Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
associated rc8truggy fuel tank >

associated rc8truggy fuel tank

associated rc8truggy fuel tank

Old 02-23-2011, 07:33 PM
  #1  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 20
Default associated rc8truggy fuel tank

is there anyone who is running a different fuel tank on the rc8t due to the problem of air getting into fuel tank?
florencio is offline  
Old 02-23-2011, 07:39 PM
  #2  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
dragracechief's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Vancouver, Wa.
Posts: 539
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by florencio View Post
is there anyone who is running a different fuel tank on the rc8t due to the problem of air getting into fuel tank?
I know a few people run the D8T tank, just takes some very minor modding. I am still running the AE tanks with zero issues, knock on wood. But I guess quite a few have had issues.

Last edited by dragracechief; 02-23-2011 at 09:23 PM.
dragracechief is offline  
Old 02-24-2011, 07:24 AM
  #3  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
PTP Racing's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,701
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

What do you mean air getting into the fuel tank?

I remember having to do a little fix to a 2nd gen RC8 tank but the 3rd gen and RC8T tanks havent had any issues that I know of.
PTP Racing is offline  
Old 02-24-2011, 08:23 AM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (7)
 
jmaxey51's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Athens, GA
Posts: 3,917
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

i heard the jammin X2 truggy tanks fit ... not 100% sure though, i just remember some RC8T guys wanting some jammin X2 truggy tanks from me back when i was running jammin a year ago..
jmaxey51 is offline  
Old 02-24-2011, 07:30 PM
  #5  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 20
Default

at. Ptp I notice the crease where they contact the tank together is allowing air in. I did a dunk test and blew into tank air coming out from the center like pin holes and my last tank had leaks too. And when I buy another tank I don't want to get an associated. Unless they had fix these problems. So im trying to figure out what is another option for tanks
florencio is offline  
Old 02-24-2011, 09:11 PM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (43)
 
AlanHall's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Watson ,Louisiana
Posts: 3,011
Trader Rating: 43 (100%+)
Default

I thought this was an old issue. But AE will swap the tank right?
AlanHall is offline  
Old 02-25-2011, 07:20 AM
  #7  
Tech Fanatic
iTrader: (4)
 
mgtmadness2007's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bath, NY
Posts: 945
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Never had any Issue with the RC8T tank . Works a dream. Well i did have an issue of the tank not included in my kit RC8T FT, so when I called AE they sent me a great tank.

Works great!! Engine will suck that tank bone dry could probably run upside down on a whole tank.
mgtmadness2007 is offline  
Old 02-25-2011, 07:37 AM
  #8  
Tech Regular
iTrader: (17)
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 423
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

AE stands behind their stuff! I had the original RC8 with the bad tanks I went through four before I found a good one. I called AE and told them I went through four tanks and a week later I had four brand new tanks no questions no old tanks needed.

For example I ordered a JP4 pipe and it came with a hairline crack in the manifold bend which was leaking oil. I called Ofna faxed them my 3 day old receipt and emailed them a pic and they told me they needed the old manifold before they could get a new one out to me but I was going to Motorama in 2 days.
koreanassasom is offline  
Old 02-25-2011, 03:23 PM
  #9  
ajj
Tech Fanatic
iTrader: (18)
 
ajj's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sydney
Posts: 893
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Yeah the X2 tank works great. Just drill a hole about 10mm forward of the front mount, dremel down the mount a little to make it shorter (as it no longer mounts down into the chassis) and dremal out the centre diff top plate a little and your done.

Last edited by ajj; 02-25-2011 at 11:49 PM.
ajj is offline  
Old 02-25-2011, 04:13 PM
  #10  
Tech Elite
iTrader: (43)
 
AlanHall's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Watson ,Louisiana
Posts: 3,011
Trader Rating: 43 (100%+)
Default

lol. fits great huh..
AlanHall is offline  
Old 02-25-2011, 04:16 PM
  #11  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 20
Default

I don't know if they will give another. I heard people switching to other tanks. But I will call them and see about this problem thank u guys for helping me out and the feed backs
florencio is offline  
Old 02-25-2011, 04:37 PM
  #12  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 20
Default

well guys, i gave associated a call they say, they will replace the 2 tanks i have bought..
florencio is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.