R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-18-2004, 02:47 AM   #1636
Tech Fanatic
 
Team-RTR's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: sydney
Posts: 917
Default

VRF201: how big are your rear tyres? if they are smaller then the front then this will cause the car to spin out as the rear tyres will be rotating faster then the front tyres.
__________________
SERPENT | NOVAROSSI | XRAY | TEKIN | FUTABA
Team-RTR is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 04:22 AM   #1637
Tech Apprentice
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tauranga, New Zealand
Posts: 61
Default Love my LD3!!

I love racing. Qualified 3rd for the final. Got caught up in the netting and lost a lap. Had faith in car. Finished =1st

Steve G, can only think that there may be a hole in the fuel line (from exhaust) which wouldn't pressurise tank. Keep trying

VRF201 Had a similar problem and stripped down my rear diff. Found I hadn't put a e-clip on one of the drive shafts and it kept slipping out of the diffs. Only had drive from one rear wheel. Worth a look.
Browny is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 08:38 AM   #1638
Tech Adept
 
Join Date: May 2004
Location: Winchester, VA.
Posts: 125
Default

kevink2 - current pistons 2 hole

Team-RTR - Tires are a little smaller (I'll try new)

Browny - Will check


Thanks again to all!

VRF201
VRF201 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 12:01 PM   #1639
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Location: Greentown, IN
Posts: 2
Default BAD FUEL CAP

SteveG, You a PM
samc47 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 04:40 PM   #1640
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2003
Location: London Canada
Posts: 229
Default

I'm not a PM I'm an SOB....just ask any of my friends

Thanks for the replies...I'm going to pick up a tank before I leave the shop tomorrow afternoon eventhough this one is sealing fine and does not leak I'm thinking maybe the tanks filter is not flowing well enough I dunno I've tried everything else cept a new tank...tank I got in my kit is the improved version I gather...has the white or creamy colored seal on the lid ?
SteveG is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 06:03 PM   #1641
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Location: Greentown, IN
Posts: 2
Default

SteveG,
You HAVE a PM. (Sorry about that.)
samc47 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 08:38 PM   #1642
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2003
Location: London Canada
Posts: 229
Default

lol...not a problem samc47...just making funnies to help relieve the frustration of the situation. Got your PM along with some others that feel the same about the lid being the culprit...the lid and it's sealing qualities are just fine, it was one of the first things I checked. Interesting though that the problem got slightly better when I drilled 3 extra holes in the underside of the lid as per Kevin's suggestion...so I'm now leaning towards a bad tank filter causing some flow restriction. When I tap my finger over the stinger in an attempt to add more pressure to the tank it's all good but when I let it run normal it's like I've opened the tank lid Just one of those things I guess where you have to eliminate all the possibilities one by one. Will let ya all know how it goes with a new tank tomorrow evening....thanks for all the input guys
SteveG is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 09:03 PM   #1643
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2003
Location: Puerto Rico
Posts: 325
Default

Hope the new tank solves the prob

havy
havy is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2004, 09:16 AM   #1644
Tech Elite
 
macnkitty2002's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 4,920
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Hey stefan, did you get the ld3 pro in the version that comes with an engine or no? If it did come with an engine, how did it do? Thinking about getting one w/ engine.
macnkitty2002 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2004, 12:09 PM   #1645
Tech Adept
 
Join Date: May 2004
Location: Winchester, VA.
Posts: 125
Default

Quote:
My LD3, once the car has been driven a few laps starts to spin almost 360's when I exit a turn and add power (usually making right turns)
Will I've done some checking, it appears that I may have a rear diff roblem.

With the diff out of the car and holding the large gear, then try to turn the axle on the same side, the diff feels like it is binding.

However; if you hold the large gear and turn the other axle, it feels normal.

I took the diff apart (it looks good and appears that it was built correctly).

Has anybody else had this same type of problem?

Thanks!

VRF201
VRF201 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2004, 05:55 PM   #1646
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2003
Location: London Canada
Posts: 229
Default

VRF201: When new the drive cup that exits on the plastic side of the diff will feel slightly tighter than the drive cup that exits on the crown gear side....

Your problem sounds more like it's suspension related....ie tweaked more on one corner than the other. Do you have a tweak station ?
SteveG is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2004, 05:56 PM   #1647
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2003
Location: London Canada
Posts: 229
Default

Going out to test a new tank shortly folks....my fingers are crossed
SteveG is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2004, 07:12 PM   #1648
Tech Adept
 
Join Date: May 2004
Location: Winchester, VA.
Posts: 125
Default

Thanks SteveG for the response back.

Currently, no tweak station
I will see if I can borrow one from another drive to check out the car.

Also the drive cup that exits on the plastic side of the diff will turn, but the other side is very! hard to turn.
Again though the diff appears to be built correctly according to the instructions.

Thanks again! for all you input and support.

VRF201
VRF201 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2004, 07:54 PM   #1649
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2003
Location: London Canada
Posts: 229
Default

Well that is a little odd....normally it's the plastic side thats a little tight Could be that the hole in the crown gear or the drive cup shaft needs just a little working in....disassemble the diff and test fit the drive cups in the holes, the problem will likely become obvious at that point and then you can seek a solution.

Oh happy day here...new tank solves the problem, ran a couple tanks through it and all is well. Frig go figure, my original is not leaking at the seal, seams or nipples....certainly had me scratchin my head
SteveG is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2004, 07:57 PM   #1650
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2003
Location: Puerto Rico
Posts: 325
Default

execelent news

rip it up

havy
havy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ofna mbx comp with hyper 21 8 port and ofna true start box. smokinu R/C Items: For Sale/Trade 8 07-20-2008 12:37 PM
OFNA MBX Ultra Competition Buggy and OFNA Starter Box 4 Sale or TRADE!!! gunlocators R/C Items: For Sale/Trade 14 03-20-2007 10:01 PM
Ofna micro fail safe, jr z650m 650 servo, and rtr ofna radio set cappa R/C Items: For Sale/Trade 13 02-03-2005 11:35 PM
Ofna Ob4 rolling chasis, Ofna .12, Trinity pipe, K&n filter chongp R/C Items: For Sale/Trade 12 06-29-2003 06:30 PM
Ofna Ob4 rolling chasis, Ofna .12, Trinity pipe, K&n filter chongp R/C Items: For Sale/Trade 0 05-31-2002 03:19 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:27 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net