Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road
question about racing >

question about racing

question about racing

Old 05-10-2009, 06:24 PM
  #1  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default question about racing

one question. If you are bliping around the track and when you get to the straight away and you and you build up for wot if it bogs down is it still to rich??? If i make a couple high speed passes (back and forth on the straight) there is no bogging down but when i run the whole track just bliping the triger when i turn for the straight it has a hard time reaching top speed. does this mean i am my engine is too rich and getting loaded with fuel??? Still not going over 220 230. I need more zip in the straight away.
dreaux is offline  
Old 05-10-2009, 06:37 PM
  #2  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

is anybody out there?
dreaux is offline  
Old 05-10-2009, 06:45 PM
  #3  
Tech Fanatic
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Connecticut
Posts: 775
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Sounds like it is rich, slowly lean it until this pretty much disappears.
howtowakeakar is offline  
Old 05-10-2009, 06:59 PM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
revo61's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: In the dirty south
Posts: 2,883
Trader Rating: 18 (95%+)
Default

Lean the low end a little, try 1/8th of a turn at a time.
revo61 is offline  
Old 05-10-2009, 07:14 PM
  #5  
Tech Regular
iTrader: (6)
 
cluffy1's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: blackwater, AUstralia
Posts: 482
Trader Rating: 6 (100%+)
Default glow plug

this can also be caused by the clow plug. change to glow plug and see if it makes a difference before you start messing around with the tune.
cluffy1 is offline  
Old 05-10-2009, 07:17 PM
  #6  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by cluffy1 View Post
this can also be caused by the clow plug. change to glow plug and see if it makes a difference before you start messing around with the tune.
thanx for that advice. Last i checked the plug was still good. But it is the original plug that came with the engine. I probably should check it again.
dreaux is offline  
Old 05-10-2009, 07:28 PM
  #7  
Tech Fanatic
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Connecticut
Posts: 775
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Definitely switch it out.
I will switch mine out now every 1/2 gallon or so.
Had my original in for 1 1/3 gallons, made a big difference when I put a new one in.
howtowakeakar is offline  
Old 05-10-2009, 07:36 PM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
imaxx21's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: LA
Posts: 2,741
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

try changing out the panty hose on your air filter...
imaxx21 is offline  
Old 05-10-2009, 08:21 PM
  #9  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,660
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by imaxx21 View Post
try changing out the panty hose on your air filter...
lol!!! you were there?? Which one are you??? I think the stockings are a pretty good idea. I have extra filters and a new mugen neck on the way. But to be honest i like the one from xray better. Mugen redesigned that in thier upgrade kit which i did not get.

I know i am a terrible driver huh??? but i am getting better. When i get good enough i will race. I would also like a new servo for my throtle.
dreaux is offline  
Old 05-10-2009, 08:30 PM
  #10  
Tech Fanatic
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Connecticut
Posts: 775
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Ace DS1313, good for everything, and only $75.
Or you could always get a new high-voltage JR servo, OVERKILL X 10.
howtowakeakar is offline  
Old 05-10-2009, 08:46 PM
  #11  
Tech Rookie
 
Join Date: May 2009
Location: Mandeville, LA
Posts: 14
Default

dreaux, i have some OFNA LX engine parts if you need some. you will have to come pick them up though because i don't use the postal service because they will steal/lose your packages!!!
Ryan Roma is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.