R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2003, 08:33 PM   #4396
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Charleston WV
Posts: 939
Send a message via AIM to bbntc3
Default

I've been using the pipe also with great results. I have'nt got my hands on the chassis yet. I'm building a brand new car with it so we won't be racing it for a few weeks. Going to use alot of K-factory goodies on it, so the $$ will set me back for awhile.
I sure wish someone would come out with delrin suspension parts now!
bbntc3 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2003, 08:53 PM   #4397
Tech Elite
 
highwayman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,334
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

how much did you get the chassis for?
highwayman is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2003, 09:05 PM   #4398
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Charleston WV
Posts: 939
Send a message via AIM to bbntc3
Default

It was'nt cheap! $170 but the cost to make the same deal from my machinest buddy was much more.
bbntc3 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2003, 09:05 PM   #4399
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Charleston WV
Posts: 939
Send a message via AIM to bbntc3
Default

It was'nt cheap! $170 but the cost to make the same deal from my machinest buddy was much more.
bbntc3 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2003, 10:13 PM   #4400
Tech Elite
 
highwayman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,334
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

... just another comment... when i first saw the chassis, first thing that came to mind was that the integrated chassis brace, radio tray brace, was susceptible to bending if you crash... any thoughts?
highwayman is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2003, 12:24 PM   #4401
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2002
Location: Staten Island ny
Posts: 711
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by bbntc3
It was'nt cheap! $170 but the cost to make the same deal from my machinest buddy was much more.
BB, please keep us informed on how you like the chasis and how it handles. I too was thinking about it, but just too rich for me to take a chance on, without seeing firsthand, or coming from a reliable source. I am about ready for a new chassis too. My bottom is all scraped up almost silver , seems like when I am just bashing, I get so into it, I usually do not re-adjust the height till I am scraping.
CHUCKMANDO is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2003, 06:30 PM   #4402
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Charleston WV
Posts: 939
Send a message via AIM to bbntc3
Default

I would think it would take a big hit to bend the radio tray. It's a bolt on deal that can be replaced. The Ae tray fits inside the tray so it's kinda double protected. After speaking with Jim I think the chassis will be a good investment. I'll keep everyone posted on it's performance. It will be at least a month before it rolls onto the track.
bbntc3 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2003, 10:11 PM   #4403
Tech Fanatic
 
alucard13's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 946
Default

Is thier a bigger reciever holder for the NTC3? I have no more room to put my transponder cable. Anyone got any ideas?
alucard13 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2003, 10:23 PM   #4404
Tech Regular
 
speedydave's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 377
Send a message via AIM to speedydave Send a message via Yahoo to speedydave
Default

You could just zip-tie it in a bundle outside the box.
speedydave is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2003, 10:35 PM   #4405
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 138
Default 2 speed

I know how to adjust it, but I need help with fine tuning. When is it suppose to kick in, how many feet or seconds after I gun it?

Or does it depend on what track I am on?
nitrosaurus is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2003, 01:20 AM   #4406
Tech Elite
 
highwayman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,334
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Re: 2 speed

Quote:
Originally posted by nitrosaurus
I know how to adjust it, but I need help with fine tuning. When is it suppose to kick in, how many feet or seconds after I gun it?

Or does it depend on what track I am on?
gearing and 2nd gear engagement depends on the track you're running in... maximizing the 1st gear out of a corner and shifting to 2nd as either RPM tops out or as needed on the faster corners or straight.
highwayman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2003, 01:27 AM   #4407
Tech Elite
 
highwayman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,334
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by bbntc3
I would think it would take a big hit to bend the radio tray. It's a bolt on deal that can be replaced. The Ae tray fits inside the tray so it's kinda double protected. After speaking with Jim I think the chassis will be a good investment. I'll keep everyone posted on it's performance. It will be at least a month before it rolls onto the track.
cool... thought the bracing was milled with the chassis... if its a bolt on deal, at least its replaceable.
highwayman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2003, 02:00 AM   #4408
Tech Adept
 
dvargas's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Posts: 164
Send a message via Yahoo to dvargas
Default

I have the NTC3 RTR, with a hardcore titainium upperdeck, if i buy the 2 speed kit for the NTC3 will it just drop right in? or is there anything i have to do to make it fit? I am running the rtr engine.
dvargas is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2003, 04:05 AM   #4409
Tech Elite
 
highwayman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,334
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by dvargas
I have the NTC3 RTR, with a hardcore titainium upperdeck, if i buy the 2 speed kit for the NTC3 will it just drop right in? or is there anything i have to do to make it fit? I am running the rtr engine.
drop in
highwayman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2003, 05:13 AM   #4410
Tech Elite
 
fastharry™'s Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Mahwah, NJ.. USA!! ..... Home of http://www.fastharry.com
Posts: 2,846
Trader Rating: 4 (100%+)
Send a message via Skype™ to fastharry™
Default

Quote:
Originally posted by alucard13
Is thier a bigger reciever holder for the NTC3? I have no more room to put my transponder cable. Anyone got any ideas?

what size is your reciever?...I have a Futaba PCM,(which is not small,its a med size reciever),the optional Futaba on off switch(with the charging jack,and all the wiring that entails),AND the AMB transponder wiring in the box...
__________________
www.fastharry.com---search "fastharry" on facebook
See Fastharry in Super Nitro racing at the HPI CHALLENGE...
http://www.youtube.com/watch?v=jzo-cBEnE0c
fastharry™ is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:47 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net