Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
TRX 3.3 got a wee bit warm >

TRX 3.3 got a wee bit warm

TRX 3.3 got a wee bit warm

Old 08-28-2009, 10:55 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Dannn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default TRX 3.3 got a wee bit warm

It got over 300 i know for sure... maybe 310-320. It doesnt have much pinch left... i was having a hard time tuning it even over 4 turns out. I couldnt keep it running right.

Think its still okay? With the glow plug it has a bit of resistance.




I wanna know before i try running it again.
Dannn is offline  
Old 08-28-2009, 11:05 PM
  #2  
Tech Master
 
Join Date: Dec 2008
Location: So Cal
Posts: 1,696
Default

I never got more than 4 gallons from the 2.5's.
Alan D. is offline  
Old 08-28-2009, 11:07 PM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Dannn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

the thing is... this has about less than a quart thru it since i've had it. it ran great one day, then terrible the next. i took the head off and the piston was silver... i bet it doesnt even have a gallon thru it.
Dannn is offline  
Old 08-28-2009, 11:12 PM
  #4  
Tech Master
 
Join Date: Dec 2008
Location: So Cal
Posts: 1,696
Default

Bring it back to stock settings. Set the idle gap back to 1mm and then try to start it. You'll have to, more than likely, lean the low speed needle until it starts. Then you can tune the high speed to get top end power. You will hten notice that the motor ill rev high at idle. Richen the low speed till it idles low, but still rips off the line.
If the motor revs on at the end of a high speed pass the high speed is to rich, if the motor revs on while bilpping the throttle trough corners then the llow speed is lean

Once it runs right, the temps will be what ever they are.
Alan D. is offline  
Old 08-28-2009, 11:30 PM
  #5  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Dannn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

alright i'll try that. thanks for the info.

i liked the way it was tuned the day i got it... it would go about 15-20 minutes on a tank and run a consistent 240 degrees. oh well... i'll try tomorrow. i have to convert the revo back to nitro.
Dannn is offline  
Old 08-28-2009, 11:33 PM
  #6  
Tech Master
 
Join Date: Dec 2008
Location: So Cal
Posts: 1,696
Default

If the weather changed the motor cold have been running lean.
I don't think running it lean once would hurt it.
20min on a tank How big is that tank?
Alan D. is offline  
Old 08-29-2009, 11:02 AM
  #7  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Dannn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

stock tank. this is the second revo i've seen do this... my friend had a 3.3 in the ext. revo and he got 20-25 minutes on his tanks... bashing. then again i dont do WOT runs over and over... i drive around and hit little jumps
Dannn is offline  
Old 08-29-2009, 01:02 PM
  #8  
Tech Regular
iTrader: (23)
 
backwoodsRC's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: tn cell... 931 638 3897 lv msg.. thanks
Posts: 472
Trader Rating: 23 (100%+)
Default air leak?

look for air leaks.. may have a lot to do with tune issue.. and high temp..
backwoodsRC is offline  
Old 08-29-2009, 02:03 PM
  #9  
Tech Champion
iTrader: (25)
 
losi_racer's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: mesa,az
Posts: 6,470
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Originally Posted by Dannn View Post
stock tank. this is the second revo i've seen do this... my friend had a 3.3 in the ext. revo and he got 20-25 minutes on his tanks... bashing. then again i dont do WOT runs over and over... i drive around and hit little jumps
15 is believe able just doing what your doing but 25 is pushing it. he must of been walking faster then that was driving
losi_racer is offline  
Old 08-29-2009, 05:31 PM
  #10  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Dannn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

well i got it all together today... it started, ran and was running very very rich. it still revs like crazy. so i dont think its burnt up. the temps ranged from 190 to 260 while trying to tune it. failed attempt though, i'm gonna try again tomorrow when i have more time.
Dannn is offline  
Old 08-29-2009, 05:33 PM
  #11  
Tech Master
iTrader: (10)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Rossville Ga
Posts: 1,398
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Sounds like it may be running lean. I temp pointing down directly at glow plug to get most accurate temp.
bigde2001 is offline  
Old 08-29-2009, 09:38 PM
  #12  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Dannn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

no i'm talking about top end sorry... saying it still revs out to the rpms its supposed to hit. i sealed the crank case and carb up. the idle is a bit off and varys... sometimes it bogs right after idle and dies... its all in the tuning i think. i put a new trx 2.5r carb on there hoping that would help. it did quite a bit.
Dannn is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.