R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-15-2003, 06:25 PM   #4036
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 272
Send a message via AIM to simonfdr
Default Re: GH Chassis.

Quote:
Originally posted by rcpilot
Does anyone know how the Gh chassis compares to the stock one in terms of weight?

Thanks.

I have both of them, let me check it out for you.
simonfdr is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 06:27 PM   #4037
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 272
Send a message via AIM to simonfdr
Default

Ok, the GH is heavier, but not by much. I'm not sure because I weighed it with my hands.
simonfdr is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 06:33 PM   #4038
Tech Regular
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Canada.
Posts: 484
Default

My Gh feels lighter than the stock chassis in my hands. I wanted to know if you anyone actually waeighed them on a digital scale?
rcpilot is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 06:43 PM   #4039
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 272
Send a message via AIM to simonfdr
Default

Hmmmmmmm... I'm curious. I'm currently using the RD Logics 7075 chassis. But i have the stock, the Old RD chassis and the GH... =/
simonfdr is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 06:56 PM   #4040
Tech Fanatic
 
alucard13's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 946
Default

what kind of air filters are you all running on your TC3's and how often do you clean it/ change the foams?

right now i am using the motor saver filter.

one more thing. How often do you all clean the cluth shoes, bell and the 2 speed housing? the instructions said that after the first tank of fuel to clean any oil or residue to ensure consistent shifting. i havent done it, but it seems to shift fine.

Last edited by alucard13; 05-15-2003 at 07:14 PM.
alucard13 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 07:23 PM   #4041
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 272
Send a message via AIM to simonfdr
Default

Quote:
Originally posted by alucard13
what kind of air filters are you all running on your TC3's and how often do you clean it/ change the foams?

right now i am using the motor saver filter.

one more thing. How often do you all clean the cluth shoes, bell and the 2 speed housing? the instructions said that after the first tank of fuel to clean any oil or residue to ensure consistent shifting. i havent done it, but it seems to shift fine.
I use RD Logic's airfilter. I chean it when ever I feel like squishing something. The clutch shoes and the other stuff, I blast with nitro clean.
simonfdr is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 07:33 PM   #4042
Tech Fanatic
 
alucard13's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 946
Default

Quote:
Originally posted by simonfdr
The clutch shoes and the other stuff, I blast with nitro clean.
I like your line of thinking
alucard13 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 07:52 PM   #4043
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 272
Send a message via AIM to simonfdr
Default

Quote:
Originally posted by alucard13
I like your line of thinking
=P Those things are expensive.. I use 1 can everytime I go out and race. So, just take a garden hose and hose everything down. =)
simonfdr is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:02 PM   #4044
Tech Fanatic
 
alucard13's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 946
Default

Quote:
Originally posted by simonfdr
=P Those things are expensive.. I use 1 can everytime I go out and race. So, just take a garden hose and hose everything down. =)
yea dude. they are like 7 bucks here.
alucard13 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:03 PM   #4045
Tech Fanatic
 
NTC3NUT's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 988
Default

I have the GH chassis. I don't remember the exact weights, but the GH was slightly lighter than the stock chassis. I remember because I found it hard to believe due to it being so much thicker. If you have the RD chassis it may be lighter because of the cut outs they make.
NTC3NUT is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:12 PM   #4046
Tech Master
 
Number 11's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kenmore, WA
Posts: 1,377
Default

Has anyone tried the NTC3 Hard Coated Alum. Swing Rack Set by Kfactory? My last race my car kept spinning out when I came out of turns and I adjusted everything from springs, camber, toe and whatever else but nothing worked. When I got home I found out my swing rack wouldn't return full center after turning right. What's the opinion on the rack?
Number 11 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:15 PM   #4047
Tech Regular
 
puma1824's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 337
Send a message via AIM to puma1824
Default

Quote:
Originally posted by Number 11
Has anyone tried the NTC3 Hard Coated Alum. Swing Rack Set by Kfactory? My last race my car kept spinning out when I came out of turns and I adjusted everything from springs, camber, toe and whatever else but nothing worked. When I got home I found out my swing rack wouldn't return full center after turning right. What's the opinion on the rack?
Are sure it's not your servo? or have your tried the GT spring? I found when I used a cheaper servo I couldn't get the car to center correctly. Replacing the spring and servo type helped dramatically.

-Puma
puma1824 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:24 PM   #4048
Tech Master
 
Number 11's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kenmore, WA
Posts: 1,377
Default

Quote:
Originally posted by puma1824
Are sure it's not your servo? or have your tried the GT spring? I found when I used a cheaper servo I couldn't get the car to center correctly. Replacing the spring and servo type helped dramatically.

-Puma
I have the airtronics 94358 servo and it has 200lbs of torgue. But for some reason it isn't centering. I bought a new steering rack and added ball bearings. Correct me if I am wrong but doesn't the new racks now come with the GT spring? Isn't the GT spring black?
Number 11 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:28 PM   #4049
Tech Regular
 
puma1824's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 337
Send a message via AIM to puma1824
Default

Quote:
Originally posted by Number 11
I have the airtronics 94358 servo and it has 200lbs of torgue. But for some reason it isn't centering. I bought a new steering rack and added ball bearings. Correct me if I am wrong but doesn't the new racks now come with the GT spring? Isn't the GT spring black?
sorry I didn't know about the spring coming with the kit and that servo should be plenty of torque. Unfortunately I don't have any exprerience with the Kfactory swing rack.

-Puma
puma1824 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2003, 08:33 PM   #4050
Tech Master
 
Number 11's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Kenmore, WA
Posts: 1,377
Default

Quote:
Originally posted by puma1824
sorry I didn't know about the spring coming with the kit and that servo should be plenty of torque. Unfortunately I don't have any exprerience with the Kfactory swing rack.

-Puma
No I am not sure if that is the spring or not. I was asking if it is. Do you know the part number for the GT spring I will check it out. Thanks for the tips.
Number 11 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:29 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net