Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
Running a lipo as a servo pack >

Running a lipo as a servo pack

Running a lipo as a servo pack

Old 07-24-2010, 11:35 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: South west Fl
Posts: 7
Default Running a lipo as a servo pack

I would like to use a 2s lipo as an servo pack in my nitro vehicle. I don't have high voltage servos. I need some info on using a bec along with a low voltage cut off similar to a Novak Smart Stop....any suggestions?
kill ugly radio is offline  
Old 07-25-2010, 12:59 AM
  #2  
Tech Fanatic
iTrader: (21)
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 868
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

You can run a 2S lipo in your nitro car, either if you have or don't have high voltage servos. With the HV servos its just a straight connection. However with the 6v servos you will have to use a regulator. Also make sure that your RX pack can handle atleaste 8.40v

The connections with the regulator and non-hv servos would be like:
[2S LIPO] -> ON/OF SWITCH -> Regulator -> rx pack -> servos

The connection with the HV servos would be like:
[2S LIPO] -> ON/OF SWITCH -> rx pack -> servos
TopGearRC is offline  
Old 07-25-2010, 10:52 AM
  #3  
Tech Adept
 
claymonkey's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Good ole USA
Posts: 208
Default

Originally Posted by xjqkz View Post
You can run a 2S lipo in your nitro car, either if you have or don't have high voltage servos. With the HV servos its just a straight connection. However with the 6v servos you will have to use a regulator. Also make sure that your RX pack can handle atleaste 8.40v

The connections with the regulator and non-hv servos would be like:
[2S LIPO] -> ON/OF SWITCH -> Regulator -> rx pack -> servos

The connection with the HV servos would be like:
[2S LIPO] -> ON/OF SWITCH -> rx pack -> servos


Dido!
claymonkey is offline  
Old 07-25-2010, 12:24 PM
  #4  
Tech Master
iTrader: (33)
 
nickdawg18's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Granite City, IL
Posts: 1,696
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

so if i was to run a 2s lipo in my 8ight 2.0 i wouldnt need the voltage regulator since i have hitec 7955 servos?
nickdawg18 is offline  
Old 07-25-2010, 12:43 PM
  #5  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
jaywax's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austin, TX
Posts: 396
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by xjqkz View Post
You can run a 2S lipo in your nitro car, either if you have or don't have high voltage servos. With the HV servos its just a straight connection. However with the 6v servos you will have to use a regulator. Also make sure that your RX pack can handle atleaste 8.40v

The connections with the regulator and non-hv servos would be like:
[2S LIPO] -> ON/OF SWITCH -> Regulator -> rx pack -> servos

The connection with the HV servos would be like:
[2S LIPO] -> ON/OF SWITCH -> rx pack -> servos
You can run 2s LiFe pack and not worry about any voltage issues. Click on link and also try looking on ebay.
http://www.amainhobbies.com/product_...-Balancer-Plug
jaywax is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.