R/C Tech Forums

Sponsored by:
Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Monster Trucks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-07-2005, 12:12 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampa, FL
Posts: 16
Default Gotta problem with S-Maxx

Just got the S-Maxx with the TRX2.5 broken in yesterday. Everything went farely smooth, got the usual stalling and such. According to Traxxas, it takes about 5 tanks for break in, varying throttle with each tank. Well, evreything went well from tank 1 all the way to about 3\4 the tank on tank 4. The stock plug that it came with went bad, so I replaced them with some MCcoys, and started and ran fine until near the end. During the end of tank 4, the plug went bad again (won't glow). So again I replaced it with the same plugs, went all the way to finish break in (tank 5) with no problems, maybe a couple of stalling here and there. On tank 5, it told me to squeeze all the way to full throttle for about 3 seconds, and hold it for another 2. Well, sometimes, it looks like its choking for studdering. I would get to full throttle, blue smoke coming outta the exhaust, then bam it would studder. Other than this, I finished break in.

About a few of hours later, I tried for some tuning. The engine would fire up, idle for about 10 seconds, and die. Did this a few times, then I checked the plug, it glows. Maybe a little more than 3\4 the coil glows. From the start of break in to now, I left the needles on break in settings from the factory. Now, it would just start, idle for a few seconds, and cut off. I even tried to put some throttle while it was idling for a bit, then it would cutoff.

Any ideas??
SuperVF1 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 10:04 PM   #2
Tech Master
 
Join Date: Dec 2004
Location: SOCAL
Posts: 1,215
Trader Rating: 66 (100%+)
Default try the traxxas website

They are pretty good in helping out. goodluck
Tmachine is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 05:31 AM   #3
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampa, FL
Posts: 16
Default

Yeah, I was looking through the faqs on the traxxas website. There was nothing really to specific about my problem. I tried to register on the message board but it won't let me. It keeps saying my email is banned even though I haven't registered there before. I take the site doesn't allow users that have free email addresses (like hotmail and yahoo) to limit problematic users.
SuperVF1 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 08:30 AM   #4
Tech Master
 
Join Date: Dec 2004
Location: SOCAL
Posts: 1,215
Trader Rating: 66 (100%+)
Default check it out...

I will post your question and check it out to see if you get hints... Goodluck!
Tmachine is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 08:35 AM   #5
Tech Master
 
Join Date: Dec 2004
Location: SOCAL
Posts: 1,215
Trader Rating: 66 (100%+)
Default check it out

http://monster.traxxas.com/showthrea...hreadid=268053
Tmachine is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 08:53 AM   #6
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampa, FL
Posts: 16
Default

MUCH MUCH appreciated TMachine, you didn't have to man but thank you so much for doing that.

You've already gone outta your way to help, but if you have time can you ask them:

Do I richen the hsn to fix my studerring problem or to fix my idling for 10 seonds then stalling issue?? And yeah, I'm on the way of getting better plugs and see if that does it. I'm not having much luck with the mccoys mc59, as that's what my hobby shop sold me.

Last edited by SuperVF1; 02-08-2005 at 08:59 AM.
SuperVF1 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 09:05 AM   #7
Tech Master
 
Join Date: Dec 2004
Location: SOCAL
Posts: 1,215
Trader Rating: 66 (100%+)
Default done

The way I see it, we are all in need of some help. This time I had a good possible solution.

Last edited by Tmachine; 02-08-2005 at 09:23 AM.
Tmachine is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New E Maxx EVX-2 problem sir miles Electric Off-Road 2 12-31-2007 01:00 AM
t-maxx problem lovecrime720 Monster Trucks 5 02-13-2006 11:50 AM
s-maxx problem? Smaxxblue Monster Trucks 3 05-08-2005 07:35 PM
T-Maxx and new Picco .21 problem? Kevin67 Electric Off-Road 1 12-26-2004 08:48 AM
Problem with my t-maxx BIGGERSTUFF Electric Off-Road 2 09-23-2003 01:25 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:46 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net