Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
Factory settings for Kanai EVO 4 STI (Buggy) >

Factory settings for Kanai EVO 4 STI (Buggy)

Factory settings for Kanai EVO 4 STI (Buggy)

Old 06-16-2009, 07:35 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
DaveM's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: England. UK
Posts: 19
Default Factory settings for Kanai EVO 4 STI (Buggy)

Afternoon,

I have been trawling the net for days, and cannot find the base settings

Anyone know?

Many thanks

Dave
DaveM is offline  
Old 06-17-2009, 12:09 PM
  #2  
Tech Addict
 
v6shooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bakersfield ,CA
Posts: 588
Default

Look on the werks racing web site. They have the same carb,also i'm geting a sirio evo 4 next week and i'll post the carb setings then
v6shooter is offline  
Old 06-17-2009, 01:45 PM
  #3  
Tech Fanatic
iTrader: (1)
 
shesha's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kuwait
Posts: 826
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

call teamepic... they will sort ya out....
shesha is offline  
Old 06-17-2009, 05:53 PM
  #4  
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2008
Location: Galway, Ireland
Posts: 47
Default

My settings when new were High speed 4 turns out, Low speed 4 & 7/8ths turns out, hope this helps
DirtRacer (Irl) is offline  
Old 06-17-2009, 06:44 PM
  #5  
Tech Addict
 
v6shooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bakersfield ,CA
Posts: 588
Default

How does the evo 4 run?I bought one yesterday and wont get here till next week.I have a werks b7 and love it so I went to get a sirio this time around
v6shooter is offline  
Old 06-20-2009, 03:17 PM
  #6  
Tech Addict
 
v6shooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bakersfield ,CA
Posts: 588
Default

4 1/2 high 6 low is where needles are from my new sirio evo 4 sti
v6shooter is offline  
Old 06-20-2009, 03:20 PM
  #7  
Tech Champion
iTrader: (11)
 
Maximo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 7,901
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

factory settings truly are not necessary, and often cause more problems then anything else............

Start the engine and tune it accordingly...if you are unable to tune according to how its running I suggest enlisting the help of someone who knows how to tune...
Maximo is offline  
Old 06-20-2009, 06:45 PM
  #8  
JUD
Tech Master
iTrader: (4)
 
JUD's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Delaware
Posts: 1,342
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

The EVO IV is a very good engine. One of the best out there. Run about 12 tanks through before you touch any needles.
JUD is offline  
Old 06-20-2009, 07:54 PM
  #9  
Tech Addict
 
v6shooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bakersfield ,CA
Posts: 588
Default

they give me two low speed needles one for stanard and one for turbo,are they the same turns out as the stanard needle. and is it shimed for 30% nitro already
v6shooter is offline  
Old 06-21-2009, 04:46 PM
  #10  
Tech Addict
 
v6shooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bakersfield ,CA
Posts: 588
Default

anybody know
v6shooter is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.