Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road
High speed needle setting on MR-12 > High speed needle setting on MR-12

High speed needle setting on MR-12

Reply

Old 05-13-2003, 04:30 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 143
High speed needle setting on MR-12

My problem is that my running time is less than 5mins (I need at least 5mins as that is a standard round at my track), on my car as I have to run rich, or else the cars starts to bog down? I am running 20%, and running the standard plug?

Can someone help me please?

Thanks

Sami
ttektek is offline  
Reply With Quote
Old 05-13-2003, 04:59 PM
  #2  
Tech Champion
iTrader: (13)
 
Korey Harbke's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 6,153
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I run about 4 turns out from the closed position.
Korey Harbke is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2003, 12:21 AM
  #3  
Tech Regular
 
rrgt_kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brisbane Australia
Posts: 310
Default Re: High speed needle setting on MR-12

Originally posted by ttektek
My problem is that my running time is less than 5mins (I need at least 5mins as that is a standard round at my track), on my car as I have to run rich, or else the cars starts to bog down? I am running 20%, and running the standard plug?

Can someone help me please?

Thanks

Sami
is your motor bogging down because it gets to hot or when its rich???

there is no real setting for these engiens!!!

this problem could be your plug, temp of day, sea level!!!

Jeremy.
rrgt_kid is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2003, 01:58 AM
  #4  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 143
Thank for the replies.

rrgt_kid, I am running 20%, in Melbourne in 20 celius (66 F)

How many turns do you have out and what plug should you suggest I use (or what plug do u use?)

Thanks

Sami
ttektek is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2003, 03:41 AM
  #5  
Tech Regular
 
rrgt_kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brisbane Australia
Posts: 310
Default

Originally posted by ttektek
Thank for the replies.

rrgt_kid, I am running 20%, in Melbourne in 20 celius (66 F)

How many turns do you have out and what plug should you suggest I use (or what plug do u use?)

Thanks

Sami
you have a turbo button???
rrgt_kid is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2003, 04:38 AM
  #6  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 143
Default

No I just the stock motor, no turbo button? Are you running one, is it better and where can I buy one?

Thanks
ttektek is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2003, 12:49 PM
  #7  
Tech Master
iTrader: (1)
 
stormperson's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: MA
Posts: 1,185
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

this is going to sound really stupid, but i have that same engine, and its my first engine with a three needle carb (i have run OS's for quite some time)... which is the low end, and which is he middle (end?). also the idle screw.. i know with OS motors to open up the idle you go in, same thing with the mugen?

thanks!
stormperson is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service