Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
Head shim for ninja? >

Head shim for ninja?

Head shim for ninja?

Old 08-31-2009, 10:51 AM
  #1  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Bobby56's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calhoun,GA
Posts: 44
Default Head shim for ninja?

was wondering how many head shims should you be running on a 21 with 30% nitro fuel. my ninja came with 2 on it and an extra one, so i put the 3rd on when i started running 30% after break in
Bobby56 is offline  
Old 08-31-2009, 10:58 AM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (55)
 
jpalessi's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal
Posts: 4,747
Trader Rating: 55 (100%+)
Default

Originally Posted by Bobby56 View Post
was wondering how many head shims should you be running on a 21 with 30% nitro fuel. my ninja came with 2 on it and an extra one, so i put the 3rd on when i started running 30% after break in
run the stock shims with 30%.. if you run 20% you can pull the one brass shim out..
jpalessi is offline  
Old 08-31-2009, 11:01 AM
  #3  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Bobby56's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calhoun,GA
Posts: 44
Default

Originally Posted by jpalessi View Post
run the stock shims with 30%.. if you run 20% you can pull the one brass shim out..
so your saying only run 2 with 30% instead of 3 like im running now right
Bobby56 is offline  
Old 08-31-2009, 11:06 AM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (55)
 
jpalessi's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal
Posts: 4,747
Trader Rating: 55 (100%+)
Default

Originally Posted by Bobby56 View Post
so your saying only run 2 with 30% instead of 3 like im running now right
stock...1 silver and 1 brass. the extra 1 in the box is just an extra that should stay in the box.
jpalessi is offline  
Old 08-31-2009, 11:18 AM
  #5  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Bobby56's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calhoun,GA
Posts: 44
Default

Originally Posted by jpalessi View Post
stock...1 silver and 1 brass. the extra 1 in the box is just an extra that should stay in the box.
mine came with all brass im pretty sure but will dbl check when i get home and repost. thanks. but should be .3mm of head shim when u run 30% correct
Bobby56 is offline  
Old 08-31-2009, 11:28 AM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (55)
 
jpalessi's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal
Posts: 4,747
Trader Rating: 55 (100%+)
Default JX .21 shimming

the stock engine comes shimmed for 30% with 2 shims.
1 silver shim .008", and 1 brass shim .004

running 20% you could pull out the .004
jpalessi is offline  
Old 08-31-2009, 04:49 PM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

i am running 20% and have the head gasket and one shim. Would i get a performance advantage if i take out the copper shim?
dreaux is offline  
Old 08-31-2009, 06:22 PM
  #8  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Bobby56's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calhoun,GA
Posts: 44
Default

thanks guys when i got home i did have one two many shims so i took one out and left one silver and one copper, man does it run alot better. thanks again.
Bobby56 is offline  
Old 08-31-2009, 09:25 PM
  #9  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Adro's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Brisbane, northside
Posts: 322
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by dreaux View Post
i am running 20% and have the head gasket and one shim. Would i get a performance advantage if i take out the copper shim?
what head gasket?? there should only a silver and a copper shim, no gaskets.
if you have anything else in there other than 2 shims take it out, if you are running the 20% take the copper shim out aswell.
Adro is offline  
Old 08-31-2009, 09:31 PM
  #10  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Adro. I promise you that silver shim is a head gasket. Gasket's are not just made out of rubber and fiber mesh. THere are aluminum and metal gaskets as well. The compressors out at exxon have gold plated ones. It is to seal the head. they could be called shims too i guess. But if you don't have any in, it will suck/blow air.
dreaux is offline  
Old 09-01-2009, 03:24 PM
  #11  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Adro's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Brisbane, northside
Posts: 322
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

fair enough, i have never heard them called a gasket before which is why i said it.
Adro is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.