R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-2008, 05:59 PM   #1
Tech Regular
 
s10dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento , Calif.
Posts: 481
Default Integy Tire truer

i purchased one and it broke in 3 day's. i contacted them and sent it back and now i get no response from them ..i am out a tire truer . it's been 3 week's ....BeWare of sending anything to them you might not ever get it back..this is my opinion......
__________________
Marc Richards / Xray NT1 / Matrix Tires / RB Motor's / Futaba
Fabricator and racer @ Speedworld Raceway & Hobby
s10dude is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:42 AM   #2
Tech Regular
 
ma racer's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Antonio, TX
Posts: 324
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I also have the Integy tire truer. I use it for 1/8th scale. What broke? out of curiosity. Thx
ma racer is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:44 AM   #3
Tech Regular
 
s10dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento , Calif.
Posts: 481
Default

the gearing for the cutter slide...would not move in either direction.checked inside and you could hear gear strip..i let someone use it and they tried to take off to much foam at one time..
__________________
Marc Richards / Xray NT1 / Matrix Tires / RB Motor's / Futaba
Fabricator and racer @ Speedworld Raceway & Hobby
s10dude is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 06:48 AM   #4
Tech Regular
 
s10dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento , Calif.
Posts: 481
Default

Integy finally got back to me and they are sending it back Monday.....aaaah what a relief........
__________________
Marc Richards / Xray NT1 / Matrix Tires / RB Motor's / Futaba
Fabricator and racer @ Speedworld Raceway & Hobby
s10dude is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 02:12 PM   #5
Tech Elite
 
rcfoolz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,327
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via Yahoo to rcfoolz
Default

I have had mine for more than 3 years now. never had an issue. I did upgrade the slave motor (one that holds the arbor.tire) to a Hudy truer motor and it is a rock solid truer. I had an issue with blowing a few fuses after the upgrade, but solved it. I looked the truer over after reading this, and was curious if the gearing for the cutter slide was plastic or metal... mine was metal.
__________________
Am I going back racing?...Hmmm.. Not anytime soon... But soon enough.
rcfoolz is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 02:30 PM   #6
Tech Regular
 
vulso's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Mississippi
Posts: 342
Default

RCFOOLZ, How did you solve the fuse issue? Also, what type of and where do you get fuses for it?
vulso is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 04:45 PM   #7
Tech Regular
 
SimDogRacer75's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: UPPER MARLBORO, MARYLAND
Posts: 301
Default

I also have an issue with the fuses. I cant find them anywhere. does anyone know what voltage the truer is rated for??
SimDogRacer75 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 04:52 PM   #8
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SimDogRacer75 View Post
I also have an issue with the fuses. I cant find them anywhere. does anyone know what voltage the truer is rated for??
Voltage doesn't blow fuses (well, unless you are trying to run 110 through it ) amperage blows fuses.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 05:34 PM   #9
Tech Regular
 
s10dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento , Calif.
Posts: 481
Default

since i got it back , iv'e had no futher issues and i'm extremely pleased w/it.............
__________________
Marc Richards / Xray NT1 / Matrix Tires / RB Motor's / Futaba
Fabricator and racer @ Speedworld Raceway & Hobby
s10dude is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 10:02 PM   #10
Tech Master
 
Ivan Dickson's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cali Love USA
Posts: 1,643
Trader Rating: 12 (93%+)
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by s10dude View Post
since i got it back , iv'e had no futher issues and i'm extremely pleased w/it.............
That's good to hearI've had mine for 3yrs. with no problem...
__________________
SPECIAL THANKS TO ✦ MY WIFE ✦✦ MOTIV RC ✦✦ GRAVITY RC ✦✦ JGO PAINTZ ✦✦ TQ RC RACEWAY ✦✦ TAMIYA RACEWAY ✦
Ivan Dickson is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 05:17 PM   #11
Tech Regular
 
SimDogRacer75's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: UPPER MARLBORO, MARYLAND
Posts: 301
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
Voltage doesn't blow fuses (well, unless you are trying to run 110 through it ) amperage blows fuses.


Thanks for the electrical lesson, thats good to know
but I am still without a fuse....any ideas where I can pick some up or do I have to order them online?
SimDogRacer75 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 05:49 PM   #12
Tech Regular
 
s10dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento , Calif.
Posts: 481
Default

try Radio Shack
__________________
Marc Richards / Xray NT1 / Matrix Tires / RB Motor's / Futaba
Fabricator and racer @ Speedworld Raceway & Hobby
s10dude is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 05:57 PM   #13
Tech Regular
 
SimDogRacer75's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: UPPER MARLBORO, MARYLAND
Posts: 301
Default

Quote:
Originally Posted by s10dude View Post
try Radio Shack
that was the first place I went...............no luck
SimDogRacer75 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 12:01 PM   #14
Tech Addict
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2008
Location: Northern DE
Posts: 519
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Does the Hudy truer motor drop right in the Integy Truer or does it require any modifications? Also with this upgrade rcfoolz, what did you do to solve blowing the fuses when running the Hudy motor? Thanks in advance guys.
Pete720 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 06:51 PM   #15
Tech Regular
 
s10dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento , Calif.
Posts: 481
Default

Quote:
Originally Posted by Pete720 View Post
Does the Hudy truer motor drop right in the Integy Truer or does it require any modifications? Also with this upgrade rcfoolz, what did you do to solve blowing the fuses when running the Hudy motor? Thanks in advance guys.

yes...no mod's
__________________
Marc Richards / Xray NT1 / Matrix Tires / RB Motor's / Futaba
Fabricator and racer @ Speedworld Raceway & Hobby
s10dude is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
***Integy Tire Truer/Hudy 1/10th setup gauges/Integy Charger F/S*** HarKonnenD R/C Items: For Sale/Trade 40 09-25-2008 10:17 PM
AMB Transponders,LRP PULSAR SPORT AND COMP,INTEGY 030 DISCHARGER,INTEGY TIRE TRUER NOTFASTENOUGH R/C Items: For Sale/Trade 10 06-19-2007 04:30 AM
integy auto tire truer barand new cut one tire hpiracer0911 R/C Items: For Sale/Trade 4 01-15-2007 04:13 PM
Integy Tire truer, Arbors 1/10 and 1/12 plus carbide tire file evostyle R/C Items: For Sale/Trade 11 03-22-2005 11:58 PM
Integy cheap tire truers? Tire truer help! 24601 Electric On-Road 38 07-13-2004 06:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:50 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net