fit throught the fixtures.
owens is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 09:26 PM   #7852
Tech Fanatic
 
revzalot's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Nor * Cal
Posts: 958
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

The NTC3 with rubbers tires performed well today with a front spool this time. The spool performed well on a tight and technical track. The car was on rails as the track temps went up. This is on crappy rubber tires btw. The setup was very loose and the car turned beautifully. Again my trusty NS3 wasn't the fastest out there but held up with the best of them.
revzalot is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 09:32 PM   #7853
Tech Fanatic
 
huskerfreak's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: HuskerNation
Posts: 956
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I have the newest Hudy system ( The Ultimate Setup) and the ntc3 goes on it fine.
huskerfreak is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 05:59 AM   #7854
Tech Addict
 
hooked_on's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 725
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thank you again

It was the newer version Hudy system that i was thinking about when i asked the question?

Also,

What parts (eg part no's etc) are needed to assemble a front diff? And were is the best online place to buy AE parts?

H-O
__________________
- - - - 2013 Dick Johnson Racing Team Mate Member - - - -
hooked_on is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 10:22 AM   #7855
Tech Fanatic
 
nsxshogun's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Maryland
Posts: 847
Send a message via AIM to nsxshogun
Default

Anyone want to trade a NTC3 for a Hpi r40.

Heres my origional post

Im thinking about selling my r40. Anyone want to buy one. I just want to know how much id get for it. Or maybe fast harry will trade me his ntc3 for it. It has all the hopups like both towers, lightweight tranny, both lightweight shafts. Front one way and dif, a RD logics pipe, grafite side brace and steering plate. I also have extra gears and the 1.0 tranny. Antother stock chassis is also included. I want to trade for a shaft dirven car. Like NTC3 or FW-05. If I sold it without a motor or radio how much could i get for it.
nsxshogun is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 10:24 AM   #7856
Tech Fanatic
 
nsxshogun's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Maryland
Posts: 847
Send a message via AIM to nsxshogun
Default







Here is some old pics.
nsxshogun is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 04:04 PM   #7857
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York City
Posts: 70
Send a message via ICQ to drive4fun
Default

Hey, I've been doing my research and have been seeing that many of you guys are running 6"-8" of fuel line from the tank to the pipe. How are you guys positioning the fuel tubing? What about from the tank to the engine?

Another question what do you guys think about having a fuel filter? As i see most people do not like them. They say it causes a lot of overheating to the engine?

Last question what fuel are you guys running? I'm running traxxas 20%. I've been told that it contains too much lubrication so what brand should i switch too?

I run a stock ntc3 rtr.

Thanks, will greatly appriciated.
drive4fun is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 04:25 PM   #7858
Tech Fanatic
 
AndyT 's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sydney Australia
Posts: 862
Default

Quote:
Originally posted by hooked_on
And were is the best online place to buy AE parts?

H-O
I always found AE themselves the easiest to get parts from-
www.teamassociated.com
AndyT  is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 04:26 PM   #7859
Tech Champion
 
Join Date: Oct 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 7,211
Trader Rating: 2 (100%+)
Default I give up!

Does anybody have a quick link to "the fix?" I saw it once, and now I can't find it. Just show me where I can find it.
jiml is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2005, 07:59 PM   #7860
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Charleston WV
Posts: 939
Send a message via AIM to bbntc3
Default

www.bmiracing.com
look under bmi products
bbntc3 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:39 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net