Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
Help!!!!! with nova 4plusc team 2010 >

Help!!!!! with nova 4plusc team 2010

Help!!!!! with nova 4plusc team 2010

Old 08-01-2010, 06:33 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 15
Unhappy Help!!!!! with nova 4plusc team 2010

Help i bought a novarossi plus 4 c team 2010 and i can't start it. The glow its ok, the fuel, the engine spin,,,, but nothing explote !!!!

ps sorry about my english i am from argentina
pablo737 is offline  
Old 08-01-2010, 07:22 PM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (148)
 
Dlewis4's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Saint Joseph, MO
Posts: 4,758
Trader Rating: 148 (100%+)
Default

Make sure you have the correct needle settings for breakin as well as the correct idle gap
Dlewis4 is offline  
Old 08-01-2010, 07:28 PM
  #3  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 15
Default

i just take the engine and i put it on my car !!!!!!
pablo737 is offline  
Old 08-01-2010, 07:35 PM
  #4  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
RacerScott's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: St. Joseph, MI
Posts: 494
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I have the same engine and mine came very rich from the factory. You may need to lean out the low speed and high speed to get the engine to start and maintain a idle. If you have a lot of fuel coming out of your pipe you know its to rich and flooded with fuel.
RacerScott is offline  
Old 08-01-2010, 07:38 PM
  #5  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 15
Default

i will try that.... i close,, and i open,, and i try,, but i will try again with your recomendation !!!!
thanks
pablo737 is offline  
Old 08-01-2010, 07:40 PM
  #6  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,779
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

did you prime it before you apply the glow starter?
ganymede is offline  
Old 08-01-2010, 07:48 PM
  #7  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 15
Default

yeap
pablo737 is offline  
Old 08-01-2010, 07:50 PM
  #8  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,779
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

turn the piston to bottom dead center and heat it up with a hair dryer, prime it, apply glow starter then try start it again...
ganymede is offline  
Old 08-01-2010, 07:51 PM
  #9  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 15
Default

i did it,,i swear !!!!
pablo737 is offline  
Old 08-01-2010, 07:53 PM
  #10  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,779
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

are your needles correct? did you check your idle screw and gap in the carb?
ganymede is offline  
Old 08-02-2010, 03:04 AM
  #11  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
merdith6's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brazoria, TX
Posts: 2,350
Trader Rating: 3 (100%+)
Default Dude

Are you using the glow plug that came in your engine. the last 3 Novarossi engines I've started for the first time had bad glowplugs. try a 97T odonnell plug if it's a turbo........And like above mentioned lean the bottom end about a half turn......that should get u running.....
merdith6 is offline  
Old 08-02-2010, 03:34 AM
  #12  
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 476
Default

Originally Posted by merdith6 View Post
Are you using the glow plug that came in your engine. the last 3 Novarossi engines I've started for the first time had bad glowplugs. try a 97T odonnell plug if it's a turbo........And like above mentioned lean the bottom end about a half turn......that should get u running.....

When in doubt, change you're plug....
My last Nova plug seemed to work, but I were unable to get it to idle steady, ODO97T did the trick!
casevac is offline  
Old 08-02-2010, 09:57 AM
  #13  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 15
Default

i will try and inform to you what happen. Thx !!!!
pablo737 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.