Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
hpi savage 4.6 revs but don't move >

hpi savage 4.6 revs but don't move

hpi savage 4.6 revs but don't move

Old 07-13-2014, 12:54 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default hpi savage 4.6 revs but don't move

anyone know why my savage revs but don't move and maybe how to fix it ?
B4D TEMP3R 303 is offline  
Old 07-13-2014, 03:52 PM
  #2  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 141
Default

clutch shoes probably worn out. just see if your clutch bell ( the gear that sits on your engine) spins. If it does spin, check your spur gear (the gear that sits above the engine). It can either be stripped OR your slipper clutch is too loose.

check the manual for slipper setup.
these_savages is offline  
Old 07-14-2014, 05:44 AM
  #3  
Tech Champion
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 8,508
Default

And some other possibillities are:

- a slipping oneway bearing
- broken 1st gears
- missing drive shaft(s)
Roelof is offline  
Old 07-14-2014, 05:49 AM
  #4  
Tech Addict
iTrader: (18)
 
BigInJapan's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 747
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

savage 4.6's known for stripping 1st gear in the gearbox
BigInJapan is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.