Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Monster Trucks
Stupid Question >

Stupid Question

Stupid Question

Old 03-16-2007, 03:25 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: PA
Posts: 19
Default Stupid Question

Ok my Losi LST is acting up and I need some help. I Have it started up after swaping out the one way bearing and shaft. It is running but then it was cutting out after I gave it anything more than 1/8 throttle.
After adjusting the idle it is running, but it is idoling too heavy. The motor screams as soon as it is warmed and it just keeps going. The only way I get it to sit and idle is if I aply the break. I feel stupid it is probably a simple adjustment but I am tired and frustrated. Any help is much appreciated
Thanks
Vic
VICM is offline  
Old 03-16-2007, 05:40 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (2)
 
LOWGEARED's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Kokomo , Indiana
Posts: 1,137
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hows your throttle trim?
LOWGEARED is offline  
Old 03-17-2007, 07:09 AM
  #3  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: PA
Posts: 19
Default

Ok I am going to sound really stupid here. This is the first digital transmitter I have had, should it be low or high?
Thanks
VICM is offline  
Old 03-17-2007, 07:30 AM
  #4  
Tech Master
iTrader: (43)
 
bad_b4's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Post Falls,Idaho
Posts: 1,283
Trader Rating: 43 (98%+)
Smile

you could just lift the body up and drive a Team Associated Monster GT under it!


But no,for real,im gonna guess the temp is very cold outside? maybe you are running too cold of a glow plug or your glowplug is starting to go bad,or weak nitro fuel,make sure your nitro fuel is kept indoors.
bad_b4 is offline  
Old 03-17-2007, 09:00 AM
  #5  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: PA
Posts: 19
Default

hhmmm I will swap out the glow plug and see what happens I think I have a hot laying around.
Thanks
Vic

PS yes it is cold today!
VICM is offline  
Old 03-17-2007, 02:37 PM
  #6  
Tech Master
iTrader: (2)
 
LOWGEARED's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Kokomo , Indiana
Posts: 1,137
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I definatly use hots in mine its freezing!!
LOWGEARED is offline  
Old 03-17-2007, 06:11 PM
  #7  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: PA
Posts: 19
Default

Thanx. I will swap it out tomorrow. Hopefully it works. Nice and snowyperfect backyard bashing.
VICM is offline  
Old 03-18-2007, 03:08 AM
  #8  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
Rookie 4.6's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Adelaide South Australia
Posts: 635
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Sounds to me like your trim is out or your throttle linkage needs to be adjusted? Take off the air cleaner and swith on your car and radio, next look down the carby, the slide should only be open about 1mm. If its open to far adjust the throttle linkage so it closes to idle.

Hope this helps...
Rookie 4.6 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.