Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
Battery Pack For M11 >

Battery Pack For M11

Battery Pack For M11

Old 06-11-2009, 05:12 AM
  #1  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (8)
 
dishsoap's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 2,460
Trader Rating: 8 (100%+)
Default Battery Pack For M11

What rechargable battery pack is everyone using for the m11. I am tired of buying batteries. Its 20 bucks a pop on the disposable lithiums.

If I go lipo do I have to regulate it some how? I have heard some horror stories on using lipo with the radio.
dishsoap is offline  
Old 06-11-2009, 05:19 AM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I am using rechargable energizer batteries.
dreaux is offline  
Old 06-11-2009, 05:22 AM
  #3  
Tech Master
 
jrwoodchuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Northampton, Massachusettes
Posts: 1,336
Default

i use orion 2300's in mine, last forever.
jrwoodchuck is offline  
Old 06-11-2009, 05:26 AM
  #4  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (198)
 
XXXDad's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Palm Beach, Florida USA
Posts: 6,121
Trader Rating: 198 (100%+)
Default

I run the commonsence lipo from Bulldawg Batt, co. it realy lasts for ever and ever,,,, no wories!
XXXDad is offline  
Old 06-11-2009, 05:33 AM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by jrwoodchuck View Post
i use orion 2300's in mine, last forever.
is that nimh or lipo? What would be a good nimh pack. Lipo is to expensive for me.
dreaux is offline  
Old 06-11-2009, 08:07 AM
  #6  
Tech Addict
iTrader: (23)
 
Danny B's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Evansdale, IA
Posts: 577
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

The cost savings over the long run make a lipo well worth the money.
Danny B is offline  
Old 06-11-2009, 09:26 AM
  #7  
Tech Fanatic
iTrader: (27)
 
Allumina's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sacramento, CA
Posts: 939
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Before i sold my M11 I was using the Protek lipo, awesome little battery holds a charge forever. [cheap too]

And no, you dont have to regulate it for a radio, which is a big plus
Allumina is offline  
Old 06-11-2009, 09:32 AM
  #8  
Tech Master
iTrader: (34)
 
TC_Tuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SE Wisco
Posts: 1,072
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

http://www.ballisticbatteries.com/

They make a great lipo that has killer 'run' time, and is lighter. They also offer a super simple wall charger.
TC_Tuner is offline  
Old 06-11-2009, 09:32 AM
  #9  
Tech Addict
iTrader: (29)
 
exploder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Tustin
Posts: 623
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

i use a Impulse 11.1V 1330mAh 13C LiPo Battery. they are like 31 buks from hobbypeople.net. fixs perfect u just have to put your own plug on it. i could get u one and put a plug on it for about 35 buks shipped to your door. thats for anyone that wants one. let me kno. pm me
exploder is offline  
Old 06-11-2009, 09:50 AM
  #10  
Tech Addict
iTrader: (20)
 
DANE_TRAIN's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pittsburgh PA
Posts: 544
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

http://www.ballisticbatteries.com/St...ShowLarge=True
DANE_TRAIN is offline  
Old 06-11-2009, 11:58 AM
  #11  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (8)
 
dishsoap's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 2,460
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Stupid question. So if I go with lipo does it need to be regulated and how do you do that. Sorry I just know the answer to this.
dishsoap is offline  
Old 06-11-2009, 12:05 PM
  #12  
Tech Elite
iTrader: (43)
 
Jube's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Indiana
Posts: 2,397
Trader Rating: 43 (100%+)
Default

Just plug the 3s pack in and you're good to go. Nothing else needed. I use the lipo pack from Common Sense.
Jube is offline  
Old 06-11-2009, 12:08 PM
  #13  
Tech Addict
iTrader: (29)
 
exploder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Tustin
Posts: 623
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

just plug it in and your good to go. just dont charge the lipo threw your radio. take out the lipo everytime and charge it
exploder is offline  
Old 06-11-2009, 01:26 PM
  #14  
Tech Lord
iTrader: (52)
 
Jaz240's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,494
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

gee I never had a problem with good ol alkaline's $15 for 30 Duracell batteries at Costco..I get about 3 race days off 8 batteries less than $1 per race day..throw em away
Jaz240 is offline  
Old 06-11-2009, 01:30 PM
  #15  
Tech Elite
iTrader: (43)
 
Jube's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Indiana
Posts: 2,397
Trader Rating: 43 (100%+)
Default

My M11 seemed to eat AA's like nothin. I know that my lipo has more than paid for it's self.
Jube is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.